Didi 02.08.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam po miesięcznej przerwie, u mnie kicha - projektantka branżystka, która miała załatwić uzgodnienia i pozwolenie na budowę, nie wywiązuje się. Papierologia utknęła w martwym punkcie, a kobieta jest nieuchwytna . wyceny od wykonawców - tylko dwóch sensownych zrobiło mi oferty, obydwie wyceny o ok. 10k wyższe, niż zakładałam. a na działce letniskowej wczoraj miałam kontrolę nadzoru budowlanego. taką rutynową a ja już myślałam, że ruszyłaś z budową dlatego Cie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 02.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam po miesięcznej przerwie, u mnie kicha - projektantka branżystka, która miała załatwić uzgodnienia i pozwolenie na budowę, nie wywiązuje się. Papierologia utknęła w martwym punkcie, a kobieta jest nieuchwytna . wyceny od wykonawców - tylko dwóch sensownych zrobiło mi oferty, obydwie wyceny o ok. 10k wyższe, niż zakładałam. a na działce letniskowej wczoraj miałam kontrolę nadzoru budowlanego. taką rutynową a ja już myślałam, że ruszyłaś z budową dlatego Cie nie ma ech, chciałabym, a tu się tak wszystko ślimaczy. Za to widzę, że o jedną hurtownię budowlaną mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.08.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 1. Kto z Was ma kran na zewnštrz domu i w jaki sposób jest obudowany (je�li w ogóle)? Sš gdzie� może jakie� gotowe szafki ablo co? 2. Kto kładł tynk mineralny "baranek" i co sšdzicie o grubo�ci 2mm? Nie chodzi o estetykę (ale Wasze opinie mile widziane), ale o praktyczno�ć takiego rozwišzania... Bo może lepszy nieco grubszy? ... Ja mam jako wypraowadzenie z garażu - sam kranik na zewnątrz. W garażu jest zawór, który na zimę zamykamy i nie przemarza. Ja mam kornika - grubości nie pamiętam A jakie kontakty/gniazdka na zewnštrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.08.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 1. Kto z Was ma kran na zewnštrz domu i w jaki sposób jest obudowany (je�li w ogóle)? Sš gdzie� może jakie� gotowe szafki ablo co? 2. Kto kładł tynk mineralny "baranek" i co sšdzicie o grubo�ci 2mm? Nie chodzi o estetykę (ale Wasze opinie mile widziane), ale o praktyczno�ć takiego rozwišzania... Bo może lepszy nieco grubszy? ... Ja mam jako wypraowadzenie z garażu - sam kranik na zewnątrz. W garażu jest zawór, który na zimę zamykamy i nie przemarza. Ja mam kornika - grubości nie pamiętam A jakie� kontakty/gniazdka na zewnštrz? Pytasz o takie do podłączania np lampek na święta? To mamy takie podtynkowe zewnętrzne z jakąś osłoną przeciwwilgociową czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.08.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 1. Kto z Was ma kran na zewnštrz domu i w jaki sposób jest obudowany (je�li w ogóle)? Sš gdzie� może jakie� gotowe szafki ablo co? 2. Kto kładł tynk mineralny "baranek" i co sšdzicie o grubo�ci 2mm? Nie chodzi o estetykę (ale Wasze opinie mile widziane), ale o praktyczno�ć takiego rozwišzania... Bo może lepszy nieco grubszy? ... Ja mam jako wypraowadzenie z garażu - sam kranik na zewnątrz. W garażu jest zawór, który na zimę zamykamy i nie przemarza. Ja mam kornika - grubości nie pamiętam A jakie� kontakty/gniazdka na zewnštrz? Pytasz o takie do podłączania np lampek na święta? To mamy takie podtynkowe zewnętrzne z jakąś osłoną przeciwwilgociową czy coś takiego Aha, czyli pewnie typowe IP44, bo nie sšdzę, żebycie się rzucali na takie typowe wodoszczelne (cena)... Chodzi mi o to czy dodatkowo jeszcze je jako zabezpieczalicie przed warunkami atmosferycznymi, np. montujšc je w jakiej szafce czy zamykanej osłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.08.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam po miesięcznej przerwie, u mnie kicha - projektantka branżystka, która miała załatwić uzgodnienia i pozwolenie na budowę, nie wywiązuje się. Papierologia utknęła w martwym punkcie, a kobieta jest nieuchwytna . wyceny od wykonawców - tylko dwóch sensownych zrobiło mi oferty, obydwie wyceny o ok. 10k wyższe, niż zakładałam. a na działce letniskowej wczoraj miałam kontrolę nadzoru budowlanego. taką rutynową a ja już myślałam, że ruszyłaś z budową dlatego Cie nie ma ech, chciałabym, a tu się tak wszystko ślimaczy. Za to widzę, że o jedną hurtownię budowlaną mniej? To pewnie przez urlopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 02.08.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich nadal tkwimy na etapie papierologii i o rozpoczęciu budowy w rym roku przestaliśmy marzyć a znajomy budowlaniec nieustannie starszy wzrostami cen, ale co zrobić. Mam pytanie, czy ktoś wie coś o firmach w naszym województwie zajmujących sie rekuperatorami i solarami, chcemy zrobić kosztorysy takich insalacji, a może ktoś też chce lub ma takie urządzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 02.08.