Didi 20.12.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA.S. 20.12.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a ja z rana mam pytanko... orintujecie sie gdzie warto kupic styropian FS 20?? prosze piszcie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 20.12.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 hej, monka : rozmawiałam z panią w gminie i dowiedziałam się, ze gmina nie będzie w najbliższym czasie przeprowadzała inwestycji z własnych środków w zakresie budowy sieci kanalizacyjnej na ul. Rolniczej, ponadto stwierdziła, że było spotkanie ze ZWIK-iem, na którym postanowiono, że zostanie ograniczony dostęp do sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w tym rejonie dla nowych inwestycji ,ponieważ jest za mało wody, problem z odbiorem ścieków itp. i będą musieli coś z tym zrobić. Wychodzi na to,że pozostaje mi wykonanie POŚ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 20.12.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witam wszystkich wieczorową porą Już półtora miesiąca mieszkamy w Dobrej na swoim .. choć nie ukrywam, że pierwsze tygodnie to było raczej życie na placu budowy z taczkami i cementem w salonie niż wiejska sielanka .. Wykończeniówka już na ukończeniu ale my też - do tego właśnie kończymy elewacje, ścieżki i podjazd - na szczęście pogoda nam sprzyja !! .. ale jedno mogę powiedzieć - tak jak stan surowy był dla nas bajką dzięki Bogdanowi, tak i w miarę łagodne przejście wykończeniówki zawdzięczamy p.Zbyszkowi i jego ekipie - zdecydowanie polecam!!!. Jak znajdę trochę czasu, to podgonię z Listą .. Wspaniałe jest to, że Święta BN już w swoim nowym domu !! i w dodatku przy kominku !! - a jednak marzenia się spełniają .. !! PS. Kurzy się niemiłosiernie - zajechaliśmy już dwa odkurzacze .. Cieszę się razem z Wami i mam nadzieję, że za rok też będę mogła tak napisać. Etap z Bogdanem powoli mamy za sobą (kończy dach) i faktycznie była/jest to przyjemność. Cała reszta jednak przed nami. Proszę daj namiary na p. Zbyszka i ekipę to może uda się nie wykończyć na wykończeniówce -może być na priv Pozdrawiam Marta Dzieki - i oczywiscie nie ma sprawy - zaraz cos przesle .. a tak przy okazji, to Zbyszek jest z polecenia Bogdana .. - 100% gwarancja jakosci ! (a dla Zbyszka pewnosc inwestora - on tez preferuje przejmowac budowy po Bogdanie). A co do wykonania - sucha zabudowa wzorowa, sciany idealne .. a kafelkarza to ma takiego w team'ie, że mucha nie siada - łazienki wyszły ładniejsze niż w projekcie i katalogu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 20.12.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a teraz poszukuję aktu prawnego, dyrektywy unijnej, z której wynikałby obowiązek skanalizowania terenów gminnych do roku .... Słyszałam o takim dokumencie, ale nie mogę na niego trafić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.12.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witam wszystkich.PeterZ - spójrz na priv U nas kładą elektrykę - Pan Bogumił z listy, a także malują deski na podbitkę - Pan Adam z listy. Z tą elektryką to koszmarnie trudno w takim stanie surowym wymyślić, gdzie mają być wszystkie gniazdka i włącznika. Pozdrawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.12.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 lepiej zrobic wiecej gniazdek niz ciagac przedluzacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.12.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 wiwm wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.12.