Teska 28.01.2004 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 CZŁOWIEK polecam firme na celnej 1. cos sie nazywa techno- sat (bardzo kompetentne chłopaki) jesli chodzi o internetowe sklepy- nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 28.01.2004 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 LINKA I STASIEK przykro czytac co wyzej piszecie....taki zgorzkniały tekst..ze ktos nabija posty ipt..ze Was sie nie zauwaza...no cóz to bez komentarza Popytam o pieska u nas na polu- ale powiedz czy piesio nie rzuci sie np na nowych włascicieli lub na ich dzieci?? moj sasiad pod lasem cos mówił o psu ze schroniska... dzięki Teska za popytanie:) pies nie powinien rzucic się na nikogo, mamy go juz jakis czas. On potrzebuje poprostu byc w centrum zainteresowania i nie znosi konkurencji. Co do przykrych tekstów, to niestety są to nasze odczucia, ale widzę ze w koncu ktoś nas zauważył... A propos, może odpowiesz jak już sama wspomniałaś na ogólnym forum, za co się na mnie obrazilaś? Bo tez nie otrzymałam odpowiedzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.01.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 LInka odpowiadam na ogólnym forum : dlaczego obraziłam sie na Linke.....?????? - bo jej długo tutaj nie było....myślałam ze zapomniałas o nas:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 28.01.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Uff, ulżylo mi Teska:)nie było mnie, bo straciłam pracę i tym samym łączność ze światem wirtualnym:) ale wywalczyłam w końcu internet na wsi! Jako pierwsi mamy dostęp do sieci. Co wydawało się niemożliwe, stało się realne. Bardzo się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 28.01.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Linka łomatko... wiem ze na wsi ciezko z netem ( hmm swoja drogą jak to zrobiłas ) gratulacje!!!! u mnie nawet telefonu nie bedzie pognałam w pole szacownych Panów z tepsy...przyjechali do mnie odrazu z antena na dach....mam sygnał radiowy badziewiarski - hihih to ich słowa...na radiowa cyfrówke nie mam szans nio i miałam nadzieje ze z szacownym małzonkiem zjawicie sie na spotkaniu...bo przeciez Stasiek napewno Wam mówił ze jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 28.01.2004 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Teska, bardzo dziekuje. z pewnoscia skontroluje ten sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsov1 28.01.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Wieczorowe pozdrawienia dla szczeciniakow Ostatnio uslyszalem opinie ze wzrost VAT-u na 22% wcale nie musi znaczyc ze inwestor zaplaci wiecej. Warunkiem musi byc skorzystanie z uslug firmy ktora jest vatowcem i kupienie od niej uslugi wraz z materialem. Firma kupi materialy z 22% VAT i sobie go odliczy a nam sprzeda usluge z 7% VAT ktory pozostaje bez zmian. Wowczas trzeba bedzie kalkulowac czy robic samemu i placic 22% czy wziasc firme i zaplacic 7%. Co Wy na to??? Jak juz wspominalem jestem na etapie wyboru projektu. Rozmawiajac z projektantem dowiedzialem sie ze projekty gotowe sa generalnie przewymiarowane (zwlaszcza dla woj. pln-zach). Ow projektant obiecal mi zrobic adaptacje projektu gratis pod warukiem ze podziele sie z nim oszczednosciami jakie powstana z powtornych przeliczen wytrzymalosciowych. Twierdzi ze oszczednosci moga siegac 10% kosztow stanu surowego. Tych samych argumentow uzyl namawiajac mnie na projekt indywidualny. Co Wy na to??? Czytajac poranne posty chcialem wszystkim rocznicowcom zyczyc wszystkiego najlepszego i jednoczsnie pocieszyc niektorych. Mi stuknelo ponad 30 lat stazu i uwaga ---- takiemu chce sie jeszcze budowac. Gosiuni moge jeszcze wskazac dzialki przed Kurowem po lewej stronie jadac z Ustowa. Ostatnia cena 85/mkw. Sa i duze ok 2000 mkw i mniejsze ok 1000 mkw. Jak bedziesz zainteresowana to daj znac Bikosa - plany otrzymalem - dzieki. Co z namiarami na