Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

pisałam niedawno że szukam działki i chyba znalazłam, ale w Bobolinie, działki jeszcze rolne ale już w studium gminy przeznaczone pod zabudowę mieszkaniową, jedyny minus jest taki, że nie zacznę budowy od marca 2007 tylko od marca 2008 jak dobrze pójdzie:) No ale coś jest i to jest najważniejsze. Jakoś tak lekko mi się zrobiło i mogę zabrać się za święta.

Pozdrawiam

a rozmawialiście z agrowestem? wiem, że szykują kolejną partię działek w Dobrej, w kierunku na Lubieszyn. W pełni uzbrojone, cena już standardowa, czyli 150 pln za m2.....

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich wieczorową porą ;) :p

Już półtora miesiąca mieszkamy w Dobrej na swoim :) 8) .. choć nie ukrywam, że pierwsze tygodnie to było raczej życie na placu budowy z taczkami i cementem w salonie niż wiejska sielanka ;).. Wykończeniówka już na ukończeniu ale my też :) - do tego właśnie kończymy elewacje, ścieżki i podjazd - na szczęście pogoda nam sprzyja !! 8) .. ale jedno mogę powiedzieć - tak jak stan surowy był dla nas bajką dzięki Bogdanowi, tak i w miarę łagodne przejście wykończeniówki zawdzięczamy p.Zbyszkowi i jego ekipie - zdecydowanie polecam!!!. Jak znajdę trochę czasu, to podgonię z Listą ..

Wspaniałe jest to, że Święta BN już w swoim nowym domu !! :D :p i w dodatku przy kominku !! :p 8) - a jednak marzenia się spełniają .. !!

PS.

Kurzy się niemiłosiernie - zajechaliśmy już dwa odkurzacze .. :evil: :evil: :cry: :-?

Gratulacje ja tez marze o wigili w wlasnym domku :D

my też, w zasadzie naprawdę niewiele brakowało, a udałoby się.... ale wielkanoc już na pewno w swoim domku, bo mieszkanie właśnie się sprzedaje z terminem na marzec.... jak nie domek to pod most :wink: :D :D :D :D

Witam

jestem tak zmeczona tym rokiem pod znakiem budowy ze zbojkotowałam w tym roku Świeta

A ja nie buduje a tez padam ze zmeczenia i zaczyna mnie lamac w kosciach

grypka???

Prosze Cie wypluj bo w tym roku nie jedziemy do rodziny i jak bymsie rozchorowala to pozostal by mc donalds albo pizza :-?

a juz w lodowce czekaja sledziki aby je zrobic w smietanie

witam,

pisałam niedawno że szukam działki i chyba znalazłam, ale w Bobolinie, działki jeszcze rolne ale już w studium gminy przeznaczone pod zabudowę mieszkaniową, jedyny minus jest taki, że nie zacznę budowy od marca 2007 tylko od marca 2008 jak dobrze pójdzie:) No ale coś jest i to jest najważniejsze. Jakoś tak lekko mi się zrobiło i mogę zabrać się za święta.

Pozdrawiam

a gdzie jest Bobolin

Witam

jestem tak zmeczona tym rokiem pod znakiem budowy ze zbojkotowałam w tym roku Świeta

grypka???

Prosze Cie wypluj bo w tym roku nie jedziemy do rodziny i jak bymsie rozchorowala to pozostal by mc donalds albo pizza :-?

tfu tfu tfu... :D

ale śledziki w śmietanie mniam mniam :D :D :D

Witam

grypka???

tfu tfu tfu... :D

ale śledziki w śmietanie mniam mniam :D :D :D

Tez uwielbiam z kartoflami w mundurkach typowe kaszubskie danie wigilijne :D

a tak przy zupełnej okazji - czy ktoś z Was ma namiary na jakąś sprawdzoną opiekunkę do dziecka? a dokładnie bardzo małego dziecka, najlepiej młodą, zgrabną, otwartą itp.... :wink: :wink: :wink: :wink: :p

no niestety, moja już "poszła do ludzi", ale polecam portale z nianiami, chyba niania.pl i coś jeszcze; swego czasu tez tam szukałam, a moja niania właśnie tam znalazła "nową rodzinkę" :D

a teraz poszukuję aktu prawnego, dyrektywy unijnej, z której wynikałby obowiązek skanalizowania terenów gminnych do roku .... Słyszałam o takim dokumencie, ale nie mogę na niego trafić.

Dzięki

Martelia, jeśli znajdziesz - bardzo proszę o informację.

tu są jakieś informacje :

http://www1.ukie.gov.pl/www/serce.nsf/0/FBBE79B903B05D34C1256F6A0037C181?Open

nie wiem jeszcze w jaki sposób przelicza się RML, ale się dowiem :)

witam wszystkich

:p :p :p

Ja juz moją drugą połówke mam w domciu :p :p :p

Az do 7 stycznia,super super :p :p

I nareszcie wspólny czas na obgadanie projektu

:wink: :wink: :wink: :wink:

super :p :p U mnie wczoraj była wigilia, niespodzianka dla męża, karpik, uszka, barszczyk itp, wszystko przygotowała mama po cichu a ja jedynie kupiłam prezent, nie tyle pod choinke co na 5-lecie zaobrączkowania. Niespodzianka wyszła super, a dziś raniutko, dostałam buziaka i znów zostałam sama :( :cry: :cry: :cry: :cry:

A tak pozatym wczoraj miałam wizytę inspektora budowlanego, który bardzo szczegółowo poogladał mój domek i stwierdził, ze poza pewnymi drobiazgami jest ok i nie mam potrezby się martwic a te drobiazgi i tak zostaną zakryte i zapomnę. Zwrócił mi na pare rzeczy uwagę przy dalszych pracach i ogólnie poprawił mi humor :p :p :p