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 hej, monka : rozmawiałam z panią w gminie i dowiedziałam się, ze gmina nie będzie w najbliższym czasie przeprowadzała inwestycji z własnych środków w zakresie budowy sieci kanalizacyjnej na ul. Rolniczej, ponadto stwierdziła, że było spotkanie ze ZWIK-iem, na którym postanowiono, że zostanie ograniczony dostęp do sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w tym rejonie dla nowych inwestycji ,ponieważ jest za mało wody, problem z odbiorem ścieków itp. i będą musieli coś z tym zrobić. Wychodzi na to,że pozostaje mi wykonanie POŚ pozdrawiam że problemy są to wiem, mówił o tym kiedyś Prezes wodociągów goleniowskich na spotkaniu w sprawie kanalizacji m.in. na Rolniczej. Środków własnych nie ma to też wiem ale mieli rozpocząć starania o pozyskanie środków unijnych na ten cel. Zrobię wywiad w gminie ale chyba dopiero po świętach. pozdrowienia dla grupy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.12.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mojej szwagierki maz plywa po min. 5 miesiecy jako mechanik czysami nawet dluzej . Chciałam tym samym powiedzieć, że każdy ma własny pomysł na życie; jednak kiedys standardem były rejsy półroczne, a nawet 9 -miesięczne i dłuższe i nie było innego wyjścia; teraz jak się chce i może (merytorycznie), można pływać na krótkich rejsach i byc regularnie w domu, wszystko kwestia chęci i potrzeb, niektórzy nie potrafia juz inaczej, niż na długo wypływać, inni maja takie fuchy, że ciężko wybrzydzać (np. elektrycy), ale jak komuś naprawde zależy, to spokojnie mozna znaleźć pracę na morzu w periodach "okołomiesięcznych". mój mąż pływa od........... paru-nastu lat w tym czasie był raz 7 miesięcy i dwa razy po 5 miesiecy w pozostałym okresie nie przekroczył 6-8-10 tygodni fakt że przez kilka lat moze sie nieszczęśliwie złożyć że go nie ma na Świeta ( Teska) natomiast jak juz jest w domu to ma czas tylko dla nas ...... nie rozdrabnia sie na pracę do.... ale od rana do nocy aktywnie uczestniczy w życiu rodziny Ja to lubię , ja od siebie odpoczniemy to sie bardziej sznujemy , bo wiemy jak jest źle jak nie ma połówki Świeta racja, a jak się podsumuje czas spędzany razem, to nie wiadomo, kto będzie do przodu, marynarzowe, czy dziewczyny, które mają swoich mężów na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__dziobek1 20.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mojej szwagierki maz plywa po min. 5 miesiecy jako mechanik czysami nawet dluzej . Chciałam tym samym powiedzieć, że każdy ma własny pomysł na życie; jednak kiedys standardem były rejsy półroczne, a nawet 9 -miesięczne i dłuższe i nie było innego wyjścia; teraz jak się chce i może (merytorycznie), można pływać na krótkich rejsach i byc regularnie w domu, wszystko kwestia chęci i potrzeb, niektórzy nie potrafia juz inaczej, niż na długo wypływać, inni maja takie fuchy, że ciężko wybrzydzać (np. elektrycy), ale jak komuś naprawde zależy, to spokojnie mozna znaleźć pracę na morzu w periodach "okołomiesięcznych". mój mąż pływa od........... paru-nastu lat w tym czasie był raz 7 miesięcy i dwa razy po 5 miesiecy w pozostałym okresie nie przekroczył 6-8-10 tygodni fakt że przez kilka lat moze sie nieszczęśliwie złożyć że go nie ma na Świeta ( Teska) natomiast jak juz jest w domu to ma czas tylko dla nas ...... nie rozdrabnia sie na pracę do.... ale od rana do nocy aktywnie uczestniczy w życiu rodziny Ja to lubię , ja od siebie odpoczniemy to sie bardziej sznujemy , bo wiemy jak jest źle jak nie ma połówki Świeta racja, a jak się podsumuje czas spędzany razem, to nie wiadomo, kto będzie do przodu, marynarzowe, czy dziewczyny, które mają swoich mężów na co dzień Mam pytanie. Jak mozna zjesc np we wtorek siedem obiadow na caly tydzien? Odpowiedz Nie mozna, ale w portach podaja pyszne desery, lub samemu trzeba sobie gotowac. A jaki jest Wasz sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 20.12.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mam pytanie. Jak mozna zjesc np we wtorek siedem obiadow na caly tydzien? Odpowiedz Nie mozna, ale w portach podaja pyszne desery, lub samemu trzeba sobie gotowac. A jaki jest Wasz sposob? hihi - dziobek - ty marynarzowa pytasz o takie rzeczy ? desery zamiast dania głównego … hmmm - coś dla koneserów .. ale może zaszkodzić jak nie ma obiadu to trzeba żyć wczesnym śniadaniem .. albo trzymać do późnej kolacji .. a tak w ogóle to wszystko zależy od kucharza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.12.