Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Wlasnie slyszalam w radiu ze od przyszlego tygodnia wyciagamy z szaf zimowe kurtki i kozaki :lol:

Trochę zimy by się zdecydowanie przydało co by dało się na narty gdzieś niedaleko pojechać. Tylko, że jeszcze we wtorek mówili, że nocny przymrozek był ostatnim tej zimy, a od czwartku można się spodziewać silnych wiatrów, opadów deszczu i temperatury powyżej 10 stopni C, a dzisiaj w prognozie radiowej zapowiadali, że w styczniu na śnieg i niskie temperatury już nie ma co liczyć. Ciekawe skąd tak różne prognozy pogody :o

Moja z berlinskiego radia . A prawie zawsze jest tak ze w Szczecinie jest prawie taka sama pogoda jak w Berlinie dwa dni wczesniej :D

wczoraj podawali ze od przyszłej srody....zimno i snieg :lol:

robiłem na razie wycene w ms ale......

http://www.kowalscy.pl

http://www.muszynscy.pl

Eko Dom na Szybowcowej i jeszcze ciekawy producent w gryfinie (ale musze poszukac nazwy )

W tych robie wycene a final zobaczymy :D

jesli ten producent z gryfina to partner...to raczej nie jest ciekawy :cry:

Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową?

PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu.

Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

OK.

A jakie ocieplenie: wełna czy styropian?

I napisz jeszcze: jaki rodzaj bloczka wybrałeś i o przewagach BK Solbetu nad YTONG'iem.

Witajcie,

ja też rozważam zmianę - mam w projekcie jednowarstwową, ale coraz bardziej mnie przekonuje wersja 24BK+12(15?), czy taka zmiana musi być gdzies zgłoszona, jakiś aneks do pozwolenia czy coś?

Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową?

PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu.

Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

OK.

A jakie ocieplenie: wełna czy styropian?

I napisz jeszcze: jaki rodzaj bloczka wybrałeś i o przewagach BK Solbetu nad YTONG'iem.

Witajcie,

ja też rozważam zmianę - mam w projekcie jednowarstwową, ale coraz bardziej mnie przekonuje wersja 24BK+12(15?), czy taka zmiana musi być gdzies zgłoszona, jakiś aneks do pozwolenia czy coś?

u mnie jest BK 24 plus styropian 15....jak robili ocieplenie to sie ze mnie rechotali...a teraz widze ze to juz prawie norma :)

robiłem na razie wycene w ms ale......

http://www.kowalscy.pl

http://www.muszynscy.pl

Eko Dom na Szybowcowej i jeszcze ciekawy producent w gryfinie (ale musze poszukac nazwy )

W tych robie wycene a final zobaczymy :D

jesli ten producent z gryfina to partner...to raczej nie jest ciekawy :cry:

A dlaczego bo znajomi maja jego okna i sa bardzo zadowoleni

Producent nazywa sie Pisarczyk

Witam porannie

A dzisiaj maja byc olbrzymie wichury Wiec jak macie mozliwosc to posprawdzajcie place budowy bo ma byc nieciekawie 200 Km na godzine

a te 200 to gdzie ???

wlasnie sprawdzilem prognozy w necie

i podaja max 80 km/h

200 ma byc na Pomorzu i w Berlinie

Nawet co chwile sa komunikaty aby popoludniu jesli sie nie musi nie wychodzic a sluzby sa postawione w stan gotowosci

A do Was wichura dojdzie popoludnu