bodekku 03.08.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 i jednocześnie witam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.08.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ja też witam czwartkowo! Słyszeliście coś (dobrego albo złego) o firmie budowlanej pana Żabickiego? Jacek i Ania, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 03.08.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Czesc wszystkim! Dzis do nas na dzialke wchodzi geodeta,koparka w piatek albo sobote.Przeraza mnie to ze nasz wykonawca wcale sie nie spieszy!Na wszystko ma czas,mam wrazenie ze trafilismy na jakiegos slimaka,a ja tego nie lubie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.08.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witam czwartkowo! Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających budowy, którzy koszmar papierologii mają za sobą ! Może i ja niedługo do Was-szczęśliwców dołączę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 03.08.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witam czwartkowo! Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających budowy, którzy koszmar papierologii mają za sobą ! Może i ja niedługo do Was-szczęśliwców dołączę? Mysle ze dolaczysz do nas lada dzien.My skladalismy papiery 23.06.06 i juz cala papierologie mamy za soba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.08.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 proszę o uzupełnienie listy rzeczy, które należy zrobić po otrzymaniu pozwolenia i o skorygowanie kolejności działań : 1) umówić się z kierownikiem budowy 2) dziennik budowy-gdzie go kupić, jaki pierwszy wpis,czy jest jakiś czas na uprawomocnienie,czy może załatwia to kierbud? 3) umówić się z koparkowym do zdjęcia humusu 4) umówić się z geodetą na wytyczenie budynku i stanu zero 5) załatwić prąd budowlany : szukam kogoś do wykonania i załatwiam coś w ZE? 6) załatwić wodę : szukam kogoś i załatwiam coś w wodociągach? 7) kupić i umówić dostawy materiałów kiedy grodzić działkę np. siatką 9) wejście ekipy budowlanej Jak sprawnie załatwić prąd i wodę? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 03.08.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam czwartkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Ania 03.08.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 proszę o uzupełnienie listy rzeczy, które należy zrobić po otrzymaniu pozwolenia i o skorygowanie kolejności działań : 1) umówić się z kierownikiem budowy 2) dziennik budowy-gdzie go kupić, jaki pierwszy wpis,czy jest jakiś czas na uprawomocnienie,czy może załatwia to kierbud? 3) umówić się z koparkowym do zdjęcia humusu 4) umówić się z geodetą na wytyczenie budynku i stanu zero 5) załatwić prąd budowlany : szukam kogoś do wykonania i załatwiam coś w ZE? 6) załatwić wodę : szukam kogoś i załatwiam coś w wodociągach? 7) kupić i umówić dostawy materiałów kiedy grodzić działkę np. siatką 9) wejście ekipy budowlanej Jak sprawnie załatwić prąd i wodę? Z góry dziękuję Namiary na dobrych ludków od wody i prądu - sami wszytko załatwiają zero problemu (przynajmniej w moim wypadku) prąd - Werner - 0661-315-004 - około 3 tys. woda - Pachuta - 0509-368-134 - około 3,5 tys. Wpierw geodeta i to najlepiej z wykonawcą (nie będzie problemu) dopiero później koparka i humus. Można odwrotnie ale po co ryzykować ??? Dziennik budowy tam gdzie wydali pzowolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 i pytanie z zupełnie innej dziedziny : czy ktoś byłby zainteresowany kupnem małego , zgrabnego OPLA CORSY rocznik 90, z otwieranym dachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 03.08.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 proszę o uzupełnienie listy rzeczy, które należy zrobić po otrzymaniu pozwolenia i o skorygowanie kolejności działań : 1) umówić się z kierownikiem budowy 2) dziennik budowy-gdzie go kupić, jaki pierwszy wpis,czy jest jakiś czas na uprawomocnienie,czy może załatwia to kierbud? 3) umówić się z koparkowym do zdjęcia humusu 4) umówić się z geodetą na wytyczenie budynku i stanu zero 5) załatwić prąd budowlany : szukam kogoś do wykonania i załatwiam coś w ZE? 6) załatwić wodę : szukam kogoś i załatwiam coś w wodociągach? 7) kupić i umówić dostawy materiałów kiedy grodzić działkę np. siatką 9) wejście ekipy budowlanej Jak sprawnie załatwić prąd i wodę? Z góry dziękuję Namiary na dobrych ludków od wody i prądu - sami wszytko załatwiają zero problemu (przynajmniej w moim wypadku) prąd - Werner - 0661-315-004 - około 3 tys. woda - Pachuta - 0509-368-134 - około 3,5 tys. Wpierw geodeta i to najlepiej z wykonawcą (nie będzie problemu) dopiero później koparka i humus. Można odwrotnie ale po co ryzykować ??? Dziennik budowy tam gdzie wydali pzowolenie na budowę. Dziennik budowy kupisz w ksiegarni prawniczej na Grodzkiej,skladasz go w kancelarii w starostwie i to trwa u milego pana - na drugi dzien ale bylam u niego i prosilam(na 2 pietrze ostatnie drzwi po prawej str)jak odebralam dziennik to odrazu zglosilam rozpoczecie robot(na tym samym pietrze)z tym ze kierownik budowy musial mi dac wszystkie swoje pozwolenia bo bez tego ani rusz.U nas najpierw geodeta potem zdjecie humusu.powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.08.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 proszę o uzupełnienie listy rzeczy, które należy zrobić po otrzymaniu pozwolenia i o skorygowanie kolejności działań : 1) umówić się z kierownikiem budowy 2) dziennik budowy-gdzie go kupić, jaki pierwszy wpis,czy jest jakiś czas na uprawomocnienie,czy może załatwia to kierbud? 3) umówić się z koparkowym do zdjęcia humusu 4) umówić się z geodetą na wytyczenie budynku i stanu zero 5) załatwić prąd budowlany : szukam kogoś do wykonania i załatwiam coś w ZE? 6) załatwić wodę : szukam kogoś i załatwiam coś w wodociągach? 7) kupić i umówić dostawy materiałów kiedy grodzić działkę np. siatką 9) wejście ekipy budowlanej Jak sprawnie załatwić prąd i wodę? Z góry dziękuję Namiary na dobrych ludków od wody i prądu - sami wszytko załatwiają zero problemu (przynajmniej w moim wypadku) prąd - Werner - 0661-315-004 - około 3 tys. woda - Pachuta - 0509-368-134 - około 3,5 tys. Wpierw geodeta i to najlepiej z wykonawcą (nie będzie problemu) dopiero później koparka i humus. Można odwrotnie ale po co ryzykować ??? Dziennik budowy tam gdzie wydali pzowolenie na budowę. Dziennik budowy kupisz w ksiegarni prawniczej na Grodzkiej,skladasz go w kancelarii w starostwie i to trwa u milego pana - na drugi dzien ale bylam u niego i prosilam(na 2 pietrze ostatnie drzwi po prawej str)jak odebralam dziennik to odrazu zglosilam rozpoczecie robot(na tym samym pietrze)z tym ze kierownik budowy musial mi dac wszystkie swoje pozwolenia bo bez tego ani rusz.U nas najpierw geodeta potem zdjecie humusu.powodzenia!!! dzięki za wskazówki ! i jeszcze : 1) od kierbuda co muszę uzyskać : jego uprawnienia? 2) prąd i wodę załatwiam po uprawomocnieniu się pozwolenia? 3) dziennik budowy i złoszenie rozpoczęcia robót załatwiam po uprawomocnieniu się pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 03.08.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witam wszystkich-dopadła mnie ,,handra budowlana"-zero entuzjazmu,wypaliłąm sie ,mam nadzieje,że to przejsciowe-chyba przez to ze te przygotowania do zalania stropu tak długo trwają-cyt,,ten dom to połowa stali i betonu,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam wszystkich . Dobrze ze podczytuje forum bo dopiero dotarlo do mnie ze to juz czwartek Miraska ja taka handre mialam wlipcu bo miesiac byl dla mnie beznadziejny ale juz powoli przeszlo wiec pewnie u ciebie za kilka dni bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 03.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 będę się przypominać ze swoim tematem do znudzenia....coż desperacja budującego...znacie to zapewne...."ludzie,krajanie ...można jajo znieść...szukam do małej robótki klinkierowej człowieka już z miesiąc czasu...nawet się kilka razy umówiłam na spotkanie...nikt nie przybył...czy jeszcze znajdzie się ktoś kto wykona kilka murków z klinkieru,dwie donice....sprawdzę każdy polecony namiar....czekam podajcie namiary...może wam ktoś robił, polecacie...a nóż się skusi.....pozdrawiam " no to ja się przypominam jestem uparta...nie wierzę, że nikt sobie z klinkierku nie zrobił chociaż słupków ogrodzenia....jak się patrzy po okolicy to pewien standard...więc zapytuje o ekipkę...pleaseeeee:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.08.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 proszę o uzupełnienie listy rzeczy, które należy zrobić po otrzymaniu pozwolenia i o skorygowanie kolejności działań : 1) umówić się z kierownikiem budowy 2) dziennik budowy-gdzie go kupić, jaki pierwszy wpis,czy jest jakiś czas na uprawomocnienie,czy może załatwia to kierbud? 3) umówić się z koparkowym do zdjęcia humusu 4) umówić się z geodetą na wytyczenie budynku i stanu zero 5) załatwić prąd budowlany : szukam kogoś do wykonania i załatwiam coś w ZE? 6) załatwić wodę : szukam kogoś i załatwiam coś w wodociągach? 7) kupić i umówić dostawy materiałów kiedy grodzić działkę np. siatką 9) wejście ekipy budowlanej Jak sprawnie załatwić prąd i wodę? Z góry dziękuję dziennik budowy można kupić też w księgarni przy II Urzędzie Skarbowym na Felczaka. A w hurtowniach uprzedzili mnie, że materiały trzeba zamawiać z wyprzedzeniem, np. bloczki fundamentowe ok. 2 tyg., silikaty jeszcze wcześniej, bo taki mają ruch. martelia, kiedy zaczynasz - sierpień czy wrzesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 optymistyczny wariant : pozwolenie otrzymuję w przyszłym tygodniu, a zaczynam na początku września pesymistyczny : bujam się w dalszym ciągu z pozwoleniem do nie wiem kiedy. Nie załatwiam tej sprawy osobiście, więc nie mam pełnych informacji. Ja też cierpię na budowlaną chandrę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.08.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mam pytanie: ile kosztuje drewno kominkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.08.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 będę się przypominać ze swoim tematem do znudzenia....coż desperacja budującego...znacie to zapewne...."ludzie,krajanie ...można jajo znieść...szukam do małej robótki klinkierowej człowieka już z miesiąc czasu...nawet się kilka razy umówiłam na spotkanie...nikt nie przybył...czy jeszcze znajdzie się ktoś kto wykona kilka murków z klinkieru,dwie donice....sprawdzę każdy polecony namiar....czekam podajcie namiary...może wam ktoś robił, polecacie...a nóż się skusi.....pozdrawiam " no to ja się przypominam jestem uparta...nie wierzę, że nikt sobie z klinkierku nie zrobił chociaż słupków ogrodzenia....jak się patrzy po okolicy to pewien standard...więc zapytuje o ekipkę...pleaseeeee:-) Nie dziw się, że nikt Ci nie odpowiada. O dobrego fachowca w tej dziedzinie bardzo trudno. A dobrzy fachowcy małych robótek nie biorą. Jakiś komin czy płotek zazwyczaj robią zwykli murarze z ekipy. Efekty bywaja różne, najczęściej nie satysfakcjonujące. Kiedyś Teska wspominała, że dobrze jej zrobił Pan Józef. Oto numer do niego ale zaznaczam, ze własnych doświadczeń z nim nie mam: 602471245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 03.08.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 będę się przypominać ze swoim tematem do znudzenia....coż desperacja budującego...znacie to zapewne...."ludzie,krajanie ...można jajo znieść...szukam do małej robótki klinkierowej człowieka już z miesiąc czasu...nawet się kilka razy umówiłam na spotkanie...nikt nie przybył...czy jeszcze znajdzie się ktoś kto wykona kilka murków z klinkieru,dwie donice....sprawdzę każdy polecony namiar....czekam podajcie namiary...może wam ktoś robił, polecacie...a nóż się skusi.....pozdrawiam " no to ja się przypominam jestem uparta...nie wierzę, że nikt sobie z klinkierku nie zrobił chociaż słupków ogrodzenia....jak się patrzy po okolicy to pewien standard...więc zapytuje o ekipkę...pleaseeeee:-) Nie dziw się, że nikt Ci nie odpowiada. O dobrego fachowca w tej dziedzinie bardzo trudno. A dobrzy fachowcy małych robótek nie biorą. Jakiś komin czy płotek zazwyczaj robią zwykli murarze z ekipy. Efekty bywaja różne, najczęściej nie satysfakcjonujące. Kiedyś Teska wspominała, że dobrze jej zrobił Pan Józef. Oto numer do niego ale zaznaczam, ze własnych doświadczeń z nim nie mam: 602471245 Potwierdzam klinkierowe ogrodzenie u Teski wykonane jest ekstra, oglądałem osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.08.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mam pytanie: ile kosztuje drewno kominkowe? za dużo ostatnio słyszałem o 100 za mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts