Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam we wtorek :)

i od razu mam pytanie :

do okien PCV w okleinie dwustronnej orzech lub złoty dąb jakie macie lub planujecie parapety wewnętrzne ? Wczoraj oglądałam okna w M&S na Gdańskiej i tam polecali parapety z kamienia (napoleon perlato dino), ale jakoś mnie nie przekonują. A może ktoś zdecydował się na parapety zewnętrzne grnitowe od nich (carmen red) ?

pozdrawiam

Ja się też zastanawiam nad tym napoleonem, ale to marmur, a marmury są stosunkowo miękkie i podatne na plamy. Niby można impregnować, ale nie wiem, jak się to sprawdza.

Kacha72, a Ty które parapety z kamienia wybrałaś?

Kochana żebym to ja nazwę pamietała :o :o :o maja taki przyjemny waniliowo-brązowy kolor z marmuru Napoleon jakiś tam mam juz je u siebie do złoto-dębowych okien fajnie wygladają jestem zadowolona z wyboru

Witam wszystkich :)

Rano zaskoczyła mnie niespotykanie niska temperatura :o :wink: , ale zasłyszałem, że to ostatni przymrozek tej zimy :o :o :o a ja chcę na narty.

No ja też liczę że trochę śniegu jeszcze spadnie - bo mam już zarezerwowane miejsca na narty.

Dziś był u mnie szef ekipy i namawia mnie by rozpoczynać dalej prace :roll:

i od razu mam pytanie :

do okien PCV w okleinie dwustronnej orzech lub złoty dąb jakie macie lub planujecie parapety wewnętrzne ? Wczoraj oglądałam okna w M&S na Gdańskiej i tam polecali parapety z kamienia (napoleon perlato dino), ale jakoś mnie nie przekonują. A może ktoś zdecydował się na parapety zewnętrzne grnitowe od nich (carmen red) ?

pozdrawiam

Ja się też zastanawiam nad tym napoleonem, ale to marmur, a marmury są stosunkowo miękkie i podatne na plamy. Niby można impregnować, ale nie wiem, jak się to sprawdza.

Kacha72, a Ty które parapety z kamienia wybrałaś?

Kochana żebym to ja nazwę pamietała :o :o :o maja taki przyjemny waniliowo-brązowy kolor z marmuru Napoleon jakiś tam mam juz je u siebie do złoto-dębowych okien fajnie wygladają jestem zadowolona z wyboru

To chyba wiem które, też zwróciłam na nie uwagę. A czy może można byłoby zobaczyć, jak one wyglądają z oknami?

a co zdecydowałaś w kwestii parapetów ? O jakiej przesuwce piszesz ?

My przystąpimy ponownie do prac w połowie II/07, chyba że coś się zmieni :)

drzwi tarasowe z przesuwanym skrzydłem. Ze względu na wielkość skrzydła muszą je zrobić na profilu tarasowym, nie okiennym.

Mieliśmy zamiar zrobić przerwę do marca, ale ponieważ zima odwołana 8) , to od lutego chcemy wejść z instalacjami i oknami

Rano zaskoczyła mnie niespotykanie niska temperatura :o :wink: , ale zasłyszałem, że to ostatni przymrozek tej zimy :o :o :o a ja chcę na narty.

No ja też liczę że trochę śniegu jeszcze spadnie - bo mam już zarezerwowane miejsca na narty.

WOW!

Czyżby z wykonawcami nie było tak źle?

Sami szukają roboty ? :-)

Uprzejmie informuję, że etap budowy, który prezentowałam jakiś czas temu na zdjęciach, jest do końca rozliczony. Ostatecznie znam koszt powstania domu w takim stanie. Minęłam się z wcześniejszymi kalkulacjami o ok. 5 tys., więc jak dla mnie przyzwoicie.

Mam nadzieję, że kalkulacje dotyczące kolejnych etapów również znajdą potwierdzenie w rzeczywistości :)

Powodzenia w realizacji marzeń !

WOW!

Czyżby z wykonawcami nie było tak źle?

Sami szukają roboty ? :-)

I co ja mam zrobić ?? :evil:

Jak rozpocznę teraz - to będą mi wdzięczni wszyscy czekający na śnieg po pewnie zaraz nadejdzie.

Jak będę chciał rozpocząć po zimie - to zima się przesunie i będzie trwała do końca kwietnia.

Bo ja zasadniczo to nie mam pecha :wink:

i od razu mam pytanie :

pozdrawiam

ja mam wewnętrzne z marmuru, zewnętrzne z granitu właśnie z m&s mnie cena przekonała i to że nie musiałam jeżdzić nigdzie i szukać

i od razu mam pytanie :

pozdrawiam

ja mam wewnętrzne z marmuru, zewnętrzne z granitu właśnie z m&s mnie cena przekonała i to że nie musiałam jeżdzić nigdzie i szukać

mogłabyś wkleić jakieś fotki ?

Witam,

Szydas i inni pytający o parapety- ja mam okna PCV, okleina złoty dąb i do tego parapety drewniane zakupione tak jak okienka w MS. Są dobrane kolorystycznie i wiele osób się przez to myli i myśli, że okna też z drewna :wink:

Parapety zewnętrzne są z konglomeratu od Żołyńskich - vis a vis Top Shopping. Są w kolorze dobranym do dachówki czyli wiśnia. bez dopłat mają białe i brązowe. Cenowo (vat, rabat... można się dogadać) wyszły nieco taniej niż klinkierowe a wygladają fajnie i są bardzo praktyczne - nie ma problemu czyszczenia fug jak w przypadku klinkierowych.

Ktoś pytał o projektantkę wnętrz - u mnie łazienkę projektowała Pani Małgorzata Miśkiewicz - chyba jest na liście umieszczona przez Petera Z lub Ulankę. Jestem zadowolona i o nastepną łazienkę też bedę się do niej uśmiechać przez płot :wink:

Pozdrawiam

Bodekku - to już rok mieszkacie? Ależ ten czas leci!

I co ja mam zrobić ?? :evil:

Jak rozpocznę teraz - to będą mi wdzięczni wszyscy czekający na śnieg po pewnie zaraz nadejdzie.

Jak będę chciał rozpocząć po zimie - to zima się przesunie i będzie trwała do końca kwietnia.

Bo ja zasadniczo to nie mam pecha :wink:

na twoim miejscu nie czekałbym.... jak zima ma przyjść to i tak przyjdzie, a materiały budowlane dalej będą drożeć. a jeszcze ekipa może zacząć jakąś drugą budowę i potem nie będą mieli czasu dla ciebie... niczym nie ryzykujesz kontynuując budowę