Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to jak jest z tym futrem spece od styropianu i wszelkich zagadek.

Cieplejsze to czarno-popielate, czy kremowe ?

A jak w kropki to lepsze od samego kremowego?

Moze najpierw wypadalo by sie przywitac :lol:

Lässt sich überraschen!

drogi nieznajomy kolego,

jak piszesz w obcym języku, to chociaż pisz bez byków gramatycznych! :p

A to ciekawe.

No to mnie popraw.

A tu masz podpowiedz, zebys sie nie przepracowala

http://suche.aol.de/suche/web/search.jsp?q=l%E4sst+sich&langRestrict=2

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

dzięki za odpowiedzi, bardzo mi pomogły bo ten wykonawca nam odpowiada. dom jest z poddaszem, będzie z BK a dach ma być w całości, sprzęt i wygódka nas nie interesują, kupujemy dechy na szalunek.

Mam jeszcze pytanie, jakie ocieplenie macie lub planujecie, my chcieliśmy na ściany dać np 15 styropianu ale wykonawca nam odradza mówiąc że wskażniki są prawie takie same i nic nie zyskujemy, trudno mi się z tym zgodzić ale on we własnym domu ma 10 cm i mówi że to wystarcza

mi tez tak mowili i rechotali sie ze chcialam 15 teraz nie zaluje... :lol:

Ja tez mam zamiar duzo dawac :lol:

A najbardziej to podoba mi sie powiedzenie ze sobie termos zrobie :wink:

Ej ale to nie zarty, moze tak sie zdarzyc. Gdy wszystko bedzie zbyt szczelne, wtedy bedzie grzybek na scianach, woda sie bedzie skraplac po szybkach i grzybek gotowy.

hmm....Aga wiesz to ze słyszenia????

mieszkam przeszlo 2 lata...i czegos takiego nie zauwazylam...

fajnego kominiarza poszukuję :lol: :wink:

zna ktoś? :D

Fajnego to znaczy przystojnego 8) :D

fajnego tzn. uległego :lol:

P.S.

uległy w pisaniu opinii oczywiście :D

To ja nic juz nie rozumiem :wink:

I jak zdecydowalas sie na szare tynki

:D jak nie rozumiesz, no kominiarza do opinii kominiarskiej potrzebuję :lol: ale taki fajny zeby był :lol: i sie nie czepiał :wink:

Szare tynki nie , zółte 8)

Zdjecia mam, ale przeklamuja bo z komóry, w jakis pomarancz wpada, wiec nie bede wklejac :lol:

Aga

z tym kominiarzem to uwazaj...u nas jeden sasiad mial chyba uległego....i zeszłej zimy komin mu sie zapalil....

nie ulegli kominiarze orzekli ze nie odebrano by takiego komina :cry: :cry:

Witam

Jest ktos moze na forum z Dołuj z osiedla domkow kolo ZANA. Czy macie moze namiary na wlascicela jakis dzialek w tym rejonie. Jak wam sie tam mieszka, na co trzeba uwazac. Za odpowiedzi z gory dziekuje.

zapytaj Czupurka :lol: :lol:

ja mieszkam niedaleko...ale w strone koscina...

Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego :o kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny :x .

Tomadyna podaj wielkosc spreadu

13 groszy CHF :x

Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca.

panowie a mozecie jasniej...co to jest ten...spre....cos tam

Pilne!!!/ Właśnie się dowiedziałam w Urzędzie Gminy, że przez ul. Nasienną przejeżdzają konwoje wojskowe, bo MON ma podpisaną z Gminą umowę i korzysta z tej drogi. Podobno do niedawna wojsko jeździło ul. Topolową, np. z rampy w Stobnie na strzelnicę, ale od kiedy utwardzili ul. Nasienną i przystosowali na ruch pojazdów ciężkich, to Nasienna jest używana do transportu wojskowego. Czy ktoś mieszkający w okolicy, może powiedzieć jak często jeżdżą tam ciężkie pojazdy wojskowe?

Dziś chyba wybrałem bank - do malutkiego :o kredyciku. Choć ten Spread - jest masakryczny :x .

Spread w wiekoszsci podaje sie w procentach nie w wymiarze kwotowym. Ja jutro ide podpisac umowe i na stan obecny spread wynosi 3 % czyli 0,0746 gr. Dlatego twoj spread jest kosmiczny. Zastanow sie i przelicz czy to sie oplaca.

spread jest to roznica pomiedzy cena sprzedazy a cena kupna waluty. Im wieksza roznica tym wiecej jest zlotowek do splaty po przeliczeniu kredytu.

Dajmy na to bierzesz 100 000 kredytu i kupujesz walute po dajmy 2,50 a kurs sprzedazy wynosi 2,60 czyli masz kredyt po przewalutowaniu wynois 104 000 czyli 4% wiecej. I te 4% to jest wlasnie spread.

spread jest to roznica pomiedzy cena sprzedazy a cena kupna waluty. Im wieksza roznica tym wiecej jest zlotowek do splaty po przeliczeniu kredytu.

Dajmy na to bierzesz 100 000 kredytu i kupujesz walute po dajmy 2,50 a kurs sprzedazy wynosi 2,60 czyli masz kredyt po dewaluowaniu o\wynois 104 000 czyli 4% wiecej \. I te 4% to jest wlasnie spread.

dzięki....

Pilne!!!/ Właśnie się dowiedziałam w Urzędzie Gminy, że przez ul. Nasienną przejeżdzają konwoje wojskowe, bo MON ma podpisaną z Gminą umowę i korzysta z tej drogi. Podobno do niedawna wojsko jeździło ul. Topolową, np. z rampy w Stobnie na strzelnicę, ale od kiedy utwardzili ul. Nasienną i przystosowali na ruch pojazdów ciężkich, to Nasienna jest używana do transportu wojskowego. Czy ktoś mieszkający w okolicy, może powiedzieć jak często jeżdżą tam ciężkie pojazdy wojskowe?

Aga odpowiedziałam ci w sąsiednim wątku ale powtórzę.

Wojsko przemieszcza się na poligon średnio dwa razy w roku. Nie jest to mocno uciążliwe, przynajmniej dla mnie a mieszkam blisko Nasiennej i z okna obserwuję ich wędrówkę :wink: najbardziej słyszalne i odczuwalne jest to na skrzyżowaniu ze światłami z ul. Welecką, tam jest wyższa zabudowa i tworzy się taka studnia.

Co do Nasiennej to z tego co mi wiadomo miała być remontowana ale jak chcesz to się zorientuję i napiszę ci wieczorem.

W którym miejscu Nasiennej masz działkę?

Aaaaa...no i witaj w grupie :D