Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam polozony gres polerowany i zaimpregnowany zostal plynem HG - ja wiem czy koszt impregnacji znikomy? HG jest najtanszy i kosztuje 1l 100zl a starcza to na 50 mkw chyba.

Inne plyny 200 zl za l.

Przed impregnacja gres sie swiecil, po impregnacji musielismy myc z 10 razy zanim zlazl z niego ten tlusty, matowy plyn.

Ale impregnacja zalecana przez producentow jak i wykonawcow.

Nasze gresy byly po 50 zl ( w innych sklepach dochodzily do 80) - miesiac uzytkowania - sa idealne, odkurzaczykiem myk myk przejade i tyle.

Pies lata z blotem, piachem - wysycha i zmiata sie slicznie.

Ja nie impregnowałam, gres leży w przedpokoju i łazience, w domu pies i destruktywny 13 - latek - mimo tego wszystko OK.

Czy ktos z Was kupowal czarna lub grafitowa dachowke glazurowana

Jesli tak to po ile i jaka

Ja mam Creatona Kera-pfanne w kolorze łupek angobowany

http://www.creaton.de/jcat-images/Produktbilder/Dachflaeche/KERA_PF_DFL_schiefer.jpg

W realu kolor zalezy od kąta padania światła.

Ceny niestety nie pamietam, musiałabym zerknąć w fakturki.

A masz moze zdiecia jak ona wyglada na calym dachu i cena tez by mnie interesowala :lol:

Ja mam antracyt angobowany. Ceny też nie pamiętam ale Creaton jest chyba najdroższą z dachówek ceramicznych.

Pytanie do tych, którzy ostatnio korzystali z usług pana Bolka-tynkarza (polecany na liście przez Józię). Czy placiliście za robociznę i materiały razem, czy materiały kupowaliście sami? Jeśli sami, to ile tego wychodzi na metr? A może ktoś ma namiary na innych tynkarzy wykonujących tynki cementowo-wapienne?

Witam grupkę!! :lol:

Wczoraj kupiłam RAJD na osy, bo im z tego gorąca też odbija i atakują aż strach wejść na strop. Pisaliscie o jakimś czarnym, ale ja znalazłam tylko z czarną nakrętką jakiś fioletowo-różowo-czarny na owady biegające i latające. Ale to chyba nie jest ten bo nawet z bliskiej odległości psikalam i nic, nawet miałam wrażenie jakby jeszcze bardziej im odbiło - musialam uciekać :p :p

Pytanie do tych, którzy ostatnio korzystali z usług pana Bolka-tynkarza (polecany na liście przez Józię). Czy placiliście za robociznę i materiały razem, czy materiały kupowaliście sami? Jeśli sami, to ile tego wychodzi na metr? A może ktoś ma namiary na innych tynkarzy wykonujących tynki cementowo-wapienne?

ja placilam mu za wszystko.tzn nie interesowal mnie zakup materialow.Mimo tego Bolek nie oszczedzał........

jeden minus.....nie znam osoby u ktorej zrobil na czas tak jak sie umawial :cry:

Wczoraj kupiłam RAJD na osy, bo im z tego gorąca też odbija i atakują aż strach wejść na strop. Pisaliscie o jakimś czarnym, ale ja znalazłam tylko z czarną nakrętką jakiś fioletowo-różowo-czarny na owady biegające i latające. Ale to chyba nie jest ten bo nawet z bliskiej odległości psikalam i nic, nawet miałam wrażenie jakby jeszcze bardziej im odbiło - musialam uciekać :p :p

to nie to.......szukaj calego czarnego, osa pada od razu.Bylam wczoraj w castoramie i tam nie maja - wykupione ale spodziewaja sie na dniach.

to co kupilas to chyba na prusaki itp....

to nie to.......szukaj calego czarnego, osa pada od razu.Bylam wczoraj w castoramie i tam nie maja - wykupione ale spodziewaja sie na dniach.

to co kupilas to chyba na prusaki itp....

zgadza się ale pisało też na owady latające to myślalam, że to o ten chodzi :oops: Tzn że do castoramy nie mam co się wybierać - o ja biedna i znów mam z nimi walczyć, tyle ich tam bo im dobrze, woda stoi po środku i one do tej wody tak lgną :-? :-?