Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :)

Witam

Po ile teraz sa bloczki fundamentowe i z kad braliscie

Bryta a Ty zaczynasz dopiero budowę ?? :o

Dobre pytanie po ile są bloczki :lol:

w październiku płaciłam 2,80 za szt brutto z transportem

3,05 z transportem (wyjściowa)tama pomorzańska 16, cena z wczoraj, ale podobno mają znowu pójść do góry bo beton drożeje - info od szefa firmy betoniarskiej

no to poszły z 30% do góry od czerwca, my płaciliśmy jak dobrze pamietam 2,40 brutto :roll:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

mamy taras wylany, na tym ma być "koło" z kostki, a na pozostałej części drewno, tyle plany...

ciekawa koncepcja :roll: :roll: A jakie drewno planujesz??? My taras zostawiliśmy na wiosnę tzn. wogóle go nie robilismy, bo już nie wiem czy chcemy na gruncie, myslalam o zrobieniu też na słupach drewnianego, ale luby nastraszył mnie pajakami i myszami. Myślalam tez o tarasie wylewanym i czymś wyłozyć, tylko jak duży i jaki kształt?? :o :o Dom prostokątny, więc myslalam o lekko zaokraglonym i zejście dookoła :roll: :roll:. W projekcie tarasu brak :-?

mamy taras wylany, na tym ma być "koło" z kostki, a na pozostałej części drewno, tyle plany...

ciekawa koncepcja :roll: :roll: A jakie drewno planujesz??? My taras zostawiliśmy na wiosnę tzn. wogóle go nie robilismy, bo już nie wiem czy chcemy na gruncie, myslalam o zrobieniu też na słupach drewnianego, ale luby nastraszył mnie pajakami i myszami. Myślalam tez o tarasie wylewanym i czymś wyłozyć, tylko jak duży i jaki kształt?? :o :o Dom prostokątny, więc myslalam o lekko zaokraglonym i zejście dookoła :roll: :roll:.

A tak wogóle ktos mógłby podjąć za mnie ta decyzję, a najlepiej zeby zrobił :wink: :wink: W projekcie tarasu brak :-?

ja swój zmodyfikowałam, więc stał się autorski 8)

co do drewna, to taki "konik" męża, obiecał, że zrobi i że będzie działać :wink:

Drewniany taras na słupach ma Paweł (Załom), fajnie wygląda (taras) :D

No, sprawdziłam na żywym organizmie (sobie) i mogę polecać sposób na zdobycie tańszej kostki (z kopalni plus tańszy transport), zaoszczędziłam 1500 zł, jakby komuś zależało (a pod koniec budowy, pewnie wam zacznie :wink: , to służę info).

Dzisiaj zaczęłam testować brukarzy. Dam znać.

Witam.

Mi zalezy :wink:

Mam do zrobienia ok.150 m2. Myslalem o bruku klinkierowym, ale troche drogo mi to wychodzi. Moze gdybym mial mniej metrow, to bym sie nie zastanawial. Kostka betonowa mi sie nie podoba, wiec moze ten granit :roll: . Z tego co piszesz, to wychodzi o polowe taniej niz klinkier i niewiele drozej od betonu.

pozdrawiam

Konrad

Jutro robie spotkanie kierownik z ekipa budowlana .

Ciekawe jak pojdzie bo widze ze nie bardzo sie lubia chyba ze ekipa ma swojego kierownika :lol:

WEDŁUG MNIE : WEŹ NIEZALEŻNEGO OD EKIPY KIEROWNIKA !!! ZAOSZCZĘDZISZ SPORO NERWÓW.

popieram zdecydowanie - jeżeli ekipa ma swojego kierownika budowy ty weź swojego inspektora nadzoru budowlanego. ktoś musi im patrzeć na ręce.

No, sprawdziłam na żywym organizmie (sobie) i mogę polecać sposób na zdobycie tańszej kostki (z kopalni plus tańszy transport), zaoszczędziłam 1500 zł, jakby komuś zależało (a pod koniec budowy, pewnie wam zacznie :wink: , to służę info).

Dzisiaj zaczęłam testować brukarzy. Dam znać.

Witam.

Mi zalezy :wink:

Mam do zrobienia ok.150 m2. Myslalem o bruku klinkierowym, ale troche drogo mi to wychodzi. Moze gdybym mial mniej metrow, to bym sie nie zastanawial. Kostka betonowa mi sie nie podoba, wiec moze ten granit :roll: . Z tego co piszesz, to wychodzi o polowe taniej niz klinkier i niewiele drozej od betonu.

pozdrawiam

Konrad

To ja też poproszę o namiary na kostkę. Czy ten granit to ze Strzegomia lub okolic?

Tak sobie myślę - jakby się zmówić i wziąć razem większy transport, to pewnie koszt dowozu byłby jeszcze niższy.

Tyle, że ja pewnie będę podjazdy i taras robić dopiero jesienią, albo za rok