Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

tak przejrzałam z grubsza Wasze posty i widzę, że robota budowlana u Was aż sie pali w rękach.

A ja własnie wróciłam z rejsu po Mazurach. Piękne jeziora, przystanie i totalna cisza na wyspach ktorych biwakowałam, tak mnie zrelaksowały, że chyba tydzień będę wracała do rzeczywistości.

Tym bardziej, że byłam na wakacjach sama (bez dzieci i męża).

Ach co to był za wspaniały urlop. :D

Pozdrawiam jeszcze urlopowo tych budujących i tych urlopujących.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam i przestrzegam grupę przed firma i tu prosba do klausa o wciagnięcie na czarna liste zakład stolarski WOJCIECH L. dabie ul kraszewskiego na koncu po lewej stronie dalej nie bedę pisał tylko zapraszam dział PRAWO I PIENIĄDZE TAM OPISAŁEM CO I JAK JEST TO FIRMA KTÓRA OBIECUJE DUZO BIERZE ZALICZKI NA KTÓRE DAJE POKWITOWANIA I WTEDY ZACZYNAJA SIE PROBLEMY

Witam Forum-owiczów po małym urlopie 8)

Z wielką radością zawiadamiam że w dniu 4 sierpnia w dzienniku zachodniopomorskim 89 pozycja 1639 ogłoszono długo oczekiwaną zmianę w planie zagospodarowania terenu dla Bezrzecza. Teraz 30 dni na uprawomocnienie i mogę składać o pozwolenie na budowę i zobaczymy jak dalej - ale raczej budowę na koniec tego roku zarzuciłem :evil: . Mam nadzieję że porządnie się przygotuję do odpalenia po przymrozkach - chcemy przeprowadzić się na święta Bożego Narodzenia 2007.

Z wielką radością zawiadamiam że w dniu 4 sierpnia w dzienniku zachodniopomorskim 89 pozycja 1639 ogłoszono długo oczekiwaną zmianę w planie zagospodarowania terenu dla Bezrzecza. Teraz 30 dni na uprawomocnienie i mogę składać o pozwolenie na budowę i zobaczymy jak dalej - ale raczej budowę na koniec tego roku zarzuciłem :evil: . Mam nadzieję że porządnie się przygotuję do odpalenia po przymrozkach - chcemy przeprowadzić się na święta Bożego Narodzenia 2007.

Gratuluje!!!!!!!!!!!!!! Napewno wytrzymasz,zeby choc troszke nie pobudowac w tym roku?????

tomadyna, to wspaniała wiadomość! A może choć stan zero udałoby się przed zimą?

nie kuście człowieka.... na pozwolenie poczeka minimum miesiąc - będzie wrzesień. dwa tygodnie na uprawomocnienie i tydzień na zgłoszenie rozpoczęcia robót - październik. geodeta, koparka, szalunki...... jak październik będzie ciepły jak zapowiadają to zdąży, a jak nie to utknie w połowie.

tomadyna, to wspaniała wiadomość! A może choć stan zero udałoby się przed zimą?

nie kuście człowieka.... na pozwolenie poczeka minimum miesiąc - będzie wrzesień. dwa tygodnie na uprawomocnienie i tydzień na zgłoszenie rozpoczęcia robót - październik. geodeta, koparka, szalunki...... jak październik będzie ciepły jak zapowiadają to zdąży, a jak nie to utknie w połowie.

Ja w zeszłym roku zaczęłam 19 października ale to zawsze jest loteria.

gratuluje!i tez sie ciesze bo sprawa pośrednio mnie również dotyczy

ja planuje przeprowadzkę w kwietniu 2007 więc raptem parę mies wcześniej

nie wierzę że nic nie tkniesz do wiosny pójdziesz chaszcze karczować ale coś zrobisz

Witam wszystkich,

tak przejrzałam z grubsza Wasze posty i widzę, że robota budowlana u Was aż sie pali w rękach.

A ja własnie wróciłam z rejsu po Mazurach. Piękne jeziora, przystanie i totalna cisza na wyspach ktorych biwakowałam, tak mnie zrelaksowały, że chyba tydzień będę wracała do rzeczywistości.

Tym bardziej, że byłam na wakacjach sama (bez dzieci i męża).

Ach co to był za wspaniały urlop. :D

Pozdrawiam jeszcze urlopowo tych budujących i tych urlopujących.

też bym tak chciała w jakąś głuszę się zapuścic z dala od codzienności, bo czuję że ostatnio sie wypaliłam :-?

A ja dzisiaj pół dnia wybierałam okna - velux kontra fakro. Zwyciężyło narazie fakro zarówno cenowo jak i tym, że mają klamki na dole. Ale ogólnie nie spodziewałam się takich cen do łazienki o połowę droższe od normalnych. Jedno jeszcze mi się nie podoba ta sosna jasna, w sypialniach będę miala ciemne okna w szczytowych i te polaciowe takie jasne brrr. Zamówić w innym kolorku to cena 20% w górę i miesiąc czekania. Tak się zastanawiam czy nie można tego samemu pomalować kiedyś lakierem barwiącym (w końcu i tak trzeba je odnawiać) - a może nie będzie aż tak żle. Ktos ma jakies doświadczenia?? :wink: :wink:

Tak się zastanawiam czy nie można tego samemu pomalować kiedyś lakierem barwiącym (w końcu i tak trzeba je odnawiać) - a może nie będzie aż tak żle. Ktos ma jakies doświadczenia?? :wink: :wink:

Można, tylko trzeba zetrzec warstwę/-y lakieru. W zasadzie jeśli ma Cię to irytowac, to nie czekaj i pomaluj od razu - pewnie będzie nawet wygodniej. Tylko musisz się zapytac, co z gwarancją.

Dziękuję wszystkim

Pewnie czas pokaże kiedy ruszymy z budową. 2 letnie oczekiwanie na papiery nauczyło mnie trochę pokory w planowaniu :evil:

Zostało jeszcze sporo do załatwienia.................

Ale to co zostało do załatwienia to już pestka w porównaniu z tym co było!! :D Dasz radę!