bryta 05.11.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami A masz juz upatrzona firme tez o nim myslalam ( bede brac go pod uwage ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami A masz juz upatrzona firme tez o nim myslalam ( bede brac go pod uwage ) Ja też biorę go pod uwagę. Rozważałam też ACV, ale tu podobno też kiepsko z serwisem, nie wiem jak np. Saunier Duval (choć tu mam mieszane uczucia co do kotła).[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam wieczorkiem Z tym serwisem to rzeczywiscie nieprzyjemna sprawa A czy ktos z was ma buderusa albo junkersa ja mam aktualnie buderusa w mieszkaniu i.... delikatnie rzecz ujmując nie polecam. Z serwisem nie mamy problemu, załatwiamy to po znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami A masz juz upatrzona firme tez o nim myslalam ( bede brac go pod uwage ) jeżeli chodzi o wykonastwo robi to człowiek z ekipy mojego wykonawcy. Na razie jestem na etapie kombinowania, jak to wszystko rozwiązać, bo planujemy układ z kotłem, kominkiem z płaszczem i solarami, a program do planowania jaki mam pozwala połączyć tylko dwa źródła. A kotłownia nie jest z gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami A masz juz upatrzona firme tez o nim myslalam ( bede brac go pod uwage ) Ja też biorę go pod uwagę. Rozważałam też ACV, ale tu podobno też kiepsko z serwisem, nie wiem jak np. Saunier Duval (choć tu mam mieszane uczucia co do kotła).[/code] saunier-duval to odmiana vaillanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami A masz juz upatrzona firme tez o nim myslalam ( bede brac go pod uwage ) Ja też biorę go pod uwagę. Rozważałam też ACV, ale tu podobno też kiepsko z serwisem, nie wiem jak np. Saunier Duval (choć tu mam mieszane uczucia co do kotła).[/code] saunier-duval to odmiana vaillanta odmiama, czy tak jak dacia na podzespołach renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam wieczorkiem Z tym serwisem to rzeczywiscie nieprzyjemna sprawa A czy ktos z was ma buderusa albo junkersa ja mam aktualnie buderusa w mieszkaniu i.... delikatnie rzecz ujmując nie polecam. Z serwisem nie mamy problemu, załatwiamy to po znajomości. Z buderusem nigdy sie osobiscie nie spotkalam . mialam za to junkersa i calkiem niezly . Rozmawialam z panem Panko(tym polecanym na forum ) o swoim domu nie bardzo polecal laczenie kotla z kominkiem z plaszczem Dobrze ze mam duzo czasu z decyzjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam niedzielnie, widzę, że z jakością serwisu w Szczecinie nie najlepiej... Kurczę, wydaje się kupę kasy na kotłownię, a potem jeszcze trzeba się użerać z serwisantami? dlatego my pewnikiem zainwestujemy w Vaillanta - tu nie ma problemu z serwisantami A masz juz upatrzona firme tez o nim myslalam ( bede brac go pod uwage ) Ja też biorę go pod uwagę. Rozważałam też ACV, ale tu podobno też kiepsko z serwisem, nie wiem jak np. Saunier Duval (choć tu mam mieszane uczucia co do kotła).[/code] w niemczech tez czesto mozna spotkac firme Wolf ale nie mam pojecia czy u nas jest serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam wieczorkiem Z tym serwisem to rzeczywiscie nieprzyjemna sprawa A czy ktos z was ma buderusa albo junkersa ja mam aktualnie buderusa w mieszkaniu i.... delikatnie rzecz ujmując nie polecam. Z serwisem nie mamy problemu, załatwiamy to po znajomości. Z buderusem nigdy sie osobiscie nie spotkalam . mialam za to junkersa i calkiem niezly . Rozmawialam z panem Panko(tym polecanym na forum ) o swoim domu nie bardzo polecal laczenie kotla z kominkiem z plaszczem Dobrze ze mam duzo czasu z decyzjami Ja też się spotkałam z taką opinią. (w firmie, gdzie handlują kotłami i wyposażeniem kotłowni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 mi powiedzial ze to mozna zrobic ale nie sluzy to instalacji , a tobie co powiedziano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.11.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 jest to technicznie możliwe, ale wymaga 1) zastosowania dodatkowego układu otwartego instalacji i wymiennika płytowego dla kominka z pw, poza tym kocioł kondensacyjny przystosowany jest raczej do ogrzewania niskotemperaturowego, a kominek z pw nie. 2) kominka nie da się użytkować tylko rekreacyjnie (np. w lecie), bo rozpalenie w nim powoduje uruchomienie kotłowni, więc jeśli ma być dodatkowym źródłem ciepła, a nie podstawowym, to nakłady instalacyjne są niewspółmierne do efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 witam wszystkich-mam pytanie do tych co maja podbitkę pcv-są dwa rodzaje tańsza pojedyńczy panel i dwa razy droższa -potrójny panel(royal europa)-kierownik mówi ,że ta tansza jest do kitu i nawet by jej nie kładł a tamta jest super i znowu nie wiem czy mówi to szczerze czy ułatwia prace-te drugie napewno kładzie sie szybciej aha może nie będzie tak zle z cenami -w piątek brałąm styropian i pan powiedzial ,że ostatnia dostawa była już tańsza o 2 zł na metrze i dalsze też ma nadzieje beda tansze My mamy tą tańszą i już 3 sezon się dobrze sprawuje, nie odbarwia się, nie wypacza - jest ok a wentylację robilismy własnym pomysłem tzn. kupiliśmy w tym samym kolorze te kratki wentylacyjne i co któryś panel montowaliśmy je - sprawdza się a napewno było taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.11.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam wieczorkiem Z tym serwisem to rzeczywiscie nieprzyjemna sprawa A czy ktos z was ma buderusa albo junkersa ja mam aktualnie buderusa w mieszkaniu i.... delikatnie rzecz ujmując nie polecam. Z serwisem nie mamy problemu, załatwiamy to po znajomości. Z buderusem nigdy sie osobiscie nie spotkalam . mialam za to junkersa i calkiem niezly . Rozmawialam z panem Panko(tym polecanym na forum ) o swoim domu nie bardzo polecal laczenie kotla z kominkiem z plaszczem Dobrze ze mam duzo czasu z decyzjami ja mam Buderusa i jestem baaardzo zadowlona. Dziś po weekendzie spędzonym u Rodziców w ciągu 1/2 godzinki domek nam się supre nagrzał - właśnie chodzę w krótkim rękawku Z serwisem u pana P. bez problemu, ale tylko serwis okresowy był do tej pory stosowany, bo awarii nie miałam żadnej - no była jedna ale to było spowodowane brakiem prądu i piec się nie chciał mi załączyć - zadzwoniłam do pana P i ....przez telefon udzieł mi informacji i oczywiście zadziałał piec, więc wizyta sewisanta nie była konieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 05.11.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 w niemczech tez czesto mozna spotkac firme Wolf ale nie mam pojecia czy u nas jest serwis To jest Japończyk w niemieckiej nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Didi muwisz o Pance jestes z niego zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 jest to technicznie możliwe, ale wymaga 1) zastosowania dodatkowego układu otwartego instalacji i wymiennika płytowego dla kominka z pw, poza tym kocioł kondensacyjny przystosowany jest raczej do ogrzewania niskotemperaturowego, a kominek z pw nie. 2) kominka nie da się użytkować tylko rekreacyjnie (np. w lecie), bo rozpalenie w nim powoduje uruchomienie kotłowni, więc jeśli ma być dodatkowym źródłem ciepła, a nie podstawowym, to nakłady instalacyjne są niewspółmierne do efektu końcowego 1. można zamontować kominek, który już ma wymiennik w swojej konstrukcji (np. turbokominek makrotermu), i część otwarta układu mieści się w zabudowie kominka. co do tego ma mieć charakterystyka kotła kondensacyjnego to nie wiem - jak kominek podgrzeje wodę to kocioł nie będzie się wogóle włączał i o to chodzi przecież. 2. kotłownia w zasadzie działa cały czas, szczególnie jeżeli masz cyrkulację ciepłej wody. dla kotłowni nie ma znaczenia, czy wodę w zasobniku podgrzewa kocioł czy kominek, automatyka po prostu uruchomi odpowiedni obwód i tyle. co do nakładów to jest dokładnie tak samo jak z solarami - nie opłaca się dopóki ceny gazu nie skoczą do góry, albo znowu nie zakręcą kurka. U mnie solar będzie wstępnie podgrzewał wodę, a kominek lub kocioł, albo oba naraz będą grzały wodę, gdy będzie potrzebna w większej ilości, czy będzie chodziło c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.11.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Didi muwisz o Pance jestes z niego zadowolona tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 maggie, a w której firmie o tym rozmawiałaś? warto czerpać informacje z różnych źródeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.11.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 saunier-duval to odmiana vaillanta odmiama, czy tak jak dacia na podzespołach renault? to ta sama "grupa kapitałowa", cokolwiek to miałoby znaczyć w Polsce mają wspólne biuro handlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.11.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 jest to technicznie możliwe, ale wymaga 1) zastosowania dodatkowego układu otwartego instalacji i wymiennika płytowego dla kominka z pw, poza tym kocioł kondensacyjny przystosowany jest raczej do ogrzewania niskotemperaturowego, a kominek z pw nie. 2) kominka nie da się użytkować tylko rekreacyjnie (np. w lecie), bo rozpalenie w nim powoduje uruchomienie kotłowni, więc jeśli ma być dodatkowym źródłem ciepła, a nie podstawowym, to nakłady instalacyjne są niewspółmierne do efektu końcowego tez tak slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts