Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

a popatrzcie co znalazłem szukają pustaków.... :o http://www.gunb.gov.pl/kwzwb/

:o :o :o znalazła się tam firma z Polic, przed którą ostrzegałam maggie :lol: :lol: Jak widzę jak niedaleko mnie budują z pustaki z tej firmy to mi jest ich poprostu szkoda - jak można stawiać fundamenty z pustaków które kruszą się w reku i dalej lecą ze ścianami - dla paru zł zaoszczędzonych :o :o :x :x

pytanie o ogrodzenie budowy - chcialem ogrodzić jeśli nie biłoby mnie to mocno po kieszeni. Myslałem o siatce "leśnej" i okorkach z lasu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii. Jakie to są koszta. Może jakieś inne sugestie z cenami. Płotu mam ok 100m - oczywiście by nie wozic daleko szukam w okolicach Dobrej.

zastanów się tylko po co ogradzasz? dla złodziei żaden problem, przejdą. dla przepisów - raczej się nie czepiają. dla dobrego samopoczucia (MOJE!!!) - na krótką metę, bo w trakcie budowy ogrodzenie mocno przeszkadza, zwłaszcza jak ciężki sprzęt ma pracować. koszta zależą mocno od systemu ogrodzenia. prowizorka jest tania,, ale tylko na pokaz. każde lepsze ogrodzenia to już większy wydatek: systemowe ok 100 zł za mb., słupki i siatka z rolki 10-30 zł za metr, bo jeszcze podmurówkę trzeba zrobić. masz jeszcze do wyboru ogrodzenia betonowe, murowane z cegieł, kamieni itp....

my od razu po bokach działke ogrodziliśmy płotem docelowym, tylko przód był prowizowyczny i to nam się sprawdziło. Moim zdaniem na całą prowizorkę w około to szkoda kasy.

i tak zrobię

hogh

Witajcie,

pokonferowałam sobie trochę w Gdańsku, a teraz z nieukrywaną radością schodzę na ziemię...swoją :lol:

Ktoś pytał o potomka Jaca_1: otóż pozwolę sobie poinformować, że już jest i ma na imię Wiktor. Mam nadzieję, że Jaca_1 wybaczy mi, że pierwsza wam o tym powiedziałam :D

Zanotowałam też pojawienie się kolejnego bliskiego sąsiada, z Pucic (hidaro) :D

Witam, można prosić o szczegóły topograficzne?

Witajcie,

pokonferowałam sobie trochę w Gdańsku, a teraz z nieukrywaną radością schodzę na ziemię...swoją :lol:

Ktoś pytał o potomka Jaca_1: otóż pozwolę sobie poinformować, że już jest i ma na imię Wiktor. Mam nadzieję, że Jaca_1 wybaczy mi, że pierwsza wam o tym powiedziałam :D

Zanotowałam też pojawienie się kolejnego bliskiego sąsiada, z Pucic (hidaro) :D

Witam, można prosić o szczegóły topograficzne?

Gratulacje , Bardzo ladne imie :D

A chodzi mi o Wieche czy oprucz procentow to przygotowywaliscie jedzenie :lol:

ja tak bo byli po całym dniu pracy, zresztą głupio tak pić i nie zagryżć, ale zadnych tam ciast sałatek, tylko pomidory ogórki i grilla (skrzydełka, nóżki i kiełbaski). Sporo tego wyszło myslelismy że zostanie, a nie zostało nic poza kośćmi :lol: :lol:

No oczywiście

inaczej chłopaki by popadali od procentów

w koncu to po całym dniu pracy

własnie tez myślalam że duzo tego musi byc i jak widze po poscie dzióbka nie mylę się

tej wiechy ci zazdroszcze ale tej reszty z tym zwiazanej to nie -sama mam cykora :lol: a umnie ciut wiekszy dach i troszke bardziej skomplikowany a jeszcze w miedzyczasie robili schody wejsciowe i daszki nad wykuszami ale mysle,ze moze za tydzien i u nas wiecha,

ACHA MAM PYTANIE -gdzie kupic te oheblowane deski czołowe -ponoc gdzies na koncu mierzyna

No oczywiście

inaczej chłopaki by popadali od procentów

w koncu to po całym dniu pracy

własnie tez myślalam że duzo tego musi byc i jak widze po poscie dzióbka nie mylę się

oj, nie mylisz się :wink: , u nas wydawało sie że tego sporo kto to zje, a wszystko poszło, tyle że kupowałam gotowe przyprawione skrzydełka i nóżki na grilla w netto - były smaczne :wink: :wink: + kiełbaski grilowe