Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie?

Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny.

Kto się na tym zna i mi pomoże!?

wszystko zależy. jeżeli masz isofix w samochodzie to kup fotelik z takim mocowaniem i masz problem z głowy - bardzo wygodne, 100% pewne. jeśli nie to pozostaję pasy bezpieczeństwa, ale dokładny sposób mocowania zależy od kształtu fotlelika, patrz na instrukcję :wink: i tylko tylne siedzenie, najlepiej tyłem do przodu, zwłaszcza taki maluszek :wink: :D :D :D

dziękuję za wszystkie informacje

fotelik- nosidło mam ze specjalną "podkładką, którą najpierw się montuje na fotelu a dopiero potem do tego zakłada się nosidło, a potem kupimy napewno fotelik z isofixem, bo mamy ten system w aucie

no właśnie czy ktoś korzysta z isofixu?

my korzystamy, mamy fotelik maxi cosi z podstawką easyfix - trochę kosztuje, ale to naprawdę solidny i bezpieczny sprzęt.

Witam po długiej przerwie.

Iwa-k - ja mam drewniane drzwi zewnętrzne z MS- wyglądają super, sprawują sie super ale ostrzegam, że nie mają atestów antywłamaniowych bo są pełne, z drewna.

Didi - pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia :wink:

Wszystki budującym życzę szybkiego zakończenia i wprowadzki :lol:

A mieszkającym- czasu aby cieszyć się swoimi domkami w nowym roku :lol:

Dobry Wieczor wszystkim!!

Potwierdzam, drzwi zewnętrzne Kowalskich sa bardzo ładne - my mamy akurat otwierane do środka.

Didi zyczę powodzenia i czekamy na Emilkę!

I prośba - o polecenie, gdzie mozna obejrzec i kupic domofony i wideofony ( potrzebujemy i jedno i drugie;-) oraz dobrą ekipę do montazu tego urządzenia.

Bikosa - dawno Cię tu nie było:-)

ulanka

Bardzo proszę o informacje na temat cen za elektrykę (robocizna + materiały)

Wiem, że było kilka tygodni temu, ale się nie mogę dokopać :-? , Na razie dotarłam tylko do ceny od iwy-k.

Ja tez prosze o ceny i namiary :lol:

Mam namiar na polecanego przez innych elektryka, czy ceny ma konkurencyjne, tego nie wiem . Za przyłącze na czas budowy wziął 1200zł.(szafka była moja, pozostałe materiały jego). Sam załatwia wszystkie sprawy w zakładzie energetycznym. Nr telefonu na prv

Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? (':p')

Samo pokrycie 25-30 metr

Pozdrawiam grupę. Dziękuję za informacje odnośnie ceny.

Moja ekipa ruszyła z kopyta!. Za 2 tygodnie ściany mają być skończone, dalej strop. Dach także deklarują zrobić. Są w tym względzie sprawdzeni i chwaleni przez innych, którym dachy robili wcześniej.

Kto z Was pytal sie o dachowke Bogener ( chcialam sie zapytac czy moze ja wziol i skad )

Ja pytałam kiedyś. Ale w końcu kupiłam braasa :wink: .

Bogenera w Szczecinie sprzedają w Veldachu na Niemcewicza

A jak cenowo chyba niewiele tanszy od creatona :lol:

mieli jakieś specjalne, promocyjne ceny, ale dachówka wydała mi się ... krzywa :-?

a ceny w necie Bogenera w innych hurtowniach w Polsce były rzeczywiście zbliżone do wyższej półki