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mam pytanie. Jak mozna zjesc np we wtorek siedem obiadow na caly tydzien? Odpowiedz Nie mozna, ale w portach podaja pyszne desery, lub samemu trzeba sobie gotowac. A jaki jest Wasz sposob? hihi - dziobek - ty marynarzowa pytasz o takie rzeczy ? desery zamiast dania głównego … hmmm - coś dla koneserów .. ale może zaszkodzić jak nie ma obiadu to trzeba żyć wczesnym śniadaniem .. albo trzymać do późnej kolacji .. a tak w ogóle to wszystko zależy od kucharza peterz, TEN dziobek. pisze o rzeczach, o których nie ma pojęcia...a tak przy okazji, to życzyłabym mężowi deserów w pracy, zamiast tosta z fasolka po bretońsku na kolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 20.12.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 WitamIle płaciliście za elektrykę z kablem WLZ przyłączeniowym do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 20.12.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mam pytanie. Jak mozna zjesc np we wtorek siedem obiadow na caly tydzien? Odpowiedz Nie mozna, ale w portach podaja pyszne desery, lub samemu trzeba sobie gotowac. A jaki jest Wasz sposob? hihi - dziobek - ty marynarzowa pytasz o takie rzeczy ? : nie ten adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 20.12.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.12.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mojej szwagierki maz plywa po min. 5 miesiecy jako mechanik czysami nawet dluzej . Chciałam tym samym powiedzieć, że każdy ma własny pomysł na życie; jednak kiedys standardem były rejsy półroczne, a nawet 9 -miesięczne i dłuższe i nie było innego wyjścia; teraz jak się chce i może (merytorycznie), można pływać na krótkich rejsach i byc regularnie w domu, wszystko kwestia chęci i potrzeb, niektórzy nie potrafia juz inaczej, niż na długo wypływać, inni maja takie fuchy, że ciężko wybrzydzać (np. elektrycy), ale jak komuś naprawde zależy, to spokojnie mozna znaleźć pracę na morzu w periodach "okołomiesięcznych". moj pływa jako serwis....( elektryk,automatyk) i wybrzydza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.12.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mojej szwagierki maz plywa po min. 5 miesiecy jako mechanik czysami nawet dluzej . Chciałam tym samym powiedzieć, że każdy ma własny pomysł na życie; jednak kiedys standardem były rejsy półroczne, a nawet 9 -miesięczne i dłuższe i nie było innego wyjścia; teraz jak się chce i może (merytorycznie), można pływać na krótkich rejsach i byc regularnie w domu, wszystko kwestia chęci i potrzeb, niektórzy nie potrafia juz inaczej, niż na długo wypływać, inni maja takie fuchy, że ciężko wybrzydzać (np. elektrycy), ale jak komuś naprawde zależy, to spokojnie mozna znaleźć pracę na morzu w periodach "okołomiesięcznych". mój mąż pływa od........... paru-nastu lat w tym czasie był raz 7 miesięcy i dwa razy po 5 miesiecy w pozostałym okresie nie przekroczył 6-8-10 tygodni fakt że przez kilka lat moze sie nieszczęśliwie złożyć że go nie ma na Świeta ( Teska) natomiast jak juz jest w domu to ma czas tylko dla nas ...... nie rozdrabnia sie na pracę do.... ale od rana do nocy aktywnie uczestniczy w życiu rodziny Ja to lubię , ja od siebie odpoczniemy to sie bardziej sznujemy , bo wiemy jak jest źle jak nie ma połówki swiete słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.12.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Mam pytanie. Jak mozna zjesc np we wtorek siedem obiadow na caly tydzien? Odpowiedz Nie mozna, ale w portach podaja pyszne desery, lub samemu trzeba sobie gotowac. A jaki jest Wasz sposob? hihi - dziobek - ty marynarzowa pytasz o takie rzeczy ? desery zamiast dania głównego … hmmm - coś dla koneserów .. ale może zaszkodzić jak nie ma obiadu to trzeba żyć wczesnym śniadaniem .. albo trzymać do późnej kolacji .. a tak w ogóle to wszystko zależy od kucharza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts