Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dziobek a jak tam z twoja ekipa znalazlas nowych budowlancow :lol:

z tym to kiepściunio, albo termin póżno w listopadzie, albo cenę jeden taka poał, jak za cały dom albo nie mają czasu w tym roku a ja muszę dach połozyć w tym roku, zreszta nie chetni co do wchodzenia po drugiej ekipie, bo kazdy ma swoje jakies tam zasady budowania i jeden wogóle nie chciał bo nie lubi po kimś :evil: :evil:

Dziobek a jak tam z twoja ekipa znalazlas nowych budowlancow :lol:

z tym to kiepściunio, albo termin póżno w listopadzie, albo cenę jeden taka poał, jak za cały dom albo nie mają czasu w tym roku a ja muszę dach połozyć w tym roku, zreszta nie chetni co do wchodzenia po drugiej ekipie, bo kazdy ma swoje jakies tam zasady budowania i jeden wogóle nie chciał bo nie lubi po kimś :evil: :evil:

A czy (bo masz juz strop ) nie mozesz zatrudnic osobno murarza i osobno ekipy do dachow

Cześć Teska co tam u ciebie słychać? :D Asia

a zyję żyję....a własciwie żyjemy :lol: :lol: bedziemy teraz stukac podłoge w drewutni z kosteczki granitowej :lol:

A jak tam się czuje twój ogród botaniczny. :D Mam nadzieję że rachunek za wodę będzie do przeżycia bo napewno nie dałaś im uschnąć.

Asia

trawka zieleniutka....nic nie wyschło.....a rachunku jeszcze nie dostałam... :-?

Teska, bodekku, Didi . maksiu ,czupurek, S.P. , maggie, delf, jolly,dzióbek, bikosa, RF, trobe, józiaS , Paweł , bryta, olka, Iwonka i Adaś, grzegorzR, monka, grzesiekB, agnieszka1, Joasia Jasia, Linka, agniesia, Klaus, kinimiD, iwa-k, monka, kaso01, zbigx, miśki, RomanW, sylwiaB, Asia i Robert, miraśka, Stasiek, ivette, grapusek, koks , bedi, ulcia i krzyś, ksiegowa, kerda, stasiek, wociek, mariusz, lalka, amo, marynka, Ewa Hebda, kacha72, octopus, kombi, maro74, daria,

Jacek i Ania, szydas, gruśka, adria, mirlandia, peterz, dred, Bezwies, RF, adria, tomadyna, Florek i Jadzia, ulanka, GoskaJ, jamles, Przemko, zibi3336, Mamona Lisa, MamaTa i Tatuj, G@M, EWAR, apeska, Jasiu, Felek

Sorki za kolejność nie jest alfabetyczna, tylko to lista forumowiczów w ilości otwierania nowych stron do strony 599.

to dodam jeszcze

MariuszR, RomanW, Ivette, Olka, Paweł_,

A grapusek i amo - to ta sama osoba :wink:

niom...w tej liscie jescze jest jedna osoba w trzech okropnych wcieleniach- ta denerwujaca :-? :x

Teska, bodekku, Didi . maksiu ,czupurek, S.P. , maggie, delf, jolly,dzióbek, bikosa, RF, trobe, józiaS , Paweł , bryta, olka, Iwonka i Adaś, grzegorzR, monka, grzesiekB, agnieszka1, Joasia Jasia, Linka, agniesia, Klaus, kinimiD, iwa-k, monka, kaso01, zbigx, miśki, RomanW, sylwiaB, Asia i Robert, miraśka, Stasiek, ivette, grapusek, koks , bedi, ulcia i krzyś, ksiegowa, kerda, stasiek, wociek, mariusz, lalka, amo, marynka, Ewa Hebda, kacha72, octopus, kombi, maro74, daria,

Jacek i Ania, szydas, gruśka, adria, mirlandia, peterz, dred, Bezwies, RF, adria, tomadyna, Florek i Jadzia, ulanka, GoskaJ, jamles, Przemko, zibi3336, Mamona Lisa, MamaTa i Tatuj, G@M, EWAR, apeska, Jasiu, Felek

Sorki za kolejność nie jest alfabetyczna, tylko to lista forumowiczów w ilości otwierania nowych stron do strony 599.

to dodam jeszcze

MariuszR, RomanW, Ivette, Olka, Paweł_,

A grapusek i amo - to ta sama osoba :wink:

niom...w tej liscie jescze jest jedna osoba w trzech okropnych wcieleniach- ta denerwujaca :-? :x

o ty nie wspominałam, bo......... :evil: szkoda w ogóle pisać

dzióbek - podziwiam

mnie by się nie chciało :)

Przykre ale niektorych osob nie znam :oops: To kiedy powstalo forum 2002 :lol:

moge napisac to samo.. przykre ale niektorych nie znam :(

a forum powstało w 2001 roku, mowie o takiej prawdziwie dziajacej wersji, bo pierwsze proby bylo na jesien 2000 roku

pozdrawiam

m.

a tak przy okazji ocieplania - wełna z reguły jest droższa od styropianu. a czy jest przy okazji lepsza? pod jakimi względami?

Dobre pytanie, my jeszcze nie wiemy co zastosujemy, narazie skłaniamy sie ku wełnie, ale czas i kasa pokaże :lol:

Myszy nie robią sobie w niej tuneli, a jeśli tak to pod wpływem ciężaru te korytarzyki z czasem zanikają. Niestety osiadanie wełny (tej nie zamocowanej np. na poddaszach) to wada. Pustkę u góry można zapchać po latach, np. banknotami lub listami od żony :D .

Współczynniki przewodzenia ciepła podobne. Cena też.

Izolacja z wełny jest wrażliwa na wilgoć.

Styropian może wydzielać styren (rakotwórczy monomer z którego jest zbudowany polistyren - "szkielet" styropianu). Wełna może mieć podwyższone promieniowanie radioaktywne. Wg producentów wszystko oczywiście w normie.

itd.....itd.

:D

:cry: :cry: :cry:

Jeszcze raz bardzo proszę tych, którzy już tynkowali podajcie namiary na swoje ekipy jeśli jesteście zadowoleni. Chodzi o tynki cementowo-wapienne do wewnątrz.

Teska dzięki za namiar na p. Bolka, ale on ma teraz straszliwie wysokie ceny -aż nie mogłam uwierzyć jak usłyszłam/negocjować nie chce/ :(

Agnieszka1 też dzięki za Twojego wykonawcę. Byliśmy z nim już " po słowie" ale z jakiś prywatnych względów musiał zrobić teraz postój w pracy. :(

Sprawdziłam wszystkich polecanych na rankingu, lecz nikt w najbliższym czasie nie jest wolny. A my MUSIMY już tynkować. Pomóżcie!!!

odpisałem :D