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich nadal tkwimy na etapie papierologii i o rozpoczęciu budowy w rym roku przestaliśmy marzyć a znajomy budowlaniec nieustannie starszy wzrostami cen, ale co zrobić. Mam pytanie, czy ktoś wie coś o firmach w naszym województwie zajmujących sie rekuperatorami i solarami, chcemy zrobić kosztorysy takich insalacji, a może ktoś też chce lub ma takie urządzonka witam wszystkich wycene instalacji solarnej zrobisz u przedstawicieli buderusa,vailanta itp poszukamy telefonu do projektantki od rekuperatorow i systemow wentylacyjnych ale przy kominku powinien byc odpowiednio dobrany zeby palilo sie i nie zaciagalo dymu do pomieszczen nam odradzono bo male oszczednosci a koszt urzadzen i instalacji spory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.08.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich nadal tkwimy na etapie papierologii i o rozpoczęciu budowy w rym roku przestaliśmy marzyć a znajomy budowlaniec nieustannie starszy wzrostami cen, ale co zrobić. Mam pytanie, czy ktoś wie coś o firmach w naszym województwie zajmujących sie rekuperatorami i solarami, chcemy zrobić kosztorysy takich insalacji, a może ktoś też chce lub ma takie urządzonka Witam "Rzut beretem" od Kobylanki, w Jeczydole jest firma sprzedajaca solary. Nie pamietam jak sie nazywa, ale widac ja wyraznie jak sie przejezdza przez ta miejscowosc. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.08.2006 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich nadal tkwimy na etapie papierologii i o rozpoczęciu budowy w rym roku przestaliśmy marzyć a znajomy budowlaniec nieustannie starszy wzrostami cen, ale co zrobić. Mam pytanie, czy ktoś wie coś o firmach w naszym województwie zajmujących sie rekuperatorami i solarami, chcemy zrobić kosztorysy takich insalacji, a może ktoś też chce lub ma takie urządzonka Witam "Rzut beretem" od Kobylanki, w Jeczydole jest firma sprzedajaca solary. Nie pamietam jak sie nazywa, ale widac ja wyraznie jak sie przejezdza przez ta miejscowosc. pozdrawiam Konrad Konrad.. czyżbys już wrocił? mogę się przypomnieć? :D pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 02.08.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam wszystkich nadal tkwimy na etapie papierologii i o rozpoczęciu budowy w rym roku przestaliśmy marzyć a znajomy budowlaniec nieustannie starszy wzrostami cen, ale co zrobić. Mam pytanie, czy ktoś wie coś o firmach w naszym województwie zajmujących sie rekuperatorami i solarami, chcemy zrobić kosztorysy takich insalacji, a może ktoś też chce lub ma takie urządzonka Witam "Rzut beretem" od Kobylanki, w Jeczydole jest firma sprzedajaca solary. Nie pamietam jak sie nazywa, ale widac ja wyraznie jak sie przejezdza przez ta miejscowosc. pozdrawiam Konrad Konrad.. czyżbys już wrocił? mogę się przypomnieć? :D pozdrawiam m. Niestety jeszcze nie wrocilem (co widac po braku polskich liter). Bede w polowie miesiaca. Hydraulik u mnie skonczyl wczoraj, ale jeszcze nie przeslal mi zestawienia materialow. Za robocizne (z faktura) zaplacilem 3000zl. Materialy szacuje na ok. 18tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.08.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 czesc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 02.08.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 WITAM MAŁO PISZĄCĄ GRUPĘ BODEKU tak jak pisałem za 11 kubików drewna suszonego komorowo 11 x 680zl i złożenie tego w szkielet razem z wieżbą dachowa robocizna wyjdzie ok 9100zł dzis dostałem potwierdzenie tej ceny od cieśli i plus dojdzie mi dopłata za różne tam blaszki spinajace sruby gwożdzie itp itd licze ok 2000 zl bodek duzo to czy mało jak na drewniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 02.08.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 może ktoś z was miał stycznośc z p władysławem stępniakiem tj cieśla z tel kier 095 ........... to juz chyba nie zach pom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.08.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 wieczorkiem lekko podciągnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 02.08.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam z wieczora wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 02.08.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Umowa z wykonawcą podpisana, pierwsze wbicie łopaty prawdopodobnie w poniedziałek. Adrenalina na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.08.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.08.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Umowa z wykonawcą podpisana, pierwsze wbicie łopaty prawdopodobnie w poniedziałek. Adrenalina na maksa. No to się zacznie! Super Graulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.08.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 WITAM MAŁO PISZĄCĄ GRUPĘ BODEKU tak jak pisałem za 11 kubików drewna suszonego komorowo 11 x 680zl i złożenie tego w szkielet razem z wieżbą dachowa robocizna wyjdzie ok 9100zł dzis dostałem potwierdzenie tej ceny od cieśli i plus dojdzie mi dopłata za różne tam blaszki spinajace sruby gwożdzie itp itd licze ok 2000 zl bodek duzo to czy mało jak na drewniaka jeżeli w cenie są również stropy - mam nadzieję, to wypada liczyć że te 11 m3 starczy; moim skromnym zdaniem cena bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts