Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

nareszcie mozna normalnie oddychac..... :lol:

Tylko ze jutro znowu 32 stopnie zeby przynajmiej padalo a tu nic sucho :(

dzis ciagle niby sie zbieralo na deszc i kicha.....znow lalam 3 godziny :cry: :cry: rachunek za wode mnie zje :cry: :cry:

Ja jak przyjechalam z Gdyni to bylam przerazona jak wygladaja trawniki w Szczecinie

nareszcie mozna normalnie oddychac..... :lol:

Tylko ze jutro znowu 32 stopnie zeby przynajmiej padalo a tu nic sucho :(

dzis ciagle niby sie zbieralo na deszc i kicha.....znow lalam 3 godziny :cry: :cry: rachunek za wode mnie zje :cry: :cry:

Ja jak przyjechalam z Gdyni to bylam przerazona jak wygladaja trawniki w Szczecinie

nie ma ich...sloma tylko jest :cry: :cry:

To milo ze wam sie podoba bo ja jednak lepiej sie czuje na parterze :D

hej. My też budujemy dom z Archonu, co prawda z użytkowym poddaszem, ale to szczegół. Mało tego na naszej ulicy tzn. Teresy w Mierzynie, sąsiedzi z naprzeciwka też budują domek z Archonu.

Bardzo duzo domow z tej pracowni widac :D

tomadyna

cala szklanka pokruszonego lodu

sok z cwiartki cytryny

martini ( w/g upodoban)

woda minerlana

super na gorace dni :lol: :lol:

Przetestuję :D dziękuję

Byś na darmo nie wyglądała deszczu polecam 8) ->

http://wwwa.accuweather.com/index-world-forecast.asp?partner=accuweather&myadc=0&traveler=0&zipcode=EUR|PL|PL016|SZCZECIN|

Należy wpisać całą powyższą składnię :cry:

Witam

Czy ktoś coś może powiedzieć na temat firmy PRO Sp. z o.o. na Bohaterów Warszawy róg z Jagiellońską?Zajmuje się instakacjami c.o. i wod-kan??

Pozdrawiam

wygląda na to, że będą nam robić instalacje i kocioł. mają profesjonalne podejście, zrobili wycenę chyba w 6 różnych wariantach, dają rozsądny upust, zapewniają serwis. warto do nich pójść i pogadać.

Ile teraz kosztuje położenie regipsów i np. gresu/glazury?

Gres i glazura ok. 30 zł/m2 ale jak się poszuka to i za 25 zł . Regipsy pi razy drzwi 20-25 zł.

jak powrot do zdrowia????

Jak narazie z dnia na dzień jest coraz lepiej ale jeszcze długa droga przede mną :-? . Najbardziej mi dokucza zakaz kąpieli na plaży lub basenie, a w takie upały to chyba nie trudno sobie wyobrazić jaka to męczarnia :evil: .

Czy to prawda ze gres polerowany jest bardziej narazony na plamy i trzeba go impregnowac

Większość fachowców jak i użytkowników tak twierdzi i ja przychylam się również do tej opinii. Radzę zaimpregnować koszt znikomy a i spokój na duszy. :wink:

Ale czy wedlug ciebie ten rodzaj gresu wytrzyma powiedzmy 10-15 lat przy psie

Z tym pytaniem to powinnaś raczej zwrócić sie do producenta. Moim zdaniem pies nie powinien w żaden sposób zaszkodzić twojemu gresowi. Skąd wogóle obawa, że pies może zaszkodzić gresowi. ?? Prędzej sami go przez te 15 lat w jakimś stopniu porysujecie butami, piaskiem i czort wie czym tam jeszcze.

Witam środkowo. Jeszcze 3 dni i .... URLOPEK :p

(niestety, albo stety pracowity bo, wreszcie będę montować sobie kuchnię :p )

http://archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m41627cdae6640

Taki bardzo prosty domek wersja z podwojnym garazem i w lustrzanym odbiciu

więc jako zwolennik parterówek mówię - pikny jest ci on. Ma śliczną elewację i te boni.

a jako użytkownik - nadal super bo chodzisz w parterze, ale małe ale:

- dom jest mały (pi razy drzwi taki jak mój - no mój jest węższy o 3m bo bez garażu ma 7x14) ale dla 3 osób ok.

- jak dasz wewn. ścianki z betonu komórkowego - niestety w sypialni będzie słychać tv z salonu :cry:

- warto przedłużyć garaż o te 3m i tam zrobić kotłownię (a kotłownię w domu zlikwidować i przeznaczyć na garderobę (naprawdę brakuje przy tym metrażu miejsca na porządne szafy)

- brak przejścia z garażu (też nie mam) przeszkadza tylko wtedy, gdy pada deszcz :lol:

- pokój (nr 10) ale na malutką sypialnię starczy: wejdzie łóżko, 2 szafeczki

- pokój nr 8 (u mnie to pokój syna) też się niewiele zmieści (duże biurko, tapczan, stoliczek, jakieś regały, fotele już robią tłok) no i syn płacze że ma ścięty róg

- będzie kominek? gdzie bo nie widzę?

narazie to, tyle z życia i obserwacji projektu

jak będziesz miała ochotę wdepnij do mnie to, mam bardzo zbliżony układ to, zobaczysz w realu

pozdrawiam wszystkich

Witam środkowo. Jeszcze 3 dni i .... URLOPEK :p

(niestety, albo stety pracowity bo, wreszcie będę montować sobie kuchnię :p )

http://archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m41627cdae6640

Taki bardzo prosty domek wersja z podwojnym garazem i w lustrzanym odbiciu

więc jako zwolennik parterówek mówię - pikny jest ci on. Ma śliczną elewację i te boni.

a jako użytkownik - nadal super bo chodzisz w parterze, ale małe ale:

- dom jest mały (pi razy drzwi taki jak mój - no mój jest węższy o 3m bo bez garażu ma 7x14) ale dla 3 osób ok.

- jak dasz wewn. ścianki z betonu komórkowego - niestety w sypialni będzie słychać tv z salonu :cry:

- warto przedłużyć garaż o te 3m i tam zrobić kotłownię (a kotłownię w domu zlikwidować i przeznaczyć na garderobę (naprawdę brakuje przy tym metrażu miejsca na porządne szafy)

- brak przejścia z garażu (też nie mam) przeszkadza tylko wtedy, gdy pada deszcz :lol:

- pokój (nr 10) ale na malutką sypialnię starczy: wejdzie łóżko, 2 szafeczki

- pokój nr 8 (u mnie to pokój syna) też się niewiele zmieści (duże biurko, tapczan, stoliczek, jakieś regały, fotele już robią tłok) no i syn płacze że ma ścięty róg

- będzie kominek? gdzie bo nie widzę?

narazie to, tyle z życia i obserwacji projektu

jak będziesz miała ochotę wdepnij do mnie to, mam bardzo zbliżony układ to, zobaczysz w realu

pozdrawiam wszystkich

Wybralam juz wersje z podwojnym garazem :lol: