Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiesz Aga, my dom zaczelismy w maju 2004 w grudniu 2005 sie wprowadzilam....

dom spelnial nasze oczekiwania (wywodze sie ze skromnej rodziny :oops: i dom byl w zasadzie marzeniem, na ktory myslalam ze nigdy nie bedzie mnie stac..., ale zycie pokazalo, ze jednak mozna)

tyle tylko, ze okolica zbyt daleka od autobusow czerwonych, a myslac o moim synku-jedynaku i przyjaciolach jego na bukowym i mojej mamie oraz facecie, ktory chce jak najdalej od domu rodzinnego postanowilismy sie przeniesc blizej... stad ta decyzja no i majac to doswiadczenie stwierdzilismy, ze z poddaszem juz nie wiec parterowka... oby los tak dalej nam sprzyjal jak teraz...

zycze Ci tego szczerze :p

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

dom spelnial nasze oczekiwania (wywodze sie ze skromnej rodziny :oops: i dom byl w zasadzie marzeniem, na ktory myslalam ze nigdy nie bedzie mnie stac..., ale zycie pokazalo, ze jednak mozna)

tyle tylko, ze okolica zbyt daleka od autobusow czerwonych, a myslac o moim synku-jedynaku i przyjaciolach jego na bukowym i mojej mamie oraz facecie, ktory chce jak najdalej od domu rodzinnego postanowilismy sie przeniesc blizej... stad ta decyzja no i majac to doswiadczenie stwierdzilismy, ze z poddaszem juz nie wiec parterowka... oby los tak dalej nam sprzyjal jak teraz...

dziekuje bardzo i trzymajmy za wszystkich kciuki, oby wszystkim bylo dobrze... :lol:

No tak szczescie przyda sie wszystkim :D

a ja jak to 13-tego cos musialam wywinac . spieszylam sie z obiadem i zamiast trzec jarzyne to ztarlam sobie palca br... :-?

dziekuje bardzo i trzymajmy za wszystkich kciuki, oby wszystkim bylo dobrze... :lol:

nikagoje w doma?????? tak smutno nie mam z kim pogadac... :(

Ja jestem

Juz po obiadku tylko zastanawiam sie jak pomyc naczynia z rozwalonym palcem

Zmywarki nie mam , maz ma swoja robote :-?

sory, ale musze jechac do domku, bo ja obiadku jeszcze nie jadlam. Poczekaj az maz wroci i umyje... i tyle... pozdrawiam i odpoczywaj! :lol:

Eeeee tam....Śmieszniej wydarzyło sie w moim rodzinnym Szczecinie w latach 70-ty

Na przejeździe kolejowym w Szczecin-Dąbie w oczekiwaniu na podniesienie szlabanu ustawiła się kolejka oczekujących;

1. Motocyklista.

2. Zaprzęg konny.

3. Samochód m-ki Syrenka.

Z niewyjaśnionego powodu koń ugryzł motocyklistę w ramię.

Motocyklista broniąc się strzelił konia w pysk.

Koń stanął dęba i cofnął się z wozem do tyłu.

Dyszel wystający z tyłu wozu wbił sie w chłodnicę Syrenki której właściciel widząc co się stało ruszył z łapami do wożnicy.

To samo zrobił motocyklista żądny zemsty za ugryzienie przez konia i zniszczoną kurtkę.

Woźnica zaczął odpierać ataki rozjuszonych przeciwników lejąc ich batem. Łoooo... żesz Ty !!

Przechodziła tamtędy babcia z kozą na postronku.

Aby lepiej widzieć wydarzenia przywiązała postronek do szlabanu i podeszła ogladać to kino.

W tym czasie pociąg przejechał, a dróżnik podniósł szlaban.

Biedna koza.

Nawet "Kurier Szczeciński" o tym napisał pod tytułem:

" Koń zawinił, a kozę powiesili"

:D :D :D

Wygląda to tak, że przez ścianę przechodzi taki stalowy kołnierz, a z niego kolanko stalowe będące wyrzutnią spalin. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć obrazka.

zobacz tutaj - na przedostatniej stronie są różne warianty podłączania kondensatów vaillanta, pewnie inne też tak można...

http://www.vaillant.pl/linebreak/mod/netmedia_pdf/data/ecoCOMPACT_2006.pdf

szydas, Ty to jesteś best service :wink: , dzięki za ten poglądowy link :D . Nawet może pionowe odprowadzenie, przez daszek kotłowni byłoby wygodniejsze.

Pogadam jeszcze z kominiarzem i kierownikiem.

Wygląda to tak, że przez ścianę przechodzi taki stalowy kołnierz, a z niego kolanko stalowe będące wyrzutnią spalin. Szkoda, że nigdzie nie mogę znaleźć obrazka.

zobacz tutaj - na przedostatniej stronie są różne warianty podłączania kondensatów vaillanta, pewnie inne też tak można...

http://www.vaillant.pl/linebreak/mod/netmedia_pdf/data/ecoCOMPACT_2006.pdf

szydas, Ty to jesteś best service :wink: , dzięki za ten poglądowy link :D . Nawet może pionowe odprowadzenie, przez daszek kotłowni byłoby wygodniejsze.

Pogadam jeszcze z kominiarzem i kierownikiem.

:D :D :D :D