Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

instalacja wykonana z rur gietkich typu Sonoduct o fi 160 mm

sam reku to produkt firmy Tywent model ZWC-2R

jak na razie dziala dobrze :)

A jak wygladaja praktyczne wady i zalety rozwiazania? Slychac halas wentylatorow? Trzeba czesto czyscic przewody wentylacyjne? Czy jest to trudne/kosztowne? Jak z kosztami eksploatacji i komfortem? Czuc oszczednosci czy placi sie tylko za wzrost komfortu w domku?

wentylatorow nie slychac

przewodow nie czyscilem, tylko filtry w reku,

wentylatory maja 100 W na maks. obrotach,

normalnie pracuja na 1/4 mocy, co do oszczednosci

to trudno powiedziec, bo nie mam porownania,

komfort jest - zwlaszcza w okresie obecnym,

nawiewane powietrze do domku jest zdecydowanie cieplejsze

niz zewnetrzne i zawsze swieze :)

witam wszystkich i przedstawiam wam naszego podrzutka-zadomowiła się ale daje popalić-kurcze nie wiedziałam ze taki kłopot jest ze szczeniakiem,nie wspominając o wydatkach :lol:

http://img80.imageshack.us/img80/3930/dsc01334va7.jpg

Miraśka wszystko było dobrze tylko poczatek adresu zdjęcia wkleił się przed symbol IMG i dlatego nie było widać zdjęcia.

Fajny piesio :lol:

pozdrawiam grupę

dzieki Monka-w jednakowym czasie udało mi si e wkleić fotkę i zobaczyłam ,że mi pomogłaś :lol: jestem ciekawa co z tego wyrośnie-napewno kundelek ale jaki duży-jak bedzie wiekszy niz spaniel to mąż odda do schroniska-i tak wiem ,ze zartuje bo on bardzo lubi zwierzeta

nie ma za co :D sunia nie powinna być zbyt duża, mam podobną schroniskową ...urosła ale wszeż a jak ja prywieźliśmy to wygladała jak szkielet psa obciągnięty skórą :(

bryta fajna ta świnka tylko duża. Widzę że masz ją w fotosiku - jak dodajesz zdjęcie to on się pyta w jakim rozmiarze je zapisać. Może jak zapiszesz ją w tym najmniejszym formacie to bedzie ok :roll:

Bryta już wiem jak zrobić mniejszą świnkę. Musisz wkleić na forum link do zdjęcia: Miniaturka na forum wtedy powinno być małe zdjęcie. Tak mi wyszło.

http://images4.fotosik.pl/278/b6e5a1b703f07950m.gif

tylko coś nie chce jechać na tym rowerku :roll:

Dzieki :D skopiowalam z twojej miniaturki i mam swinke :D

A jestem przesadna...

bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej :roll:

Normstahl, ze "Startu" (siedziba w "Węglobudzie").

a jak długo czekaliście?

Około miesiąca (ostatecznie i tak jeszcze opóźniłam odbiór, bo moja ekipa "nie miała czasu taczek naładowac"), ale najlepiej zadzwń do nich i po prostu zapytaj o aktualne warunki.

Ja też zastanawiałam się nad kolejnością prac.

Plan jest taki:

papa i styropian na posadzce

instalacje wod-kan, c.o.

jastrychy

tynki

dokończenie c.o.

Czy plan jest wykonalny? Co myślicie o kolejności - podłoga a potem tynki. Słyszałam bardzo różne opinie?

Zdecydowanie najpierw tynki, potem reszta. Absolutnie nie na odwrót!