trobe 02.08.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam deszczowo. Co za odświeżenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich po dlugiej przerwie! Nie wiem co zrobilam, ale .............. sprzedalam dom! i na wiosne ruszam z nowa budowa .... tylko dzialke musze kupic WOW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam!No jest czym oddychać!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Serdecznie pozdrowienia z Chin dla Forumowiczów G.S. tutaj już środa - wiec witam środowo !!! Powiem szczerze, że nie ma co narzekać na upały w Polsce - w Nanjingu jest wlaśnie 35-36st C i straszna wilgotność .. No dla roślin to może i fajne, ale przejście pięciu kroków z hotelu zmienia suchutkie i świeżutkie ubranko w mokrą szmatkę, pot leci po tyłku z siłą Jangcy .. a i oddychanie takim powietrzem to faktycznie ciekawe doznanie - momentami żałuje że nie mam skrzeli żeby filtrować powietrze od wody A babeczka dzielnie buduje domek Piotr I Ty taki skarb zostawiłeś w domu? Ochronę dla niego masz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Serdecznie pozdrowienia z Chin dla Forumowiczów G.S. tutaj już środa - wiec witam środowo !!! Powiem szczerze, że nie ma co narzekać na upały w Polsce - w Nanjingu jest wlaśnie 35-36st C i straszna wilgotność .. No dla roślin to może i fajne, ale przejście pięciu kroków z hotelu zmienia suchutkie i świeżutkie ubranko w mokrą szmatkę, pot leci po tyłku z siłą Jangcy .. a i oddychanie takim powietrzem to faktycznie ciekawe doznanie - momentami żałuje że nie mam skrzeli żeby filtrować powietrze od wody A babeczka dzielnie buduje domek Piotr A u nas dziś ma być przyjene 21 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.08.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam grupe i odrazu pytam o wypowiedzi w mojej sprawie poradzcie tanio czy drogo a wiec jak juz co niektórzy wiedza bede budował drewniaka i do rzeczy fundamet plus robocizna wyniosło mnie 4000 tys 3000 mat 1000 rob 40 m b drogo czy tanio drewno na caly szkielet tj 11 kubików po 680zl za kubik drogo czy tanio i złozenie tego w calośc tj robocizna 9000zl moim zdaniem tanio ale to będzie tylko szkielet czy razem z więźbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.08.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich po dlugiej przerwie! Nie wiem co zrobilam, ale .............. sprzedalam dom! i na wiosne ruszam z nowa budowa .... tylko dzialke musze kupic no to podziwiam i 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.08.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 kombi - sorry za opóźnienie ale wczoraj odcięło mnie od sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.08.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 i wreszcie witam środkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 02.08.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam grupkę ! cały czas czekam na pozwolenie na budowę (złożyłam 30.06.06) no i może pod koniec tygodnia się doczekam. Jednak trochę odeszła mi wena na budowanie, a to dopiero początek Poszukuję mechanika samochodowego, który zna się na Roverach. Może znacie kogoś takiego ? pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.08.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam jeszcze wtorkowo! Juz tez odczulam to na swojej skorze,na postawienie skrzyneczki czekamy od listopada wiec maja jeszcze czas bo to robia do roku i im sie wcale nie spieszy!!! A na zastepcze zrodlo zasilania czekam juz 2 tygodnie i tez nie robia bo maja zaleglosci!jestem bezsilna chyba musze sie wybrac do jakiegos kierownika>Tylko czy to cos da??? Nic, poczytaj dobrze umowę - w zasadzie wszystkie atuty są po stronie molocha a my jesteśmy ubezwłasnowolnionymi petentami. A ja czekam na warunki z wodociagow oczywiscie maja urlopy a tak wogole to pracuja jak za komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 02.08.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam, powiedzcie ile waszym zdaniem może kosztować "teoretycznie" budowa prostego domku z dwuspadowym dachem i garażem na jeden samochód o pow. 170 m2 + 20 m2 garażu, bo dzisiaj facet,który mi robił kosztorys inwestorski ZABIŁ mnie ceną jaką napisał na końcu ( a siedział nad robotą tydzień - tak twierdzi . Za taką kasę kupuję się gotowy dom z ładną działeczką.A architekt twierdzi,że "to taki tani domek". Żona jak to zobaczyła powiedziała że chce rozwodu , w zasadzie to się jej nie dziwię, I jak tu podejmować decyzję? powiem tak : budowaliśmy podobny domek rok temu i kosztował nas 300 tyś...i jeszcze nie mamy wszystkich drzwi w środku i zrobionej kuchni...a w tym roku nasi starzy wykonawcy przyznają że wyceniają robociznę o 100% drożej niż rok temu...znajomi kończą stan surowy podobnego domku i mają wyceny robocizna 50 tyś...materiał jeszcze nie podliczyli ale szacują ok.160 tyś....no a wykończeniówka to wiadomo jeszcze raz tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 02.08.