Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

zobaczymy - prawdopodobnie tez cos zostanie (gr. 14 cm)..

od jutra ocieplamy, wiec ilość powinna być znana za około 1,5 tygodnia ..

do tego czasu to chyba już zamówimy :roll:

no i planujemy 12 cm, może to za mało? :roll:

Jakiej firmy masz styropian i frezowany czy nie?

jak mozesz zrob wiecej...u mnie jest 15 cm od dwoch lat - kiedy ocieplali takim grubym budowlancy sie rechotali....a ja nie zaluje..pare groszy tylko wiecej na to poszlo

Mozna tez ten z popiołami ,wtedy zamiast 15 zwyklego - 12 z popiołami i wspolczynnik ten sam.

[narazie skłaniamy się ku wełnie, której do końca roku nie ma :roll: :roll:

zamawialiśmy niedawno Paroca na poddasze...bez większych problemów.

Wiem że na Rockwoola trzeba długo czekać :roll:

Rockwoola nie chcę, ponoć kiepski, ale mi powiedzieli, że na ocieplenie poddasza to mają ale na dom to nie bo niby to inna - ja sie tam nie znam :-?

Witam w poniedziałek

a kiedy myslicie sie przeprowadzic?

chcielibyśmy na święta ale jak patrzę na to ile jeszcze do zrobienia to cienko to widzę :roll:

może się uda :lol: :lol: My kończymy stan surowy otwarty i zimujemy reszta na wiosnę i też marzą mi się świeta ale za rok, czy się uda zobaczymy, zależy od banku jaki będzie dla nas łaskawy :roll: :roll:

To tak jak ja. Choć w wariancie optymistycznym mam cichą nadzieję, że może i jesień udałoby się spędzić już w nowym domu.

monka, a kiedy Wy zaczynaliście?

Maggie tą jesień? :o

Witam poniedziałkowo- jak myslicie kto powinien zabezpieczyc licznik wody(w kotłowni)co by sie nie uszkodził bo nie wiem kto ma kupic nowy,chyba ze da sie wymienić szkiełko bo jest dziurka i pekniete :evil:

wykonawca robót - w końcu umowa jest na tworzenie a nie niszczenie :D

a wykonawca pewnie powie - "to nie ja" :lol:

Jeśli kotłownie Ci robili i taki pęknięty licznik wstawili, to ja bym nie zapłaciła za niego.

licznik jest od poczatku budowy w mijscu docelowym czyli kotłowni a odpowiedz kiero mysle ,ze znam-no kurcze nie da sie tak o wszystkim pomyslec tak na budowie niestety bywa,-ale jak popsuli bezpiecznik w skrzynce to brał elektryka i naprawił :lol:

Witam w poniedziałek

a kiedy myslicie sie przeprowadzic?

chcielibyśmy na święta ale jak patrzę na to ile jeszcze do zrobienia to cienko to widzę :roll:

może się uda :lol: :lol: My kończymy stan surowy otwarty i zimujemy reszta na wiosnę i też marzą mi się świeta ale za rok, czy się uda zobaczymy, zależy od banku jaki będzie dla nas łaskawy :roll: :roll:

To tak jak ja. Choć w wariancie optymistycznym mam cichą nadzieję, że może i jesień udałoby się spędzić już w nowym domu.

monka, a kiedy Wy zaczynaliście?

Maggie tą jesień? :o

Hehehe, dowciapna jesteś :lol:

mysle ,ze ta stronka pierwzsa tez cos nie pasuje bo nie ma takiego symbolu drzwi-moze poszukamy pod nazwa sklepu-SALDRI

strzał w 10 ale w sklepie maja te trzecie i jeszcze jedne ale w przykładach ich nie ma

ja kupowalam drzwi u tego z Saldri.

jak sie zbierzecie w grupe to ostro moe zjechac z ceny - jak cos powaolywac sie na mnie i ze juz jedna grupa kupowala.

no to super :lol: a jakie brałas/

a dlaczego nie wszystko?

polozenie tynku to 1-2 dni

Bo tak sobie myślałam że ubrudzi się jak będzie błoto na tej mojej glinie :roll: A wy jaki tynk zrobiliście?

Knaufa barwiony akrylowy .

ale przeciez cokol chroni od blota przyziemnego.

A wiesz ze drozej Cie wyniesie pozniej zrobienie samego tynku niz jakbys teraz przy calosci robila.

Ja mam nadzieje jeszcze w tym roku zrobic chodniki, podjazdy, cokol wlasnie - koniecznie. Zeby wlasnie nie bylo blota.