Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Muszę przyznać, że robiąc tynki (dodam,że z przymusu) po posadzkach spodziewałem sie większego brudu na powierzchni posadek. Zabezpieczyłem się jednak przed ich zabrudzeniem specjalnynie zakupionym na ten cel papierem karbpowanym. Koszt takiego papieru na powierznię ok 200 m2, to wydatek ok. 300 zł. Muszę przyznać, ze pozostało mi po takie j pracy bardzo duża ilość zbędnych śmieci, za które muszę zapłacić kolejne 300 zł. :cry:

Ale przypomnę, że była to konieczność. Tak na marginesie, nie polecam firmy tynkarskiej "WOLF", która mnie wyrolowała. :evil:

A tak ogólnie to polecasz firmę, która robiła Ci stan surowy? Możesz polecić inne ekipy? Czy swoje uwagi umieściłeś w liscie wykonawców Klausa?

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

w marcu zaczynamy budowę w Dobrej (koło ul. Sportowej, to chyba będzie Kameliowa). I walczymy dzielnie papierami, chociaż one często wygrywają bitwę i nasz dołują. Ale całej wojny nie oddamy:-)

Czy jest ktoś kto mieszka bądź buduje się w tych okolicach? Chętnie poznam sąsiadów i poradzę się w ciężkich chwilach, albo powylewam żale na urząd gminy i inne.

Ponieważ forum chodzi u mnie wolno nie przeczytałam wszystkich maili i będę wdzięczna za odpowiedź.

I jeszcze jedno: czy ktoś może mi poradzić gdzie dostanę Porotherm albo Kroterm po dostępnych cenach:-)

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

Witam wszystkich,

w marcu zaczynamy budowę w Dobrej (koło ul. Sportowej, to chyba będzie Kameliowa). I walczymy dzielnie papierami, chociaż one często wygrywają bitwę i nasz dołują. Ale całej wojny nie oddamy:-)

Czy jest ktoś kto mieszka bądź buduje się w tych okolicach? Chętnie poznam sąsiadów i poradzę się w ciężkich chwilach, albo powylewam żale na urząd gminy i inne.

Ponieważ forum chodzi u mnie wolno nie przeczytałam wszystkich maili i będę wdzięczna za odpowiedź.

I jeszcze jedno: czy ktoś może mi poradzić gdzie dostanę Porotherm albo Kroterm po dostępnych cenach:-)

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

Witam wszystkich,

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

Witam sobotnio i nieśmiało przypominam iż nasz szanowny kolega Klaus prowadzi listę rankingową wykonawców, może warto by przekazać mu wszystkie te namiary które sobie przesyłacie na priv-y ??

Je niedługo będę także poszukiwał namiarów na posadzkarzy i tynkarzy.

To jest słuszna koncepcja! Popieram i proszę o uzupełnianie listy.

Starsi i doświadczeni Forumowicze Grupy Szczecińskiej - żółtodzioby podobne do mnie czekają na Wasze wsparcie i informacje!

Witam wszystkich,

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

witamy sąsiadkę, my powoli kończymy na Kameliowej 38 :D zakupy radzę zrzucić na wykonawcę, on z reguły kupi wszystko taniej, trzeba to tylko trochę kontrolować....

Witam.

A u nas cała noc bez prądu :( , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii :cry: , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania :evil:

Nie miec pradu to nic milego :-? ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi 8)

Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach :D

To wspaniale :D Gratulacje wiecie juz corka cz syn :lol:

Córka :D . termin jest na 30 stycznia, ale już jest tak blisko, że może to być w każdej chwili.

Witam.

A u nas cała noc bez prądu :( , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii :cry: , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania :evil:

Nie miec pradu to nic milego :-? ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi 8)

Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach :D

chyba nie o to Brycie chodziło :lol:

Tak wiem :wink:

witam w sobotkę, czy miał ktoś z szanownych forumowiczów do czynienia z zakładem ogólnobudowlanym Pana Andrzeja Żabickiego z Będargowa?

Moja sasiadka z Wielgowa z nimi budowala

I bardzo bardzo chwalila ,ogladalam ich budowe czysciutka i staranna tylko z tego co wiem to na ten sezon nie maja terminow ale moge sie mylic :lol:

Witam w sobotnie popołudnie. Wczoraj około 19:40, po 25 godzinach bez prądu włączyli zasilanie w naszej okolicy, na szczęście nie trwało to aż 72 godziny :roll:

Nie wiem czy ten entuzjazm nie jest na wyrost. Znów zaczyna porządnie wiać, już zadotowałam wodę i ponalewałam do termosów. Takj na wszelki wypadek.

witam w sobotkę, czy miał ktoś z szanownych forumowiczów do czynienia z zakładem ogólnobudowlanym Pana Andrzeja Żabickiego z Będargowa?

właśnie kończą u mnie stan surowy.

Generalnie ok - dobrzy fachowcy, robią porządnie i raczej terminowo. Jeżeli są jakieś uwagi w trakcie - poprawiają bez problemów :) .

Pracuje u niego kilka ekip - u mnie murarzami i dekarzami kierowali dwaj synowie pana Andrzeja. Na budowie wzorowy porządek :D .

Mogę ich z czystym sumieniem polecić, choć ceny za robociznę raczej z górnego przedziału :-?

Ja mialem - na szczescie :lol: a wczesniej moj przyjaciel Go przetestowal.Moj domek stanal w Wielgowie, kolegi na Osowie - mozna obejrzec. Pan Andrzej moze sprawiac wrazenie czlowieka troche zakreconego, ale goraco polecam - terminowo, solidnie , az wymagajacy kierownik budowy nie mogl sie nachwalic. Drobne, naprawde drobne niedociagniecia, jesli udalo nam sie cos wychwycic -poprawiane natychmiast. Pan Andrzej ma swietne kontakty w wielu hurtowniach i mozna sporo zaoszczedzic zlecajac mu kupno materialow. Generalnie ten okres budowania wspominam jako budowanie totalnie bezstresowe, co jak sami wiecie nie jest raczej uczuciem powszednim dzisiaj.

Pozdrawiam, zycze udanych wyborow