Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szydas w ostatnim muratorze jest twój dom opisany ze zdjęciami. Może widziałeś?

Tylko ma trochę więcej okien i taras na wysokości trawnika. Super wygląda. Asia

widziałem, widziałem, a jeszcze wcześniej była wizualizacja 3d na płycie. nasz domek też będzie większy, okna zostawiamy bez zmian (poza roletami), a taras będzie tylko trochę nad poziomem gruntu :)

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Hej. Jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś montował okna drewniane na jesień i robił instalacje i tynki w zimie?? Słyszałam, że nie wolno montować drewninych okien w nieogrzewanych pomieszczeniach, bo się wypaczą itp. A nawet jak będa instalacje to specjalnie grzać dla okien, czy to ma sens? Jak uważacie lepiej wstawiać wiosną i ruszać wtedy z instalacjami itd.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

do budujących z silikatów:

czy ktoś z Was brał (pod uwagę) inne silikaty, niż xelli? Dostałam ofertę na bloczki z Ostrołęki, cena bloczka o 1zł niższa niż silka.

Jakośc ta sama, tylko inne wymiary. Sprawdź ile wchodzi na metr kwadratowy ściany i za ile transport. Jeśli nadal cena będzie korzystna, to nie zastanawiaj się i bierz.

Moja oryginalna Silka przyjechała na plac budowy w takim stanie, że kilka palet raklamowałam. Acha, zapomnij o idealnym trzymaniu wymiarów - to tylko chwyt reklamowy Xelli, mający się nijak do rzeczywistości.

Witam wszystkich :)

A mnie na liście nie ma :cry: :cry:

Teska, bodekku, Didi . maksiu ,czupurek, S.P. , maggie, delf, jolly,dzióbek, bikosa, RF, trobe, józiaS , Paweł , bryta, olka, Iwonka i Adaś, grzegorzR, monka, grzesiekB, agnieszka1, Joasia Jasia, Linka, agniesia, Klaus, kinimiD, iwa-k, monka, kaso01, zbigx, miśki, RomanW, sylwiaB, Asia i Robert, miraśka, Stasiek, ivette, grapusek, koks , bedi, ulcia i krzyś, ksiegowa, kerda, stasiek, wociek, mariusz, lalka, amo, marynka, Ewa Hebda, kacha72, octopus, kombi, maro74, daria,

Jacek i Ania, szydas, gruśka, adria, mirlandia, peterz, dred, Bezwies, RF, adria, tomadyna, Florek i Jadzia, ulanka, GoskaJ, jamles, Przemko, zibi3336, Mamona Lisa, MamaTa i Tatuj, G@M, EWAR, apeska, Jasiu, Felek, chokie

już jesteś :lol: :lol:

Witam wszystkich,

tak przejrzałam z grubsza Wasze posty i widzę, że robota budowlana u Was aż sie pali w rękach.

A ja własnie wróciłam z rejsu po Mazurach. Piękne jeziora, przystanie i totalna cisza na wyspach ktorych biwakowałam, tak mnie zrelaksowały, że chyba tydzień będę wracała do rzeczywistości.

Tym bardziej, że byłam na wakacjach sama (bez dzieci i męża).

Ach co to był za wspaniały urlop. :D

Pozdrawiam jeszcze urlopowo tych budujących i tych urlopujących.

Brawo Iwonka! Nie sądziłam, że sie odważysz :D

Witam wszystkich :)

A mnie na liście nie ma :cry: :cry:

Teska, bodekku, Didi . maksiu ,czupurek, S.P. , maggie, delf, jolly,dzióbek, bikosa, RF, trobe, józiaS , Paweł , bryta, olka, Iwonka i Adaś, grzegorzR, monka, grzesiekB, agnieszka1, Joasia Jasia, Linka, agniesia, Klaus, kinimiD, iwa-k, monka, kaso01, zbigx, miśki, RomanW, sylwiaB, Asia i Robert, miraśka, Stasiek, ivette, grapusek, koks , bedi, ulcia i krzyś, ksiegowa, kerda, stasiek, wociek, mariusz, lalka, amo, marynka, Ewa Hebda, kacha72, octopus, kombi, maro74, daria,

Jacek i Ania, szydas, gruśka, adria, mirlandia, peterz, dred, Bezwies, RF, adria, tomadyna, Florek i Jadzia, ulanka, GoskaJ, jamles, Przemko, zibi3336, Mamona Lisa, MamaTa i Tatuj, G@M, EWAR, apeska, Jasiu, Felek, chokie

już jesteś :lol: :lol:

brakuje jeszcze mnie ,nie pisze zaczęsto ale śledze

Witam wszystkich Szczecinian,

dopiero niedawno zaczelam korzystac z forum, i srednio żle wychodzi mi szukanie informacji.

Czy moge prosic Forumowiczów o linka do listy dobrych i złych wykonawcw ze Szczecina i okolic?

Z góry dziekuję.

witamy na forum. jak się dokładnie przyjrzysz to w stopce niektórych forumowiczów znajdziesz taki odnośnik (np. u mnie :wink: )

brakuje jeszcze mnie ,nie pisze zaczęsto ale śledze

Jacek i Ania, szydas, gruśka, adria, mirlandia, peterz, dred, Bezwies, RF, adria, tomadyna, Florek i Jadzia, ulanka, GoskaJ, jamles, Przemko, zibi3336, Mamona Lisa, MamaTa i Tatuj, G@M, EWAR, apeska, Jasiu, Felek ,chokie, ulamach

już jesteś :lol:

Witam,

wpadam na chwilke, po jestem w trakcie wakacji - to moje pierwsze prawdziwe letnie wakacje od kiedy jestem częścią podstawowej komórki społecznej... śjakos tak wyszło :-? :D

Byliśmy w Górach Stołowych, dzieciaczki śmigały po kamieniach, aż miło, a okoliczności przyrody przepiękne, czasami zapomina się, że takie cuda istnieją obok nas... :D

Co powiecie na to:

prosto z planu filmowego:

http://foto.onet.pl/upload/39/73/_621500_n.jpg

piaskowcowe dziwy natury

http://foto.onet.pl/upload/13/97/_621502_n.jpg

też, jak z Czerwonego Kapturka...

http://foto.onet.pl/upload/7/90/_621503_n.jpg