delf 15.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? 1) liczysz na to, że robiąc drogę nie zniszczą Ci podjazdu? my zrobiliśmy na oko, bo nie wierzę w szybkie ucywilizowanie mojej ulicy 2) u nas tylko ogrodzenia jest na fundamencie i murku To juz nie o zniszczenie chodzi, ale chce uniknąć sytuacji, że będe musiała zrywac wszytsko i ułozyc pod innym kątem (spadkiem), żeby uniknąć skarpy na wjeździe Czyli brama przesuwa się nad ziemią/podjazdem? Nie ugina sie? Troche to długie i ciężkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? brama przesuwna samonosna musi byc fundamentowana przyklady na stronach producentow Jak gleboko dajecie przy bramie ( czy tak samo jak podmorowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Bodekku a czym ogrzewasz dom ponoc bardzo cieple sa domki w twojej technologi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 15.12.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Wczoraj w Trójce słyszałam, że jkeden gość opatetntował ogrzewanie półprzewodnikami (?!), no chodzi coś z podczerwienia (ale moje ignoranctwo teraz wychodzi, takli ze mnie inżynier, jak z koziej d...trąba) sprzedał patent Holendrom,a oni sprzedali już kimlion takich urzadzeń. ten gość swój 130 metrowy dom ogrzewa za 90 zł miesięcznie. Fajnie, nie? Didi, a tak w ogóle, to chuchaj na ekran, bo sie zaraziłam i mam gardło w katastrofalnym stanie Czyli z tą brama mam pytać sprzedawców bram? A kogo polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? brama przesuwna samonosna musi byc fundamentowana przyklady na stronach producentow Jak gleboko dajecie przy bramie ( czy tak samo jak podmorowka) pod brame samonosna fundament mialem ok 1m glebokosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? 1) liczysz na to, że robiąc drogę nie zniszczą Ci podjazdu? my zrobiliśmy na oko, bo nie wierzę w szybkie ucywilizowanie mojej ulicy 2) u nas tylko ogrodzenia jest na fundamencie i murku To juz nie o zniszczenie chodzi, ale chce uniknąć sytuacji, że będe musiała zrywac wszytsko i ułozyc pod innym kątem (spadkiem), żeby uniknąć skarpy na wjeździe Czyli brama przesuwa się nad ziemią/podjazdem? Nie ugina sie? Troche to długie i ciężkie? brma przesuwa sie nad ziemia, po to jest solidny fundament, nic sie nie ugina slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Bodekku a czym ogrzewasz dom ponoc bardzo cieple sa domki w twojej technologi ja mam gazowe grzejniki + Beretta z zamknieta komora spalania, i jest cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 A w niemczech jak teraz robia remont blokow to coraz czesciej wyglada to tak 30 cm stropianu na sciany jesli sa piwnice to 25 pod strop + rekuperator + ogniwa solarne I wymyslili takie plyty izolacyjne ktore 4 cm daje tyle co 15 cm stropianu Ja tez widzac ciagle drozejacy gas mam coraz wiecej obiekcji czy robic instalacje gazowa Ile placi sie oplaty stalej za gas i ile za przeglady kotlow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 15.12.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 kurka, to już nie kumam, fundament jest na równi z ziemią, tak? na nim jest szyna w której jedzie brama, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 kurka, to już nie kumam, fundament jest na równi z ziemią, tak? na nim jest szyna w której jedzie brama, tak? Tak tylko po bokach bramy warto zrobic glebiej podmorowke aby bylo stabilnie tak przynajmiej mowil moj wykonawca i czytalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.12.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? brama przesuwna samonosna musi byc fundamentowana przyklady na stronach producentow Jak gleboko dajecie przy bramie ( czy tak samo jak podmorowka) pod brame samonosna fundament mialem ok 1m glebokosci wiesz, że wprowadziłeś we mnie pewą niepewność i zwątpiłam pamiętam, że dużo fundamentu było, ale czy pod samą bramą (tzn. czy pod przestrzenią nad którą się przesuwa brama) muszę jednak zapytać męża, bo jeszcze Delf wprowadzę w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 fundament bramy jest tylko pod miejscemmocowania a nie pod cala przestrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 kurka, to już nie kumam, fundament jest na równi z ziemią, tak? na nim jest szyna w której jedzie brama, tak? moja brama wisi tylko na fundamentowanym slupie cala jezdzi w powietrzu bez szyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 fundament bramy jest tylko pod miejscem mocowania a nie pod cala przestrzenia czyli dobrze mówiła, że tylko pod słupami a nad przestrzenią nad, którą się przesuwa nie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 fundament bramy jest tylko pod miejscem mocowania a nie pod cala przestrzenia czyli dobrze mówiła, że tylko pod słupami a nad przestrzenią nad, którą się przesuwa nie, bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Didi podrzucisz jakis przepisik coby miesko ( szyneczke ) zapeklowac a my to tak na wyczucie - owszem z pomocą soli do peklowania ale dalej już normalnie i pieprz i majeranek i czosnek i jałowiec a...to ja tez tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 trobe, szambo robię najzwyklejsze z kręgów betonowych - do Tanowa od przyszłego roku mają zacząć doprowadzać kanalizację - niestety nasze osiedle na końcu , więc chciałam tanie szambo na okres przejściowy. Materiały + robocizna + transport zmieści się w 2tys. Teska, jeśli ten stolarz dalej działa, to ja bym poprosiła o kontakt. Aż z Dębna Lubuskiego? A trepy do schodów też robi? (kawka słodzona miodem - mniam mniam ) wszystko robi.....ale nie mam namiarów...skasowałam....bardzo dobry stolarz i tanszy niz szczecinskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? Maggie fundament zbrojony musi byc od straony gdzie jest hmm rownowaznia( czy jak to tam zwac) pod sama brama nie jest potzrebne bo niby po co/ jesli chodzi po podjazdy mi geodeta mowil ze oni beda sie dostosowywac do istniejacych domow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? 1) liczysz na to, że robiąc drogę nie zniszczą Ci podjazdu? my zrobiliśmy na oko, bo nie wierzę w szybkie ucywilizowanie mojej ulicy 2) u nas tylko ogrodzenia jest na fundamencie i murku To juz nie o zniszczenie chodzi, ale chce uniknąć sytuacji, że będe musiała zrywac wszytsko i ułozyc pod innym kątem (spadkiem), żeby uniknąć skarpy na wjeździe Czyli brama przesuwa się nad ziemią/podjazdem? Nie ugina sie? Troche to długie i ciężkie? ciezka jest ale nie mam z nia zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? brama przesuwna samonosna musi byc fundamentowana przyklady na stronach producentow Jak gleboko dajecie przy bramie ( czy tak samo jak podmorowka) u mnie jest 80 cm i zbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts