Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze chcialam sie zapytac jak macie robione rolety zewnetrzne wpoczczane w nadproza ( tak mam u siebie w mieszkaniu )czy zewnetrznie montowane

w mieszkaniu mamy montowane na zewnątrz okna, bo "firmowo' nie były przewidziane w projekcie. w domku będziemy mieli nadstawione na oknie - to nazywa się jakoś TPS czy podobnie. W nadproża (RKS) nie montujemy bo jakikolwiek serwis jest mocno utrudniony. Zresztą właśnie jedziemy na budowe spotkać się z fachowcami od okien i fachowcami od rolet, będziemy uzgadniać szczegóły :D

I jeszcze chcialam sie zapytac jak macie robione rolety zewnetrzne wpoczczane w nadproza ( tak mam u siebie w mieszkaniu )czy zewnetrznie montowane

w mieszkaniu mamy montowane na zewnątrz okna, bo "firmowo' nie były przewidziane w projekcie. w domku będziemy mieli nadstawione na oknie - to nazywa się jakoś TPS czy podobnie. W nadproża (RKS) nie montujemy bo jakikolwiek serwis jest mocno utrudniony. Zresztą właśnie jedziemy na budowe spotkać się z fachowcami od okien i fachowcami od rolet, będziemy uzgadniać szczegóły :D

Ale u ciebie do projektu pasuja takie i takie rolety a umnie tradycyjny domek i z zewnatrz wygladaly by dziwnie z dostempem u mnie nie jest najgorzej wchodzi sie na parapet i odkreca sruby tylko troche je widac .

Ale z rolet jestem bardzo zadowolona super sprawa jak sa upaly to spuszczam i jest w domu chlodno :D

Czyli czy dobrze cie zrozumialam wczesniej stosowna ekipa powinna zrobic przylacze a pozniej podpisac umowe ( a co z odbiorem przylacza )

Odbiór przyłącza powinna robić ekipa która je buduje - inaczej może być problem 8)

u mnie tak właśnie było, ja tylko pojechałam wpłacić pieniążki za podpisanie umowy czy coś takiego - (chyba) 80zł a wszystko pozostałe załatwiał pan, który robił przyłącze i odbiory i wyzytację z gazowni na budowie i wodociągi

A ile kosztuje przylacze :lol:

Troszkę czynników się na to składa :D

Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza.

To jak policzy sie jeszcze wode ,prad to sie tego nazbiera :-?

U mnie się nazbierało:

2000 gaz

2500 kanaliza (2 studnie)

3000 woda (studnia wodom.)

Ja płace 2000 zł. do złączki PE/Stal wraz z odbiorem, reduktorem, szafką, podejściem do gazomierza.

U mnie się nazbierało:

2000 gaz

Witam,

a jaką masz studnię wodomierzową? Z polimerobetonu, polietylenu czy jeszcze inszą? Podlegasz może pod ZWiK Police?

U mnie się nazbierało:

2000 gaz

Dojdzie jeszcze prad

Jeszcze ja doliczam instalacje antenowa do telewizji ??? ( moze ktos poda koszty )

Instalacja na pioruny (jak to sie nazywa :oops: po polsku )czy tez robiliscie moze znacie koszty

Instalacja alarmowa

Nic dziwnego ze domy tyle kosztuja :lol:

Instalacja na pioruny (jak to sie nazywa :oops: po polsku )czy tez robiliscie moze znacie koszty

Instalacja alarmowa

Nic dziwnego ze domy tyle kosztuja :lol:

Może instalacja odgromowa? :lol:

Do tego jeszcze jakaś sieć komputerowa - oj, oj! A jeszcze 100 lat temu wystarczyła studnia w podwórzu i lampa naftowa!

Wlasnie odgromowa :oops:

Klaus Bardzo dobry pomysł. Technicznie można zrealizować to takze jako umieszczenie tej listy w katalogu na indywidualne haslo, wtedy mialbys mniej roboty z prosbami o wyslanie aktualnej listy. Mysle ze maksiu zgodzil by sie hostowac taka liste i technicznie by pomogl to zrealizowac.

Pozdrawiam

.:MaTaM:.

Dzięki, coś takiego zrobię. Dogaduję się z tomadyną.

Witam wszystkich wiczorkim MAM NA ZBYCIU JAKIEŚ 4 WYWROTKI ZIEMI OGRODOWEJ TEL.506012729

Chętnie wezmę za rok. :D

Niestety ogród robi się już.

witam wszystkich-mam pytanie do zainteresowanych drzwiami wejsciowymi-czy wybraliscie juz?bo ja ma dalej kłopot i juz wiem ,ze nie zdążymy ich zamontowac równolegle z brama garażową :cry: pozostaje nam chyba zamknąc od strony kotłowni dom i od garazu wejscie do domu i cierpliwie czekac-sosnowe za miekkie,te z włokna szklanego z witrazykiem za duzym i takie tam duperele-zawsze coś nie pasuje

Klaus Bardzo dobry pomysł. Technicznie można zrealizować to takze jako umieszczenie tej listy w katalogu na indywidualne haslo, wtedy mialbys mniej roboty z prosbami o wyslanie aktualnej listy. Mysle ze maksiu zgodzil by sie hostowac taka liste i technicznie by pomogl to zrealizowac.

Pozdrawiam

.:MaTaM:.

Dzięki, coś takiego zrobię. Dogaduję się z tomadyną.

Witam wszystkich wiczorkim MAM NA ZBYCIU JAKIEŚ 4 WYWROTKI ZIEMI OGRODOWEJ TEL.506012729

Chętnie wezmę za rok. :D

Niestety ogród robi się już.

Ula

sasiad Grzegorza szuka ziemi.Niech podejda do nigo on ma namiary do nich :lol: