Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanko... zastanawiam sie nad kupnem dzialki, ktora jest w trakcie wydzielania. W zasadzie to oczekiwanie na decyzje. Zaprojektowane jest tam "slepe" dojscie/dojazd o szerokosci (po odczytaniu z mapy) 5m. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie wszystko wyglada, ze to OK. Ale nie wiem, czy nie ma odrebnych przepisow ppoz... ktos zna sie szczegolowo w tej materii??

I dlaczego nikt nie chce sprzedawac dzialek na prawobrzezu?? :(( Najblizsze terminy pieniezenia gruntow: 2007 // 2008... w sumie, sam bym tak zrobil, gdybym byl na miejscu wlascicieli ;))

Szymek

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

płonia dobre połączenie komunikacyjne na miejscu szkoła autobus miejski działki po 75 zł na tablicy numer 0914241115

Mam pytanko... zastanawiam sie nad kupnem dzialki, ktora jest w trakcie wydzielania. W zasadzie to oczekiwanie na decyzje. Zaprojektowane jest tam "slepe" dojscie/dojazd o szerokosci (po odczytaniu z mapy) 5m. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie wszystko wyglada, ze to OK. Ale nie wiem, czy nie ma odrebnych przepisow ppoz... ktos zna sie szczegolowo w tej materii??

I dlaczego nikt nie chce sprzedawac dzialek na prawobrzezu?? :(( Najblizsze terminy pieniezenia gruntow: 2007 // 2008... w sumie, sam bym tak zrobil, gdybym byl na miejscu wlascicieli ;))

Szymek

Szymek

jakby ci to powiedzieć.... działki z najlepszym stosunkiem jakość/cena są sprzedane na pniu. Te, które są dostępne są albo za drogie (wg stanu na dziś, w przyszłym roku może będą względnie tańsze), albo coś z nimi jest nie tak - a to grunt do wymiany, a to obok będą autostradę budować, albo gazociąg pod ziemią itp. dlatego nigdy nie kupuj działki z niepełną dokumentacją i nigdy nie wierz sprzedawcy, tylko sam sprawdzaj w urzędach, jak sprawy się mają. A że ceny idą do góry sprzedawcy czekają ze sprzedażą....

Witam wszystkich :lol:

Roboty u mnie zakończone, pożegnalny grilek się odbył i zrobiłam papa moim wykonawcom.

Reasumując , pomimo początkowych użerek dalsza wspólpraca jakoś tam przebiegała, trzeba było jedynie pilnować każdego etapu, zawsze coś tam psuli ale poprawiali. Najbardziej bałam się jak wyjdzie u mnie poddasze bo poprzestawiałam całkowicie scianki a na papierku to inaczej wygląda, ale wyszło super, duże sypialnie i fajowa łazienka, korytarzyk fikusny ale w tym cały urok, nie potrzebnie sie obawiałam :lol: :lol: wszystkim się bardzo podobaja te zmiany. Zadowolona jestem również ze zmiany schodów zarówno zewnętrznych (ze słupami klinkierowymi prezentują sie fajowo) jak i wewnętrznych. Ogólnie zmiany wyszly super :p :p i quote]

jestem bardzo ciekawa Twojego poddasza. My zmienilismy jedynie trochę lazienkę.

pozdrawiam Ula

Witam wszystkich :lol:

Roboty u mnie zakończone, pożegnalny grilek się odbył i zrobiłam papa moim wykonawcom.

Reasumując , pomimo początkowych użerek dalsza wspólpraca jakoś tam przebiegała, trzeba było jedynie pilnować każdego etapu, zawsze coś tam psuli ale poprawiali. Najbardziej bałam się jak wyjdzie u mnie poddasze bo poprzestawiałam całkowicie scianki a na papierku to inaczej wygląda, ale wyszło super, duże sypialnie i fajowa łazienka, korytarzyk fikusny ale w tym cały urok, nie potrzebnie sie obawiałam :lol: :lol: wszystkim się bardzo podobaja te zmiany. Zadowolona jestem również ze zmiany schodów zarówno zewnętrznych (ze słupami klinkierowymi prezentują sie fajowo) jak i wewnętrznych. Ogólnie zmiany wyszly super :p :p i współpraca zakończyła się też przyjemnie.

A teraz okienka zabezpieczyć, domek przygotować do zimowania, samemu odpocząć i nabrać sił na wiosnę. :lol: :lol: :lol:

Gratulacje Dzióbek. A tak się martwiłaś, że nie zdążysz a się udało. :D

My ostatnio daliśmy spokój "segregowaniu" - zamówiliśmy kontener 5m3 i wszystko wyżuciliśmy do niego i spokój :D I tak teraz będziemy robić: co jakiś czas kontener i po kłopocie

a jaki jest koszt takiego kontenera?? :o

teraz braliśmy kontener 5m# ale jeszcze faktura nie przyszła, ale wcześniej za 7m3 płaciliśmy 280zł brutto

didi

jednak kontakt jest ok jesli chodzi o sprzedaz auta :lol: drugie ogloszonko....i koniec :lol: :lol:

no to super

a co teraz kupujesz ? Czy już kupiłaś?

jeszcze nie...ale Peugeot 407 , albo Volvo s80 z opcja jednak na 407 :lol:

wierna jesteś :D

taaaak :lol: :lol: 407 jest super!