Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chcialam sie jeszcze zapytac o tanie ubezpieczenie na auto

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

a moze jest cos taniego w Szczecinie ,niedlugo i budowe trzeba by bylo ubezpieczyc :lol:

Polecam p. Grzegorza Mordzak biuro ma koło urzędu miejskiego tel. 602 317376 facet zan się na rzeczy umie zrobić tak by było dobrze i dla Ciebie i dla autak i przy okazji dla domku.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

a moze jest cos taniego w Szczecinie ,niedlugo i budowe trzeba by bylo ubezpieczyc :lol:

Co do link4 to ja w tamtym roku testowalem i okazalo sie ze na calym pakiecie zaoszczedze kilka zlotych. Podziekowalem i w tym roku znowu mnie meczyli.

Osobiscie mam w PZU od wielu lat i nie narzekam. Najlepiej idz do brokera i popros o wycene.

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

Polecam p. Grzegorza Mordzak biuro ma koło urzędu miejskiego tel. 602 317376 facet zan się na żeczy umie zrobić tak by było dobrze i dla Ciebie i dla autak i przy okazji dla domku.

On ma jedno czy kilka towarzystw ubezpieczeniowych

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

Co do link4 to ja w tamtym roku testowalem i okazalo sie ze na calym pakiecie zaoszczedze kilka zlotych. Podziekowalem i w tym roku znowu mnie meczyli.

Osobiscie mam w PZU od wielu lat i nie narzekam. Najlepiej idz do brokera i popros o wycene.

Klika zlotych to rzeczywiscie malo :lol:

Witam wszystkich!!

Joasia - dawno Cie nie bylo!

Wspomniana tu byla Jozia - ciekawe co u niej - pewnie tak dobrze jej sie mieszka w tym domku, ze nie ma czasu na forum!

Apropos - Bryta - ja kupuje materialy nie majac pozwolenia, bo przeciez ogrodzenie tez mozesz odliczyc - na to nie patrza - wazne jest by akt notarialny byl wczesniejszy niz zakup materialow - bo chyba w sprawie zwrotu tych 15% pytasz, nie? Bynajmniej tak mi sie zdaje, bo tak robilam i tak robie tym razem, a jeden zwrot juz otrzymalam, ale to bylo dawno ... a pieniazki szybko sie rozchodza...

Didi - dziecko drogie - byl pewien starszy gosciu (widac ze nie stroni od alkoholu) i straszyl mnie, ze jak bede skladowac materialy na dzialce, to polowy miec nie bede!!! :evil: :evil: :evil: Naprawde tak kradna???? boje sie cokolwiek zostawiac na tej dzialce...

Aha - dab juz nie jest pomnikiem przyrody!

Apropos - firmy Partner - tez zdecyduje sie na nich - przeliczajac cene wiezby i jej jakosc a wiazary firmy Partner roznica 2000 nie jest ogromna a warta poswiecenia! Wiezba wyglada cudnie, jest przede wszystkim heblowana i strugana i nie potrzeba dodatkowych impregnatow, ktore jak wiadomo nie sa do konca technologicznie dobrze robione w tradycyjnej wiezbie...

W ktorym miejscu jest ta firma Partner od wiezby Czy gdzies kolo gieldy sam .

W ktorym miejscu jest ta firma Partner od wiezby Czy gdzies kolo gieldy sam .

Za giełdą w prawo jedzie się na Gorzów - zaraz za skrętem po prawej stronie. Jest tam dużo wystawionej dachówki.

Dzieki

Wiesz wstepnie wydzwanialam o BK i roznica miedzy Solbetem a Ytongiem wcale nie jest taka duza

Nie wiem jak z transportem ale spodziewalam sie wiekszej

Gość Gosc123

ja bym polozyl plyty G-K, nie bedzie roznicy

materialow na polaczeniach

...hmm...

1. ...ale wówczas jest więcej płyt, na których (a dokładniej między którymi) mogš powstać pęknięcia... :-?

2. Klejenie na placki na œcianach szczytowych nie wišże się z gorszym przyleganiem? Po otynkowaniu wszelkie szparki sš mimo wszystko lepiej zasłonięte... :roll:

Największa zaleta płyt jakš ja widzę to brak mokrych prac, co bardzo usprawni wykańczanie poddasza, ale... podczas budowy nie zawsze warto kierować się "krotkotrwałymi" oszczędnoœciami...

Czy się mylę?

Didi - dziecko drogie - byl pewien starszy gosciu (widac ze nie stroni od alkoholu) i straszyl mnie, ze jak bede skladowac materialy na dzialce, to polowy miec nie bede!!! :evil: :evil: :evil: Naprawde tak kradna???? boje sie cokolwiek zostawiac na tej dzialce...

Ciekawe kto to był? Czy wyglądał jak nieuczesany i niemyty chłopek? Ciemna karnacja i posiwiałe włosy kiedyś brunet? Jeśli tak to się nie przejmuj. Dla ciekawostki powiem ci, że do nas też przychodził i tak mówił, i jeszcze mówił, że my się na dawnym cmentarzu budujemy i że napewno wykopiemy jakieś szczątki.

A z budowy i poprzednio i teraz też NIC powtarzam NIC nam nie zginęło.

...hmm...

1. ...ale wówczas jest więcej płyt, na których (a dokładniej między którymi) mogš powstać pęknięcia... :-?

2. Klejenie na placki na œcianach szczytowych nie wišże się z gorszym przyleganiem? Po otynkowaniu wszelkie szparki sš mimo wszystko lepiej zasłonięte... :roll:

Największa zaleta płyt jakš ja widzę to brak mokrych prac, co bardzo usprawni wykańczanie poddasza, ale... podczas budowy nie zawsze warto kierować się "krotkotrwałymi" oszczędnoœciami...

Czy się mylę?

Generalnie chodzilo mi o unikniecie wilgoci,

to zawsze mniej w domu - zwlaszcza nowym :)

jezeli beda polozone wlasciwie tzn. z siatka wtopiona

w mase szpachlowa to pekniec bedzie minimum.

Ale oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie :D

DIDI - tak wlasnie ten gosciu!!! :evil: Mowisz, ze nieszkodliwy??? Ale niestety reklame okolicy robi niezla!

To straszne, ze powoli przyzwyczajamy sie do kradziezy, zamiast ja napietnowac!! Powoli reagujemy na takie zachowanie, jak na normalnosc!!!

Ale stal wole trzymac u siebie niz na dzialce... :wink:

Pozdrawiam.

Gość Gosc123
Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo :lol:

Jak lubisz na nim siedzieć i czytać ksišżkę, to może i za mało ;)

Sprawdzę u siebie, ale chyba mamy 25 na głębokoœć i 3,5 cm wysokoœć i nie uważamy żeby były za płytke. Kwiatki w razie czego się mieszczš ;) Parapety sš drewniane-klejone (sosna). Zabezpieczyłem je przed zbyt szybkim ciemnieniem i polakierowałem półmatem. Teraz w zależnoœci od potrzeb można je zabejcować. Bardzo chcieliœmy mieć takie same ale dębowe, zrezygnowaliœmy ze względu na cenę i trochę pod tym względem żałujemy.

Konglomerat jest bardzo ładny, ale jednak nie ma tego wrażenia przytulnoœci. Teraz będę zamawiał jeszcze na poddasze i też wezmę drewniane.

Kwestia szerokoœci parapetu to nie wszystko, zależy ile wystaje poza œcianę jakiej sš gruboœci i jak głęboko osadzone jest okno :) To wszystko ma wpływ na wyglšd...

Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo :lol:

Jak lubisz na nim siedzieć i czytać ksišżkę, to może i za mało ;)

Sprawdzę u siebie, ale chyba mamy 25 na głębokoœć i 3,5 cm wysokoœć i nie uważamy żeby były za płytke. Kwiatki w razie czego się mieszczš ;) Parapety sš drewniane-klejone (sosna). Zabezpieczyłem je przed zbyt szybkim ciemnieniem i polakierowałem półmatem. Teraz w zależnoœci od potrzeb można je zabejcować. Bardzo chcieliœmy mieć takie same ale dębowe, zrezygnowaliœmy ze względu na cenę i trochę pod tym względem żałujemy.

Konglomerat jest bardzo ładny, ale jednak nie ma tego wrażenia przytulnoœci. Teraz będę zamawiał jeszcze na poddasze i też wezmę drewniane.

Kwestia szerokoœci parapetu to nie wszystko, zależy ile wystaje poza œcianę jakiej sš gruboœci i jak głęboko osadzone jest okno :) To wszystko ma wpływ na wyglšd...

Okno bedzie osadzone mocno z przodu wiec 30 chyba bylo by optymalne :lol:

DIDI - tak wlasnie ten gosciu!!! :evil: Mowisz, ze nieszkodliwy??? Ale niestety reklame okolicy robi niezla!

To straszne, ze powoli przyzwyczajamy sie do kradziezy, zamiast ja napietnowac!! Powoli reagujemy na takie zachowanie, jak na normalnosc!!!

Pozdrawiam.

Rzeczywiscie takie zulostwo to nerwy i przygnebiajace :lol:

Pozdrawiam.

Daj jemu flaszke i powiedz, żeby miał oko na Twoją działkę - my tak zrobilismy.

Dla kolejnej ciekawostki powiem Ci, że kiedyś nie wiedząc z kim rozmawia a rozmawiał z moją Mamą powiedział, że "ten ogrodnik co tu mieszka to jak sie budował to tak porył drogę, że teraz będzie miał sprawę w sądzie i bedzie musiał płacić i naprawić drogę". Mama przyszła do domu przestraszona i pytała czemu nic jej nie mówilismy, że mamy sprawę w sądzie. :roll:

...hmm...

Czy się mylę?

My własnie z powodów wilgotnośiocwych dalismy wszędzie płyty GK; nie uniknelismy kilku peknięć, ale tylko tam, gdzie partaczom nie chciało dołozyć sie siatki. Generalnie całe poweirzchnie scian i sufitów trzymaja sie bardzo dobrze już 2 rok.