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam w srode! czy ktos widzial () czytal Czupurka??? - jest na urlopie, czy cosik? bo mialabym romans do niej! cena dzialek jest astronomiczna, a najgorsze jest to, ze czlowiek oglada chce sie przez noc zastanowic, dzwoni na drugi dzien, a to juz nieaktualne... a czas biegnie... Didi - pozwole sobie do Ciebie na priva. bede wdzieczna jak zawsze za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 02.08.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 będę się przypominać ze swoim tematem do znudzenia....coż desperacja budującego...znacie to zapewne...."ludzie,krajanie ...można jajo znieść...szukam do małej robótki klinkierowej człowieka już z miesiąc czasu...nawet się kilka razy umówiłam na spotkanie...nikt nie przybył...czy jeszcze znajdzie się ktoś kto wykona kilka murków z klinkieru,dwie donice....sprawdzę każdy polecony namiar....czekam podajcie namiary...może wam ktoś robił, polecacie...a nóż się skusi.....pozdrawiam " no to ja się przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 02.08.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam, powiedzcie ile waszym zdaniem może kosztować "teoretycznie" budowa prostego domku z dwuspadowym dachem i garażem na jeden samochód o pow. 170 m2 + 20 m2 garażu, bo dzisiaj facet,który mi robił kosztorys inwestorski ZABIŁ mnie ceną jaką napisał na końcu ( a siedział nad robotą tydzień - tak twierdzi . Za taką kasę kupuję się gotowy dom z ładną działeczką.A architekt twierdzi,że "to taki tani domek". Żona jak to zobaczyła powiedziała że chce rozwodu , w zasadzie to się jej nie dziwię, I jak tu podejmować decyzję? Hej. My skończyliśmy właśnie stan surowy otwarty, domku takiego jak widać przy nicku, prosty dwuspadowy dach, 150 m2 po podłodze w tym garaż 1 stanowiskowy. Wyniosło nas to ok 135 tys. wliczając w to projekt, adaptację, przyłącza, drenaż i kanalize deszczową. Koszt wyższy o 10% od zakładanego. Materiały prawie najtańsze, jedna ekipa robiła całość - z tym że nie taka najtańsza, ale trzeba przyznać, że kłopotów z nią nie było i budowanie było przyjemnością a nie użeraniem się i szarganiem nerwów. A wykończeniówka to są dopieto koszty. Na tym etapie już widać, że mniej niż 2000 zł za m2 powierzchni netto (tzn) po podłodze to na dzień dzisiejszy wynik nieosiągalny. Wszystko poszło totalnie w górę i idzie nadal.Także dla zaczynających budowanie radze sie spieszyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam w srode! czy ktos widzial () czytal Czupurka??? - jest na urlopie, czy cosik? bo mialabym romans do niej! cena dzialek jest astronomiczna, a najgorsze jest to, ze czlowiek oglada chce sie przez noc zastanowic, dzwoni na drugi dzien, a to juz nieaktualne... a czas biegnie... Didi - pozwole sobie do Ciebie na priva. bede wdzieczna jak zawsze za pomoc! Czupurek na urlopie! ja już odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 02.08.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Emtek napisał: Za taką kasę kupuję się gotowy dom z ładną działeczką.A architekt twierdzi,że "to taki tani domek". Żona jak to zobaczyła powiedziała że chce rozwodu , w zasadzie to się jej nie dziwię, I jak tu podejmować decyzję? Aha i jeszczcze jedno. Nie jestem przekonana czy za ta samą kasę kupisz domek z działką. Nigdy nie wiesz tak do końca z jakich materiałów został zrobiony i jaka była jakość wykonania. Jak się ogląda budowy domów na sprzedaż to czasami to widać. A jak sobie sam wybudujesz, to przynajmniej wiesz co masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.08.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 1. Kto z Was ma kran na zewnštrz domu i w jaki sposób jest obudowany (jeli w ogóle)? Sš gdzie może jakie gotowe szafki ablo co? 2. Kto kładł tynk mineralny "baranek" i co sšdzicie o gruboci 2mm? Nie chodzi o estetykę (ale Wasze opinie mile widziane), ale o praktycznoć takiego rozwišzania... Bo może lepszy nieco grubszy? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 02.08.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam po miesięcznej przerwie, u mnie kicha - projektantka branżystka, która miała załatwić uzgodnienia i pozwolenie na budowę, nie wywiązuje się. Papierologia utknęła w martwym punkcie, a kobieta jest nieuchwytna . wyceny od wykonawców - tylko dwóch sensownych zrobiło mi oferty, obydwie wyceny o ok. 10k wyższe, niż zakładałam. a na działce letniskowej wczoraj miałam kontrolę nadzoru budowlanego. taką rutynową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 1. Kto z Was ma kran na zewnštrz domu i w jaki sposób jest obudowany (je�li w ogóle)? Sš gdzie� może jakie� gotowe szafki ablo co? 2. Kto kładł tynk mineralny "baranek" i co sšdzicie o grubo�ci 2mm? Nie chodzi o estetykę (ale Wasze opinie mile widziane), ale o praktyczno�ć takiego rozwišzania... Bo może lepszy nieco grubszy? ... Ja mam jako wypraowadzenie z garażu - sam kranik na zewnątrz. W garażu jest zawór, który na zimę zamykamy i nie przemarza. Ja mam kornika - grubości nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts