Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

wiechę przeżyłam ale nie wszyscy sie tak dobrze czuja jak ja :D

mam nadzieje ze uda sie zamknąć dom przed zimą

okna zamówione brama garażowa tez

niestety musze robic drenaz opaskowy czy ktos ma namiary na dobra firme która przygotuje kompleksowy projekt z matrialami pomysłem na drenaz?

Witam

Mam prośbe do osób, które robiły badania geologiczne.

1. Jak długo są ważne takie badania?

2. Czy otwory pokrywają się z fundamentami ?

3. Kiedy najlepeij robić badania (wiosna, lato ,jesień) czy moze nie ma to znaczenia bo wynik uwzględnia pore roku ?

Szydas w naszym planie zagospodarowania przestrzennego jest wzmianka o takich badaniach, czy je wykonywałeś?

.:MaTaM:.

Witam wszystkich

wiechę przeżyłam ale nie wszyscy sie tak dobrze czuja jak ja :D

mam nadzieje ze uda sie zamknąć dom przed zimą

okna zamówione brama garażowa tez

niestety musze robic drenaz opaskowy czy ktos ma namiary na dobra firme która przygotuje kompleksowy projekt z matrialami pomysłem na drenaz?

Polecam Bogdana Krzaka z listy. U nas robił właśnie drenaż.Bez większych zastrzeżeń.Tylko nie wiem czy znajdzie czas.Ale myślę,że tak.Pozdrawiam.

Witam

Mam prośbe do osób, które robiły badania geologiczne.

1. Jak długo są ważne takie badania?

2. Czy otwory pokrywają się z fundamentami ?

3. Kiedy najlepeij robić badania (wiosna, lato ,jesień) czy moze nie ma to znaczenia bo wynik uwzględnia pore roku ?

Szydas w naszym planie zagospodarowania przestrzennego jest wzmianka o takich badaniach, czy je wykonywałeś?

.:MaTaM:.

1. badania są ważne do następnej epoki geologicznej, chyba :o

2. jeśli tak sobie zażyczysz, to tak. jest to bardzo rozsądne podejście

3. w zasadzie najlepiej wiosną, bo wtedy jest najwyższy poziom wód gruntowych

tak, robiłem, namiary są na liście

Witam wszystkich :D

trochę długo nie zaglądałam ale wróciłam do pracy po 3 latach i muszę wszystko przeorganizować. A jeszcze doszło przedszkole. Córa przez 3 tygodnie biegała radośnie do przedszkola a teraz mówi, że jej się znudziło i najchętniej to by poszła.... z mamą do pracy :o .

Jak tam Didi dzidzuś?

Delf jak tam nowa kuchnia i czy masz już piekarnik?

Teska pracujesz już w ostatnio wyuczonym zawodzie?

:D Asia

no cóż: kuchnia stoi i czeka na wypełenienie garami, a piekarnik czeka w jakimś składzie hurtowym na nasz dobry humor i ... troche wolnej kasy :wink: na razie płyta Gorenje nam nie odpaliła po zakupie i poczekam, żeby zweryfikować albo rzetelność firmy kurierskiej albo jakość sprzętu tej firmy, zanim ponownie zdecyduje sie na Gorenje....

no cóż: kuchnia stoi i czeka na wypełenienie garami, a piekarnik czeka w jakimś składzie hurtowym na nasz dobry humor i ... troche wolnej kasy :wink: na razie płyta Gorenje nam nie odpaliła po zakupie i poczekam, żeby zweryfikować albo rzetelność firmy kurierskiej albo jakość sprzętu tej firmy, zanim ponownie zdecyduje sie na Gorenje....

A piekarnik to jaki wybraliście? :wink:

No, Gorenje ECT 680 E (chociaż zamieszali w tym Internecie ze zdjęciami, bo chciałam bez ramek aluminiowych, a przyszła z ramkami i jak sprawdziłam, powinnam wziąć inny model ECT 650 chyba).

No, Gorenje ECT 680 E (chociaż zamieszali w tym Internecie ze zdjęciami, bo chciałam bez ramek aluminiowych, a przyszła z ramkami i jak sprawdziłam, powinnam wziąć inny model ECT 650 chyba).

Fajnie masz. Też już bym chciała wybierać.

A jak tam w przedszkolu? 8)

Witam wszystkich :lol:

Roboty u mnie zakończone, pożegnalny grilek się odbył i zrobiłam papa moim wykonawcom.

Reasumując , pomimo początkowych użerek dalsza wspólpraca jakoś tam przebiegała, trzeba było jedynie pilnować każdego etapu, zawsze coś tam psuli ale poprawiali. Najbardziej bałam się jak wyjdzie u mnie poddasze bo poprzestawiałam całkowicie scianki a na papierku to inaczej wygląda, ale wyszło super, duże sypialnie i fajowa łazienka, korytarzyk fikusny ale w tym cały urok, nie potrzebnie sie obawiałam :lol: :lol: wszystkim się bardzo podobaja te zmiany. Zadowolona jestem również ze zmiany schodów zarówno zewnętrznych (ze słupami klinkierowymi prezentują sie fajowo) jak i wewnętrznych. Ogólnie zmiany wyszly super :p :p i współpraca zakończyła się też przyjemnie.

A teraz okienka zabezpieczyć, domek przygotować do zimowania, samemu odpocząć i nabrać sił na wiosnę. :lol: :lol: :lol: