Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich-od poniedziałku ponoć podrożał styropian na ocieplenie-nie wiem czy wszedzie i mam problem czy poczekać do zimyi napewno stanieje(tak mi sie wydaje :lol: )i ocieplać dopiero na wiosnę czy jednak teraz bo jak na początku pazdziernika wstawimy okna to fajnie by było je obrobić co by nie korciło złodziei-sama nie wiem :cry:

Hej. Jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś montował okna drewniane na jesień i robił instalacje i tynki w zimie?? Słyszałam, że nie wolno montować drewninych okien w nieogrzewanych pomieszczeniach, bo się wypaczą itp. A nawet jak będa instalacje to specjalnie grzać dla okien, czy to ma sens? Jak uważacie lepiej wstawiać wiosną i ruszać wtedy z instalacjami itd.

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam

Montowałem okna na jesieni w budynku nieogrzewanym. Od czasu do czasu "paliło się w kozie". Wszystko było OK. W tym czasie wykonywano też inne prace.

brakuje jeszcze mnie ,nie pisze zaczęsto ale śledze

Teska, bodekku, Didi . maksiu ,czupurek, S.P. , maggie, delf, jolly,dzióbek, bikosa, RF, trobe, józiaS , Paweł , bryta, olka, Iwonka i Adaś, grzegorzR, monka, grzesiekB, agnieszka1, Joasia Jasia, Linka, agniesia, Klaus, kinimiD, iwa-k, monka, kaso01, zbigx, miśki, RomanW, sylwiaB, Asia i Robert, miraśka, Stasiek, ivette, grapusek, koks , bedi, ulcia i krzyś, ksiegowa, kerda, stasiek, wociek, mariusz, lalka, amo, marynka, Ewa Hebda, kacha72, octopus, kombi, maro74, daria,

Jacek i Ania, szydas, gruśka, adria, mirlandia, peterz, dred, Bezwies, RF, adria, tomadyna, Florek i Jadzia, ulanka, GoskaJ, jamles, Przemko, zibi3336, Mamona Lisa, MamaTa i Tatuj, G@M, EWAR, apeska, Jasiu, Felek ,chokie, ulamach

już jesteś :lol:

dzięki

Hej. Jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś montował okna drewniane na jesień i robił instalacje i tynki w zimie?? Słyszałam, że nie wolno montować drewninych okien w nieogrzewanych pomieszczeniach, bo się wypaczą itp. A nawet jak będa instalacje to specjalnie grzać dla okien, czy to ma sens? Jak uważacie lepiej wstawiać wiosną i ruszać wtedy z instalacjami itd.

Pozdrawiam

Montowałem okna na jesieni w budynku nieogrzewanym. Od czasu do czasu "paliło się w kozie". Wszystko było OK. W tym czasie wykonywano też inne prace.

Robiłam wykończeniówke w lutym ,instalacja i tynki gipsowe podgrzewane było zwykła kozą odpókać nic się niedzieje,a mieszkam już ponad rok

Pozdrawiam

Robiłam wykończeniówke w lutym ,instalacja i tynki gipsowe podgrzewane było zwykła kozą odpókać nic się niedzieje,a mieszkam już ponad rok

Co prawda mam okna pcv ale tynki były położone w listopadzie a grzałam kozą, nie codziennie oczywiście, a potem zaczęli panowie malować ściany , kłaść kafelki i już od początku stycznia było tą kozą grzane codziennie. Koza spisała się na medal.

Witam.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

A co myślicie o tym, żeby zaraz po wstawieniu okien zimą zamontować kominek (ma być z DGP), bez obudowy oczywiście i nim właśnie podgrzewać. Z tym podgrzewaniem to problem, bo trzeba być wtedy na budowie. Bo skąd taką kozę na czas budowy wytrzasnąć, albo jakąś dmuchawe elektryczną. Czy można to wypozyczać?

Pozdrawiam

roboty klinkierowe telefon 668031394 , polecam drewno kominkowe 90 zł za metr buk,dąb ,akacja co najważniejsze to nie jest gałęziówa pod numerem 601729487

Fajny Gość!

Wpada, podaje numer i koniec. :D

Dzwonił ktoś?

dzwoniłam....ma tak jak napisał...po 90 zł....plus transport