Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorowo.

Prawdopodobnie przez jakieś uszkodzenie spowodowane wiatrem od skrzyżowania Weleckiej z Topolową w Mierzynie, poprzez Skarbimierzyce do Dołuj, Kościna i chyba również Lubieszyna nie ma prądu :( . Człowiek z komputerem na necie przy świeczkach musi siedzieć :cry:.

tak tak... jak to mawiają: Edison to największy wynalazca wszechczasów. gdyby nie on to telewizję trzeba by przy świeczkach oglądać :D :D :D

Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową?

PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu.

Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga.

Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny.

Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

No cóż wyzwanie należy podjąć :D

Byś mnie źle nie zrozumiał - ja nie mam nic przeciwko ścianie jednowarstwowej, a tylko twierdzę że wymaga ona bardzo dużego zaangażowania i dokładności ze strony ekipy budowlanej.

Bardzo ładnie wygląda Twoja budowa i jest OK tym bardziej że wykonaliście strop systemowy Ytong.

Choć ...........

wydaje mi się że właśnie tutaj będzie taki mosteczek,

http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/mostek.jpg

i zapomniałem dodać że to tylko tak w ramach podjętego wyzwania 8)

Witaj cancer,

dostałeś moje zapytanie na priv'a?

Podejrzewam, ze nie bedzie Ci sie chciało odpowiedać to moze daj jakis namiar na gg albo inny sposób wymiany doswiadczeń...

PS. Wszedłem na dziennik, przeczytałem od A do Z'et, zdjęcia obejrzałem i mostków termicznych nie widziałem. Inna sprawa, że jestem krótkowidz ... ;-)

Byś mnie źle nie zrozumiał - ja nie mam nic przeciwko ścianie jednowarstwowej, a tylko twierdzę że wymaga ona bardzo dużego zaangażowania i dokładności ze strony ekipy budowlanej.

Bardzo ładnie wygląda Twoja budowa i jest OK tym bardziej że wykonaliście strop systemowy Ytong.

Choć ...........

wydaje mi się że właśnie tutaj będzie taki mosteczek,

http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/mostek.jpg

i zapomniałem dodać że to tylko tak w ramach podjętego wyzwania 8)

Gratuluję spostrzegawczości. Właśnie jest to jedyny mostek, że względu na skomplikowana konstrukcję okien.

W związku z tym jest to jedyne miejsce, które dociepliłem styropianem (co widać na innych zdjęciach).

No, jakoś przeżyliśmy noc :-? chociaż lekko nie było...

straty: 3 dachówki, pogięty "fisiołek" z nierdzewki na kominie i jedna para spodni :wink: (zatykały wylot komina do kominka w salonie i zostały...wciągnięte/zassane i są pewnie w tym "fisiołku")

A jak u was?

Witam.

A u nas cała noc bez prądu :( , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii :cry: , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania :evil:

Nie miec pradu to nic milego :-? ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi 8)

Witam.

A u nas cała noc bez prądu :( , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii :cry: , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania :evil:

Nie miec pradu to nic milego :-? ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi 8)

Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach :D

Witam starych i nowych.

Gratulacje dla Didi i Pawła.

Cóż jeżeli chodzi o awarie to, leży (dosłownie) kilkadzisiąt linii. monterzy co się da tną i na nowo łączą, po kolei. niestety przyszłość nie jest różowa, szczeólnie dla dobrej, dołuj i okolic. przywrócenie zasilania na całym obszarze może potrwać od kilkunastu do 72 godz. :cry:

u minie po wichurze bez strat, ale nocka z głowy. na naszym wygwizdowie to, naprawdę hulało, a szklenia usytuowane od zachodu to chciało i wywiać.

pozdrawiam i spadam do roboty.