projektanta. Dzisiaj odwiedzilem Kreske na Bezrzeczu. Moje uwagi na watku tematycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 28.01.2004 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Linka łomatko... wiem ze na wsi ciezko z netem ( hmm swoja drogą jak to zrobiłas ) gratulacje!!!! u mnie nawet telefonu nie bedzie pognałam w pole szacownych Panów z tepsy...przyjechali do mnie odrazu z antena na dach....mam sygnał radiowy badziewiarski - hihih to ich słowa...na radiowa cyfrówke nie mam szans nio i miałam nadzieje ze z szacownym małzonkiem zjawicie sie na spotkaniu...bo przeciez Stasiek napewno Wam mówił ze jest.... Jak ja to zrobiłam? hmm w zasadzie jednym telefonem, a potem dołożyłam dobitnego smsa:) Ale zanim to zrobiłam, to mój małżonek wydzwaniał do jedengo dostawcy-monopolisty internetowego przez pół roku i nie mógł się doprosić, żeby ten przyszedł choć sprawdzil sygnał. W końcu wzięłam sprawę w swoje ręce i okazalo się że skutecznie. Co do uczestnictwa w spotkaniu forumowiczów to wydaję mi się, że wtedy nie mogliśmy dlatego, iż zmogła nas choroba, zreszta teraz też nas dopadła:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 28.01.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 LINKA I STASIEK przykro czytac co wyzej piszecie....taki zgorzkniały tekst..ze ktos nabija posty ipt..ze Was sie nie zauwaza...no cóz to bez komentarza "zgorzkniały tekst" może..., bo czasem takie jest "szycie" - ogólnie pojmując... też już zostawiam bez komentarza, bo co chcieliśmy - powiedzieliśmy. Co do psiaka - potwierdzam, że nie rzuca się na "obcych", wręcz przeciwnie, byłem pozytywnie zaskoczony. Natomiast będąc za ogrodzeniem pokazuje co trzeba i udaje, że nie wie kto z nim, a kto przeciw - i tak być powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.01.2004 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Ładnie się tu widze dzieje.. zostawić was na chwile a już na siebie napadacie.... za kare wszyscy uczestniczący w pyskówkach zostają przymusowo zobowiązani do uczestnictwa w następnym grupowym spotkaniu forumowym które odbędzie się na przełomie marca/kwietnia roku obecnego...ktoś chciał jeszcze coś powiedzieć?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.01.2004 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 A wogóle to witam w drugiej połowie tygodnia... z każdym dniem coraz bliżej wiosnypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 29.01.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Ulcia i Krzyś Ja miałam podobną sytuację, sieć nie była jeszcze przekazana, czy coś podobnego i nie mogłam dostać warunków. Posłałam do enei gościa, który mi później wykonywał podłączenie prądu. On ma wszelkie uprawnienia projektowe itd. Załatwił mi jakiś schemat jednokreskowy, czy jak go zwał i całą resztę, był bardzo sprawny w działaniach. Jak chcecie to dam wam na priv namiar. Linka Ty chyba przesadzasz. Nie chcę tutaj nikogo obrazić, bo bym się później z tym źle czuła ale czy nie cierpisz przejściowo na jakiś brak zainteresowania i odbijasz sobie na nas? A tak wogóle to witam serdecznie całe forumowe towarzystwo i mam nadzieję, że spotykamy się tutaj bo jest nam fajnie i miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga 29.01.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Witam z rana! Lalka- poslalam jeszcze raz, moze teraz dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.01.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 witam wszystkich cieplutko o poranku uff. ale się narobiło od wczorajszego popołudnia. Też wtrącę: - jestem od niedawna na forum, zadałam mnóstwo pytań, które w części (nieważne dużej, małej) przeszły bez echa, sama odpow. na wiele. Rachunek jest prosty - brak reakcji czyli nikt nie miał w tym temacie nic do powiedzenia. wyobraźcie sobie co by było gdyby każdy z nas (a ilu nas jest?) odpowiadał na każdego posta. Od 15-stej (jak was opuszczam) do rana byłoby tego tyle, że musiałabym czytać do kolejnej 15-stej. A gdzie jeszcze coć napisać? Tak że, nie wiem o co Stasiek i Linka kruszą kopie. Duży ten post więc resztę w następnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.01.