Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam niedzielnie :)

tez mam projekt z Archonu i mam taka spizarke podobny układ pomieszczeń

choć bryła domu zupełnier inna

spiżarke mozna obejrzeć na żywo zapraszam

Super :D Rzeczywiście Twój domek ma bardzo podobny rozkład oraz wielkość pomieszczeń :) Zaglądam często do Twojego dziennika jak postępy idą ale nie zwróciłam na to uwagi :oops: pewnie przez to, że z zewnątrz są zupełnie inne :)

Jakbyśmy mogli obejrzeć go na żywo to byłoby super :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :)

podałam na prv telefon jak bedziecie chcieli sie rozejrzęc to zadzwońcie zapraszam

Czy majac juz Zud moge robic przylacza :lol:

oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... :wink:

Wydawalo mi sie ze to sa dwie rozne sprawy media i budynek :-?

tak, są, ale obejmuje je jedno pozwolenie na budowę....

to przyjdzie mi poczekac pozwolenie tuz tuz

Eeeeeeeeeee no nie przesadzajcie.

Wystarczy że projekt przyłączy nie będzie częścią projektu budynku i wystarczy wykonać zgłoszenie robót niewymagających pozwolenia (a takimi są przyłącza) i można działać.

Ale skoro pozwolenie jest już tuż tuż to chyba nie warto.

Witam niedzielnie :)

tez mam projekt z Archonu i mam taka spizarke podobny układ pomieszczeń

choć bryła domu zupełnier inna

spiżarke mozna obejrzeć na żywo zapraszam

Super :D Rzeczywiście Twój domek ma bardzo podobny rozkład oraz wielkość pomieszczeń :) Zaglądam często do Twojego dziennika jak postępy idą ale nie zwróciłam na to uwagi :oops: pewnie przez to, że z zewnątrz są zupełnie inne :)

Jakbyśmy mogli obejrzeć go na żywo to byłoby super :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :)

podałam na prv telefon jak bedziecie chcieli sie rozejrzęc to zadzwońcie zapraszam

Dzięki :lol: ... odpisałam 8)

Czy majac juz Zud moge robic przylacza :lol:

oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... :wink:

Wydawalo mi sie ze to sa dwie rozne sprawy media i budynek :-?

tak, są, ale obejmuje je jedno pozwolenie na budowę....

to przyjdzie mi poczekac pozwolenie tuz tuz

Eeeeeeeeeee no nie przesadzajcie.

Wystarczy że projekt przyłączy nie będzie częścią projektu budynku i wystarczy wykonać zgłoszenie robót niewymagających pozwolenia (a takimi są przyłącza) i można działać.

Ale skoro pozwolenie jest już tuż tuż to chyba nie warto.

tym bardziej, że od zgłoszenia też trzeba odczekać chyba miesiąc.... albo dwa tygodnie - nie pamiętam :oops:

Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? (':p')

Małgolinka prześle wieczorkiem bo zaraz wychodzę a muszę je wpierw zeskanować - ok? :p

Jasne, nie ma sprawy... nie pali się :lol: Przede mną jeszcze tyle załatwiania :roll: ... ale z drugiej strony jestem podekscytowana tym wszystkim 8) :lol:

Jeszcze chyba tutaj się nie chwaliłam naszym projektem :wink: Może macie ochotę się trochę powyżywać w długie zimowe wieczory :lol: :wink: to proszę bardzo .... Dom w Groszku 3 z pracowni ARCHON+

Pozdrawiam

Tez mam projekt z Archonu posprawdzaj bramy i dzwi u mine byly niestandardowe

Szkoda tylko ze kosztorys jest zanizony :-?

Małgolina

domek ładny..tylko ta brama garzaowa...dziwnie przyklejona jakby nie pasowała

Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie?

Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny.

Kto się na tym zna i mi pomoże!?

Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie?

Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny.

didi

z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza.

didi

z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza.

I tak jeździ Ania, a co z drugim fotelikiem?