Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

tak przejrzałam z grubsza Wasze posty i widzę, że robota budowlana u Was aż sie pali w rękach.

A ja własnie wróciłam z rejsu po Mazurach. Piękne jeziora, przystanie i totalna cisza na wyspach ktorych biwakowałam, tak mnie zrelaksowały, że chyba tydzień będę wracała do rzeczywistości.

Tym bardziej, że byłam na wakacjach sama (bez dzieci i męża).

Ach co to był za wspaniały urlop. :D

Pozdrawiam jeszcze urlopowo tych budujących i tych urlopujących.

zazdroszczę...........

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Tak się zastanawiam czy nie można tego samemu pomalować kiedyś lakierem barwiącym (w końcu i tak trzeba je odnawiać) - a może nie będzie aż tak żle. Ktos ma jakies doświadczenia?? :wink: :wink:

Można, tylko trzeba zetrzec warstwę/-y lakieru. W zasadzie jeśli ma Cię to irytowac, to nie czekaj i pomaluj od razu - pewnie będzie nawet wygodniej. Tylko musisz się zapytac, co z gwarancją.

One mają jedną wartstwę i sam producent zaleca wlaśnie konserwację co 2-5lat lakierem akrylowym - a chyba są takie lakiery barwione a nie tylko bezbarwne?? :roll: :roll:

Witam poniedziałkowo

Didi, dzióbek, tez innym zazdrościłam, aż sie zawzięlam pogadalam z mezem coby mnie puscil (oj dlugo musialam argumentowac, bo musial mnie zastapic w hurtowni) i pojechalam.

Didi, a jak Ty się kochana czujesz? :D Mam nadzieję, ze duzo wypoczywasz i robisz tylko przyjemne dla siebie rzeczy.

Bylam wczoraj u siebie na dzialeczce i :o takie mam zaleglosci. Moj męzus zupelnie nic nie robil bo stwierdzil, że ile by nie podlewal to i tak trawa wyschnie. No i wyschla. Zostalo tylko piekne zielsko, ktore musze teraz zwalczyć. :(

pozdrowionka dla calej grupki

iwonka

Witam poniedziałkowo

Didi, dzióbek, tez innym zazdrościłam, aż sie zawzięlam pogadalam z mezem coby mnie puscil (oj dlugo musialam argumentowac, bo musial mnie zastapic w hurtowni) i pojechalam.

Didi, a jak Ty się kochana czujesz? :D Mam nadzieję, ze duzo wypoczywasz i robisz tylko przyjemne dla siebie rzeczy.

Bylam wczoraj u siebie na dzialeczce i :o takie mam zaleglosci. Moj męzus zupelnie nic nie robil bo stwierdzil, że ile by nie podlewal to i tak trawa wyschnie. No i wyschla. Zostalo tylko piekne zielsko, ktore musze teraz zwalczyć. :(

pozdrowionka dla calej grupki

iwonka

co przejeżdżałam to patrzyłam czy jest u ciebie samochód, ale nigdy nie widziałam :cry: w tym roku to trzeba było bardzo dużo wysiłku aby trawa nie wyschła więc za bardzo nie susz Adasiowi głowy :wink:

tomadyna, to wspaniała wiadomość! A może choć stan zero udałoby się przed zimą?

nie kuście człowieka.... na pozwolenie poczeka minimum miesiąc - będzie wrzesień. dwa tygodnie na uprawomocnienie i tydzień na zgłoszenie rozpoczęcia robót - październik. geodeta, koparka, szalunki...... jak październik będzie ciepły jak zapowiadają to zdąży, a jak nie to utknie w połowie.

ja zaczynałam w listopadzie :lol:

tomadyna, to wspaniała wiadomość! A może choć stan zero udałoby się przed zimą?

nie kuście człowieka.... na pozwolenie poczeka minimum miesiąc - będzie wrzesień. dwa tygodnie na uprawomocnienie i tydzień na zgłoszenie rozpoczęcia robót - październik. geodeta, koparka, szalunki...... jak październik będzie ciepły jak zapowiadają to zdąży, a jak nie to utknie w połowie.

ja zaczynałam w listopadzie :lol:

my tez. Pozwolenie 21 października, koparka pod koniec listopada. Listopad i grudzien byl cieply - jedyny minus takiej budowy to to, ze bardzo szybko jest ciemno.

ulanka

One mają jedną wartstwę i sam producent zaleca wlaśnie konserwację co 2-5lat lakierem akrylowym - a chyba są takie lakiery barwione a nie tylko bezbarwne?? :roll: :roll:

Owszem ale zawsze lepiej dopytac (lub doczytac) o dokładne warunki gwarancji. Co do barwienia - są lakiery z kolorem, ewentualnie najpierw zabejcuj, potem polakieruj.

Owszem ale zawsze lepiej dopytac (lub doczytac) o dokładne warunki gwarancji. Co do barwienia - są lakiery z kolorem, ewentualnie najpierw zabejcuj, potem polakieruj.

Czytałam na stronie internetowej i warunkiem gwarancji jest właśnie własciwa konserwacja czyli m.in. lakierowanie, a czy polakieruję teraz czy za 2 lata to bez różnicy a o kolorach to nic nie piszę - przezimuja i zobaczymy na wiosnę :p