Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam poniedziałkowo!

i od razu mam prośbę o namiar na ekipę od tynków maszynowych, wszyscy ostatnio albo zajęci albo niepoważni; pan, który

miał nam robić tynki trzy razy umawiał się z nami na ''za tydzień'',

wkońcu po kolejnym czwartym, już telefonie nie mógł sobie przypomnieć czy się z nami umawiał i dał nam kolejny termin za dwa tygodnie :evil: :evil:

Proszę pomóżcie, bo stoimi z pracami a inne ekipy czekają

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

My ostatnio daliśmy spokój "segregowaniu" - zamówiliśmy kontener 5m3 i wszystko wyżuciliśmy do niego i spokój :D I tak teraz będziemy robić: co jakiś czas kontener i po kłopocie

a jaki jest koszt takiego kontenera?? :o

teraz braliśmy kontener 5m# ale jeszcze faktura nie przyszła, ale wcześniej za 7m3 płaciliśmy 280zł brutto

w jakiej firmie braliście, bo muszę też na dniach pozbyć się śmieci z budowy

didi

jednak kontakt jest ok jesli chodzi o sprzedaz auta :lol: drugie ogloszonko....i koniec :lol: :lol:

no to super

a co teraz kupujesz ? Czy już kupiłaś?

jeszcze nie...ale Peugeot 407 , albo Volvo s80 z opcja jednak na 407 :lol:

Peugeot :x bleeeeeeeee :evil:

Tomek no nie skomentuje....tylko nie pisz bo francuz..... :cry: :lol:

My ostatnio daliśmy spokój "segregowaniu" - zamówiliśmy kontener 5m3 i wszystko wyżuciliśmy do niego i spokój :D I tak teraz będziemy robić: co jakiś czas kontener i po kłopocie

a jaki jest koszt takiego kontenera?? :o

teraz braliśmy kontener 5m# ale jeszcze faktura nie przyszła, ale wcześniej za 7m3 płaciliśmy 280zł brutto

w jakiej firmie braliście, bo muszę też na dniach pozbyć się śmieci z budowy

Z Jumaru

didi

jednak kontakt jest ok jesli chodzi o sprzedaz auta :lol: drugie ogloszonko....i koniec :lol: :lol:

no to super

Nie dlatego że francuz - tylko dlatego że się sypie.

didi

no to super

tu akurat muszę się zgodzić - jeździłem w życiu paroma różnymi samochodami, i kupuję już tylko japońskie..... po co mi dodatkowe problemy :roll:

didi

no to super

Tomciu :lol: moj peugeocik ma 8,5 roku, przezyl budowe, byle jakie drogi a raczej ich brak, przekrecone ma 152 tys km....i uwierz mi...niejeden wolkswagen by sie sypnal...a on...nic bardziej mylenego..wymienialam tylko to co oczywiscie trzeba wymieniac i to w kazdym aucie...

o komforcie jazdy nie bede pisala:) oooo :lol:

didi

no to super

tu akurat muszę się zgodzić - jeździłem w życiu paroma różnymi samochodami, i kupuję już tylko japońskie..... po co mi dodatkowe problemy :roll:

no widzisz a ja z kolei nie kupilabym toyoty.....bo wbrew opinii o nieawaryjnosci auta....sypala sie caly czas ( i nie byl to szrot paroletni a prawie nowa 6 miesieczna ravka)

a tak zeby zamknac rozmowe wyzszosci jednego nad drugim...to kazdy jezdzi tym czym chce i na co go stac..... :lol: :lol:

i tu sie Panowie zgodzicie???

Tu to nawet ja się zgodzę :D

A tak poważnie to wszystko zależy od tego na jaki egzemplarz się trafi. W naszym peugeotcie wymienialiśmy tylko drążki, bo one dostają bo auto jest miękkie, wczesniej mieliśmy fiata i wymienialiśmy ....uszczelki w drzwiach i taki mały cypek od klamki bo ciągle się urywał, teraz jeżdże VW trochę ponad rok i.......wymieniam tylko olej i filtry na przeglądzie :D

A kolega swego czasu (czytaj kilka lat temu) kupił vito i........biedak na pół roku użytkowania jego auto w serwisie stało 4 miesiące - taki egzemplarz

a tak zeby zamknac rozmowe wyzszosci jednego nad drugim...to kazdy jezdzi tym czym chce i na co go stac..... :lol: :lol:

Tu to nawet ja się zgodzę :D

A tak poważnie to wszystko zależy od tego na jaki egzemplarz się trafi. W naszym peugeotcie wymienialiśmy tylko drążki, bo one dostają bo auto jest miękkie, wczesniej mieliśmy fiata i wymienialiśmy ....uszczelki w drzwiach i taki mały cypek od klamki bo ciągle się urywał, teraz jeżdże VW trochę ponad rok i.......wymieniam tylko olej i filtry na przeglądzie :D

A kolega swego czasu (czytaj kilka lat temu) kupił vito i........biedak na pół roku użytkowania jego auto w serwisie stało 4 miesiące - taki egzemplarz

oooo i tu tez sie zgodze... :lol:

Tomciu :lol: moj peugeocik ma 8,5 roku, przezyl budowe, byle jakie drogi a raczej ich brak, przekrecone ma 152 tys km....i uwierz mi...niejeden wolkswagen by sie sypnal...a on...nic bardziej mylenego..wymienialam tylko to co oczywiscie trzeba wymieniac i to w kazdym aucie...

o komforcie jazdy nie bede pisala:) oooo :lol:

Do firmy kupiłem 5 szt. Peugeotów 307, każdy z nich ma przejechane między 80 tys ,a 120 tys -> na 5 aut wymieniono:

1) 4 szt. sprzegło+docisk+koło zamachowe

2) 3 szt. kompletna klimatyzacja

3) 6 razy siedziska foteli kierowcy

4) 2 szt. mechanizmów od kół zapasowych

5) 3 szt. turbina silnika

nie wspomnę już o tym że jedno z aut było przez 24 miesiące 36 razy w serwisie

ale ogólnie to fajnie się jeździ Peugeotem :evil:

no widzisz a ja z kolei nie kupilabym toyoty.....bo wbrew opinii o nieawaryjnosci auta....sypala sie caly czas ( i nie byl to szrot paroletni a prawie nowa 6 miesieczna ravka)

a skąd ją miałaś? też kolegę mało co nie straciłem, bo kupił "prawie nową" yariskę, 5 miesięcy, przebieg 3000 km, czy jakoś tak. tyle, że przekonany o jakości autka i zapewniony przez sprzedającego, że bezwypadkowa jeździł nią trochę ostro. i po miesiącu autko zaczęło się psuć - a to płyn z chłodnicy wyciekał, a to łożyska w alternatorze siadły, a to kierunkowskazy przestały działać... pewnego dnia zaczęło mu coś stukać przy hamowaniu i dla odmiany pojechał do ASO toyoty, bo blisko (wcześniej serwisował się u "pana Janka")

tam zebrali wywiad i wstawili autko na podnośnik - i wtedy się okazało - pęnięta podłużnica, podwozie prostowane ale geometrii nie trzyma, rama silnika spawana, instalacje naprawiane na taśmę. generalnie stwierdzili, że nie pozwolą mu wyjechać tym samochodem, bo nadaje się na złom. pogrzebali w swojej bazie i znaleźli - autko sprowadzone z niemiec, tam zaliczyło spotkanie z drzewem i nie zostało już dopuszczone do ruchu. ktoś naprawił i sprzedał w kraju - "prawie nową" yariskę. nie wiem jak się sprawy potoczyły, wiem, że po sądach nie ganiał. I kupił kolejną yariskę, tym razem w salonie, i spokojnie możemy pogadać przy piwie.....

Witam i pozdrawiam Grupę,

Poszukuję działki w bliskim sąsiedztwie Szczecina, w trakcie uzbrajania lub takiej, gdzie wiadomo, że w najblizszym czasie będzie uzbrajana

Jeśli macie jakieś namiary na sprzedających takie działki albo cokolwiek na ten temat proszę bardzo ładnie o info.

Pozdrawiam,

adria

nie do końca - uważam, że po pierwsze primo kupowanie byle czego jest niebezpieczne, po drugie wg starej zasady biedni nie powinni kupować tanich rzeczy, bo to się nie opłaca. Już lepiej kupić porządny rower...

przecież dokładnie te same zasady obowiązują przy budowie domu :D