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 o np. temat psa - nie odpowiedziałam bo nie mam w tym temacie nic do powiedzenia: psa mam, od soboty mieszkam kątem u rodziny, a tam są (waga liczcie): 2 małe, 2 duże koty i 1 b. duuuuży pies. Moi znajomi albo już coć mają albo nie chcą. ot co temat ENEA - ciężko się rozmawia, sama wiem i niestety nalepsza rada znaleźć kogoś - najlepiej niech to będzie elektryk z waszej budowy lub projektant instalacji - oni załatwią to najlepiej, bo z przykrością stwierdzam: znają się między sobą jak łyse konie i potrafią dogadać.U mnie wszelkie sprawy w temacie elekt. załatwiał facio, któy niby ma działaln. a prawie mieszka w Energ. i nikt mi nie powie, że np. on nie załatwi tematów najlepiej. Jeżeli się zdecydujecie piszcie na priv do mnie, może będę w stanie coś ustalić, z kimś umówić, porozmawiać - traktują mnie w rejonach dobrze. a dlaczego? bo im przydzielam budżety (ha, ha, ha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 29.01.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Witajcie Wszyscy ... Głośno na forum...To chyba przez ta pogode..za mało słoneczka Ga ogromne dzieki..juz dostałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 29.01.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 S.P., niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Nasze reakcje były zupełnie niezależne, a jednak odczuliśmy problem podobnie. Bardziej racjonalne wydają mi się argumenty czupurka, sam nawet pisałem na początu, że tak może być... Skoro jednak któryś post z rzędu nie wnosi niczego (?) (o, dziwo!) i nie ma reakcji, to człowiek zaczyna się czuć nieswojo. Jakbyś się poczuła, gdybyś w towarzystwie zabierała głos na różne tematy i słyszałabyś jedynie odpowiedzi i wypowiedzi na zupełnie inne tematy? Hm? Być może trafiliśmy zupełnie przez przypadek na jakiś dziwny okres, ale proszę mi wierzyć - nie wyglądał on najlepiej i z jakichś względów to odczuliśmy. Pomijam tu osoby, które rzeczywiście rzadko albo niezbyt często piszą. A jeśli już np. Linka pyta pod koniec wypowiedzi "Co o tym sądzicie?" - mając na myśli chat, to jakoś mi się nie chce wierzyć, że nikogo to nie zainteresowało... Ta dyskusja zaczyna się robić akademicką, dlatego proponuję nie wracać już do tematu. Bikosa - świetne odpowiedzi na pytanie mariuszsana - uśmiałem się niesamowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.01.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 kominki - czy ktoś z Was zrobił lub jest zdecydowany na stawianie kominka tradycyjnego, otwartego? (wiecie bez tych gotowców z szybkami).wszyscy teraz kupują wkłady, a ja sobie przypomniałam, że jeździłam na wypoczynek do domku, gdzie był taki tradycyjny, murowany, otwarty i było bardzo przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 29.01.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 UUUUUUUUUUU szczerości forum nabrało Dobra a teraz moje pytanie? Co myślicie o Firmie BROTJE specjalizuje się w technice grzewczej?? Wystarczy odpowiedz 1-na a konkretna,choć w mej próżności liczęna 100. Sorry Mariuszu. Nigdy nie słyszałam o takiej firmie. Nie mogę więc Ci pomóc. Piszę. żeby nie było że pozostawiam posty bez odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 29.01.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Czupurku ja posiadam taki kominek w domu rodzinnym..ma z 25 lat..pali sie super... strzela tylko iskierkami (moze sie cosik przypalic..np.dywan) i drewno sie wypala szybciej niz w kominku z wkladem... Ale taki kominek naprawde czuc kominkiem... i ogniki wesolo skacza.. bez zadnych szybek ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts