Joasia Jasia 29.01.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Mariusz - szybko poprawiaj bo się Czapurek wkurzy za Czapurka Polubiłam - w realu nie byłeś zgryźliwy i jakoś przestałeś być ogólnie. Nawet teraz robisz za piorunochron. Brawo ! Człowiek - I Jasiu przytargał jakąś antenę - poradzili mu ci z Gryfsatu - ale nie wiem jaka -zapytam. Boszszszeee - jeszcze piątek.... i weekend i ferie. I może ode mnie odpoczniecie. Zaszyję się u siebie na zadupiu papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Mariusz san - no to kicha - bo Beaty z Rafałem niestety nie było! I kto ma sklerozę? A ja mam jutro wolne! Zazdraszczajcie! Do poniedziałku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.01.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Mariusz ja sie pogubiłammmm pisałam jeno to tej firmie....hmm a pani Dorcia w bimsie to nawet nawet spokojniutka kobitka kto cie tam zdenerwował??? Didi....moje panelki to nawet nawet wygladają....cedr lakierowany na biało...cos podrabiany jesion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 29.01.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Ivette-człowiek też kicha Teska-Krzyś z 1-piętra cwaniak w podwiązkach-wczoraj jedno dziś drugie. Dobrze,że się wygadał o co mu faktycznie chodzi JoasiaJasia-piorurochron ma jedną wadę jak go nie uziemisz to Fire Szukam osoby (osób)do wspólnego kupienia więźby dachowej. Jesli ceny idą w górę to trzeba tak się bronić-kupujmy szanowni forumowicze razem-zawsze to cena hurtowa dla NAS Może potem razem dach i inne -Łączmy się towarzysze. Bikosa,SP kto jeszcze szuka więźby???? Czy mi się zdaje posty się nie dodają-o co chodzi-chciałem Teska przytoczyć twój post ale wszystkie mają -4200- liczbę porządkową na stronach 69 i 70.Viry atakują wpierw typ A potem B A co to za tekst na dole - Administrator coś się knoci ?-hallo baza- co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 29.01.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Ivette, stara bida. Stan surowy zamknięty - praktycznie od Sylwestra. Na razie skrobiemy i płacimy, ale wiosna idzie, może dojdzie Przygotowuję się do zamknięcia klatki schodowej, tak żeby ogrzewać tylko dół, bo w planie jest na razie zrobienie tylko parteru. Ferie idą, Druga Połowa będzie miała więcej czasu, to pewnie usiądziemy do papierzysk i pomyślimy nad kablami, kontaktami itd. Coś trza robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 29.01.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 marsov1, szczerze pisząc ja mam taki metlik w głowie co do obliczania co jest oszczędniej zrobić, a co nie, że nie wiem czy bym tak rozmawiał z architektem o podziale kosztów Ale może to sztuka liczenia. W skrócie - nie jesteś w stanie wszystkiego obliczyć i dowiedzieć się czy będzie taniej. Ale może się mylę... Co do kabli, również polecam sklep firmowy załomskiej fabryki - miło, szybko i przyjemnie. Jak trzeba było, to na czas i bez fochów. Oczywiście mieli najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapusek 29.01.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 mariusz r my też szukamy więźby - wychodzi że ok. 7,6kubika oferują nam za ok.540-550(netto) za kubik po impregnacji zanurzeniowej (ale nie wiadomo czy ta impregnacja była czy tylko beczka z impregnatem stała w tej samej szopie ) jak będa jakieś ciekawe oferty to prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 30.01.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 grapusek: Piszę ku przestrodze: Jedna z firm w Dobrej ma więźbę. Na płocie mają napisaną cenę 550 zł - duży plakat. A zgodnie z przepisami jak podają cenę i nie mówią że jest to cena netto - to jest taka cena traktowana jako brutto. I za przeproszeniem moga Ci skoczyć. W zeszłym roku kupowałam u nich więźbę, metoda zanurzeniowa wyglądała tak, że trzeba było impregnować znowu i wymienić część belek - ilość sęków na m/b była za duża. Generalnie papraki - jak wszyscy. Zgodzili się na wymianę bo mój inspektor był bojowy, zaimpregnowali znowu (byle jak ale już górale czekali na krokwy ). Dowieźli. Dostali kasę przed wykonaniem więźby. Chcieli zrobić patent z ceną brutto (tekst w stylu - aa... to pani chce rachunek, to vacik trzeba dodać) - ale wtedy już sie zagotowałam... Postraszyłam urzędami skarbowymi, kręceniem lewizny i wyszłam dumna z fakturką Motto o więźbiarzach <<<<<<<<<>>>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.01.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Joasiu - chodzi o firmę z twojego pytania ? dzień dobry wszystkim w piątek ! bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 30.01.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Dziendoberek wszystkim!!! Ależ u mnie bajka za oknem, bielusieńko, śnieżek pruszy, tylko te płatki tak dziwnie od dołu do góry fruwają, chyba grawitacja nawaliła. Szkoda że mój wczorajszy urlop się skończył ale za to na liczniku wczoraj nakręciłam 350 kilometrów. Trochę okolic Szczecina zwiedziłam i parę miejsc mi się spodobało. Wygląda to tak, że działka z uzbrojeniem w wodę i prąd do granicy, 30 zł/m. w odległości 15 km. od granicy Szczecina. Możecie to skomentować ? Ale raczej od prywatnych ludzi bo firmy wołają o wiele drożej i nawijają makaron na uszy że juz zaraz będzie gaz i droga i kanalizacja i na dodatek wszysto za "piniędze z łunii europejskej". maksiu - tak jak mówiłeś, w Sownie piekarnia, tartak a nawet pleban i szkoła no sama dzicz dookoła tzn. lasy, lasy i lasy. marsov1, ulcia i krzyś - gorące dzięki za info, miło z waszej strony, skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.01.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 witam wszystkich cieplutko. weszłam tylko na chwilę bo o 12-stej wchodzi do mnie audit certyfikujący i .... nogi mi sie trzesą. grapusek: : co do cen to mam sklerozę, ale Elgeron (p. Krzysiek) na Mierzynie jest całkiem rzeczowy, skory do rozmów i nie zabija cenowo. no, ode mnie wczoraj wyjechały meble. w mieszkaniu zostałam tylko ja z mężem i psem; materace i telewizor obiad jedliśmy na leżąco, a co, należy się od czasu do czasu dzisiaj zbieramy pozostałości i heja na obce lądy. no to się wyłączam i biorę do pracy, pozdrowionka dla wsiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 30.01.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Witajcie Wszyscy Sliczna pogoda..jutro sobota..i juz lepiej sie dzien zaczyna Czy ktos z Was ma dobrego kierownika budowy?? Takiego co w razie watpliwosci pomoze..a i na budowe nie trzeba go wołami ciągnąć.. Ile taki fachowciec moze sobie zawołac?? Pozdrowionka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 30.01.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Witam Wsiech! Gosiunia- 30/m to nie jest cena, która rzuca na kolana. Jeśli weźmiesz pod uwagę, że w Dobrej czy Wołczkowie za 50/m masz wszystko (woda, kanaliza, gaz, prad). Ale jeśli miejsce jest naprawde łądne to nie ma się co zastanawiać. Ja przepłąciłam przynajmniej 25pln na metrze ale okolica mi się strasznie podobała (Dobra- miejsce takie bardziej ustronne), no i do pracy tylko 8km - teraz dojezdzam 18km z prawobrzeża i choć dookoła pięknie to korki na dojeździe wyprowadzają mnie z równowagi. Rzeczywiście może warto pomyśleć o wspólnym kupowaniu- cena musi wtedy pójść w dół! Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 30.01.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Witam - co do więźby to sprawdźcie na Gdańskiej pod zjazdem z Trasy Zamkowej - tylko nie powiem jak się nazywa ta firma - od wjazdu po prawej. Ja płaciłam 520 zł netto (i butto bo bez faktury). Najpierw budowlańcy narzekali że jej coś mało przywieźli a potem mi zostało jeszcze z 8 belek. Generalnie proste, impregnacja zanurzeniowa i chyba prawidłowo zrobiona bo te zostałe belki leżą na placu i cały czas spod śniegu wyziera zielone Tej firmy nie polecę jednak na kupowanie dachówki - duży rabat ale sprzedawca trochę roztrzepany i były problemy z terminami. Golbud chciał 500 za kubik ale jak się okazało później na innej budowie mają dużo gorszą jakość. Lalka mam dobrego kierownika budowy ale niestety opłacał go mój budowlaniec - ja zapłaciłam tylko za papiery końcowe tj. do odbioru. Bardzo porządny, często bywał na budowie, wychwycił błędy konstrukcyjne, doradzał przy izolacjach. Czupurek - jak przeżyliście przeprowadzkę? Ja mam jutro - już się boję Na koty znalazłam sposób - walerianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.01.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 lalka - mój kierownik wziął 5 tys. za cały okres budowy (dwie raty - druga po zakończeniu)mnie pasuje i wybrałam go świadomie bo, mieszka na osiedlu (więc jest codziennie), mocno angażuje się również w sprawy komietu osiedlowego (sami zbroiliśmy teren) więc dużo załatwiamy we własnym, osiedlowym gronie.jak pracuje na zewnątrz - nie wiem, ale napewno nie ma zbyt wiele czasu. księgowa - przeżyliśmy spokojnie, bo drobne rzeczy (np kartony) zaczęliśmy wywozić systematycznie na budowę już miesiąc wcześniej, wczoraj poszly duże gabarytu, my jutro z bagażem podręcznym.nie wiem jak będzie z ponownym zainstalowaniem się, bo mamy mln pudełek i pudełeczek. audit - przebiegł bez problemu, moja komórka org. spisała się celująco, więc urywam się dzisiaj z pracy i lecę na mniasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.01.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Czupurek od marca tez powli bede wywoziła drobne gabaryty.....jejku ale macie fajnie Mariusz.... widac nic ich nie nauczyło ze traca klientów.... a ogólnie witam wszystkich..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 30.01.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 a mnie się dzisiaj nic nie chce i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.01.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 S.P ale juz za 2 godzinki :::::: łykendzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 30.01.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 La la laaa - zaraz sobotaaa - zobaczę mój domek w swietle dziennym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 30.01.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Och jak ja już kce tego łykendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts