jolly 15.12.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Mam pytanie, chcę zrobić podjazd do garażu; 1) jak ustalić docelową rzędną drogi, żeby się do niej nawiązać, 2) czy pod bramę przesuwną trzeba dawać jakiś murek/fundament? jak wysoki? 1) liczysz na to, że robiąc drogę nie zniszczą Ci podjazdu? my zrobiliśmy na oko, bo nie wierzę w szybkie ucywilizowanie mojej ulicy 2) u nas tylko ogrodzenia jest na fundamencie i murku To juz nie o zniszczenie chodzi, ale chce uniknąć sytuacji, że będe musiała zrywac wszytsko i ułozyc pod innym kątem (spadkiem), żeby uniknąć skarpy na wjeździe Czyli brama przesuwa się nad ziemią/podjazdem? Nie ugina sie? Troche to długie i ciężkie? Witam! brama przesuwna samonosna - to nie tylko solidny fundament, ale zeby sie nie uginala zalezy od tzw. trojkata (opisalam obrazowo), a chodzi na przeciwwage!! to tak w ramach przypomnienia...fundament tzw. stopa zalezy od wszystko od wykonawcy, najlepiej znalezc takiego, ktory od razu zrobi i brame i pod nia wyleje stope, bo rolki i te inne oprzyrzadowania sa na roznych wysokosciach (sa tez i regulowane) oni musza okreslic przede wszystkim wszystkie te szczegoly.... aha i stopa musi byc tez wylana pod naped, ale to juz nie taka wielka... jaka firma??? jest bardzo duzo na rynku: zapytaj Henkon na struga - powiedz ze ode mnie, jest wisniowski, jest centrum ogrodzen itd. mam nadzieje, ze o wyborze napedu do bramy pomyslisz o mnie AGA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Wczoraj w Trójce słyszałam, że jkeden gość opatetntował ogrzewanie półprzewodnikami (?!), no chodzi coś z podczerwienia (ale moje ignoranctwo teraz wychodzi, takli ze mnie inżynier, jak z koziej d...trąba) sprzedał patent Holendrom,a oni sprzedali już kimlion takich urzadzeń. ten gość swój 130 metrowy dom ogrzewa za 90 zł miesięcznie. Fajnie, nie? Didi, a tak w ogóle, to chuchaj na ekran, bo sie zaraziłam i mam gardło w katastrofalnym stanie Czyli z tą brama mam pytać sprzedawców bram? A kogo polecacie? polecam Wisniowskiego na Braniborskiej.( ojca nie syna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 kurka, to już nie kumam, fundament jest na równi z ziemią, tak? na nim jest szyna w której jedzie brama, tak? AGA - szyny nie rob, bo wtedy nie jest to brama samonosna tylko inna, i zima nie zdaje egzaminu, szczegolnie wtedy, ze rolki przesuwajace sie na tej szynie moga byc w kazdej chwili blokowane przez kamienie, snieg lub lod!!! po to sie robi samonosna , ktora dziala na zazadzie przeciwwagi: wtedy silnik nie reaguje na przeszkody i nie musisz wstawac wczesniej by sprzatnac rzeczy z tej szyny, bo brama nie chce sie otworzyc... polecam samonosna a nie z szyna i rolkami ( to juz przezytek!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 kurka, to już nie kumam, fundament jest na równi z ziemią, tak? na nim jest szyna w której jedzie brama, tak? szyny nie ma ona sunie w powietrzu....zapraszam do mnie to zobaczysz. aha i ten z braniborksiej robi projekt w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witaj dom juz przystrojony swiatełkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 tak sobie cicho siedze i sluze rada jak trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witaj dom juz przystrojony swiatełkami? niestety jeszcze nie wyjechany jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.12.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witaj dom juz przystrojony swiatełkami? niestety jeszcze nie wyjechany jestem a skąd do nas piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 z 3miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 15.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 ale wlasnie wyjezdzam do Szczecina to pomysle o swiatelkach pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 15.12.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 z 3miasta O to z moich rodzinnych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 witaj dom juz przystrojony swiatełkami? niestety jeszcze nie wyjechany jestem oooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Didi - ale hacjenda stanela! nie wiesz Didi czy ktos interesowal sie tym Debem (pustym w srodku) - tym pomnikiem przyrody??? bo ja napisalam, zeby cos z nim zrobili, bo on gotowy zawalic sie w kazdej chwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 15.12.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Didi - ale hacjenda stanela! nie wiesz Didi czy ktos interesowal sie tym Debem (pustym w srodku) - tym pomnikiem przyrody??? bo ja napisalam, zeby cos z nim zrobili, bo on gotowy zawalic sie w kazdej chwili... Jak położyli dachówkę to dopiero widać ten budynek widziałam w zeszłym tygodniu (gdy jeszcze wychodziłam z domu), że była jakaś babka i ogladała tego dęba i obmierzała coś, ale ja sie spieszyłam więc nie przystawałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Didi - ale hacjenda stanela! nie wiesz Didi czy ktos interesowal sie tym Debem (pustym w srodku) - tym pomnikiem przyrody??? bo ja napisalam, zeby cos z nim zrobili, bo on gotowy zawalic sie w kazdej chwili... jolly jaki jest koszt automatyki do bramy garazowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpowiedz jest wyczerpujaca???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.12.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpo wiedz jest wyczerpujaca???? Jolly do bramy garazowej , nie wjazdowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 15.12.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 wszystko zalezy od tego jak duza jest brama... na taka standardowa - to od 1180,00 netto z pilotem teleskopowym w obudowie ze stali nierdzewnej (zaden plastik) w tej cenie jest juz rozpoznawanie przeszkod, czyli jak stoisz w swietle bramy i brama na ciebie najedzie to cie nie zgniecie... oprocz tego mozna jednym pilotem obslugiwac i brame garazowa i wjazdowa - pod warunkiem ze sa z tej samej firmy lub zakupisz modul, ktory niewiele kosztuje w porownaniu z komfortem. Silniki sa niemieckiej firmy z wyzszej polki - kazdy znawca powie, ze lepszych na rynku nie ma...- lubie sprzedawac to co najlepsze i miec spokoj a nie czochrac sie z reklamacjami... czy odpo wiedz jest wyczerpujaca???? Jolly do bramy garazowej , nie wjazdowej Teska - do bramy garazowej, do wjazdowej to inne ceny... no chyba nie mowisz ze kupisz naped taki 400 zlco np. sprzedaja w castoramie??ß przeciez on Ci dlugo nie pociagnie... a i taki naped od garazowki zalezy od sily pociagu, czyli od newtonow, dlatego wazna jest tez waga, coby naped mial sile podniesc ja do gory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts