dzióbek 07.08.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam popołudniowo , ale wiatrzycho nie cierpię takiego, nawet moja Kasia chciała iść do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 07.08.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Hej Teska- zielonym do góry ale nie chce zapeszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 07.08.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dziękuję wszystkim Pewnie czas pokaże kiedy ruszymy z budową. 2 letnie oczekiwanie na papiery nauczyło mnie trochę pokory w planowaniu Zostało jeszcze sporo do załatwienia................. Tomadyna – po pierwsze GRATULACJE !! Idź za ciosem !! Jak dasz radę zaczynaj budowę ASAP - sezon budowlany trwa w Skandynawii cały rok !! To u nas wykształciło się jakieś chore pojęcie sezonu budowlanego wiosna-jesień i przestoju w zimie .. Jak wiesz ruszyliśmy 24go listopada i wiele dzięki temu zyskaliśmy - ceny materiałów budowlanych są zdecydowanie niższe zimą, robocizna też a i dla procesu budowlanego niższe temperatury i wilgoć są zdecydowanie lepsze od żaru z nieba i suszy .. Oczywiście rób jak uważasz, ale uważaj jak robisz .. tylko pamiętaj że w przyszłym roku będzie istne wariactwo - przez możliwość odzyskania różnicy VATu tylko do końca 2007 ceny poszybują w górę a o walce o materialny budowlane już nie wspomnę .. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.08.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Update listy rankingowej dokonany. Wprowadziłem też nową ocenę - neutralana. Oznaczoną znaczkiem - Wszystkim TW dziękuję i przepraszam, że to tak długo trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam wszystkich Jak pada to w Kołobrzegu dzieciaki się nudzą więc zajechałam do domu popilnować chłopa. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Szydas w ostatnim muratorze jest twój dom opisany ze zdjęciami. Może widziałeś?Tylko ma trochę więcej okien i taras na wysokości trawnika. Super wygląda. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.08.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Hej Teska- zielonym do góry ale nie chce zapeszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 One mają jedną wartstwę i sam producent zaleca wlaśnie konserwację co 2-5lat lakierem akrylowym - a chyba są takie lakiery barwione a nie tylko bezbarwne?? Owszem ale zawsze lepiej dopytac (lub doczytac) o dokładne warunki gwarancji. Co do barwienia - są lakiery z kolorem, ewentualnie najpierw zabejcuj, potem polakieruj. Czytałam na stronie internetowej i warunkiem gwarancji jest właśnie własciwa konserwacja czyli m.in. lakierowanie, a czy polakieruję teraz czy za 2 lata to bez różnicy a o kolorach to nic nie piszę - przezimuja i zobaczymy na wiosnę Jeżeli chcecie zmienić kolor to najlepiej od razu i to lakierem koloryzującym. Im więcej warstw tym ciemniejszy kolor. My lakierowaliśmy veluksy po kilku latach i trzeba się potem naczyścić papierem ściernym bo muchy nazostawiały śladów. Dobrze, że lakierowaliśmy na ciemno to przynajmniej wszystko się zakryło. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Cześć Teska co tam u ciebie słychać? Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.08.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Cześć Teska co tam u ciebie słychać? Asia a zyję żyję....a własciwie żyjemy bedziemy teraz stukac podłoge w drewutni z kosteczki granitowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.08.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Hej Teska- zielonym do góry ale nie chce zapeszać a o jaki zielony chodzi, bo mnie też jeden zielony interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Jeżeli chcecie zmienić kolor to najlepiej od razu i to lakierem koloryzującym. Im więcej warstw tym ciemniejszy kolor. My lakierowaliśmy veluksy po kilku latach i trzeba się potem naczyścić papierem ściernym bo muchy nazostawiały śladów. Dobrze, że lakierowaliśmy na ciemno to przynajmniej wszystko się zakryło. Asia chyba tak zrobimy a jak teraz wyglądają - korzystniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 07.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Wyciągam grupę z otchłani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 07.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 to fakt nie mogłam nas znależć chyba na drugą stone sie przesuneliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.08.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Wyciągam grupę z otchłani. aż tak nisko zlecieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Cześć Teska co tam u ciebie słychać? Asia a zyję żyję....a własciwie żyjemy bedziemy teraz stukac podłoge w drewutni z kosteczki granitowej A jak tam się czuje twój ogród botaniczny. Mam nadzieję że rachunek za wodę będzie do przeżycia bo napewno nie dałaś im uschnąć. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Jeżeli chcecie zmienić kolor to najlepiej od razu i to lakierem koloryzującym. Im więcej warstw tym ciemniejszy kolor. My lakierowaliśmy veluksy po kilku latach i trzeba się potem naczyścić papierem ściernym bo muchy nazostawiały śladów. Dobrze, że lakierowaliśmy na ciemno to przynajmniej wszystko się zakryło. Asia chyba tak zrobimy a jak teraz wyglądają - korzystniej?? Wyglądają super jak bym umiała wklejać zdjęcia to bym pokazała. Poproszę Roberta to mi wklei. Najgorsze w tym wszystkim to zakładanie i ściąganie tych okien. Są strasznie ciężkie. Dlatego najlepiej wybrać bezdeszczowy dzień i noc wtedy można polakierować np. z 2 razy poczekać aż wyschną i dopiero zakładać a potem domalować brzeg na którym okno stało. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 07.08.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dzióbek napisz mi na priv albo na maila swój adres to ci wyślę zdjęcia. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 08.08.2006 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wtorkowo Kurczę musiałem wrócić do firmy i zabrać się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 08.08.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts