szydas 31.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy . Wiem ze to na pewno bedzie Toshiba bo jestem z niej bardzo zadowolona . Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza Również osoboście polecam Toshibę zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 31.01.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Prosba do Didi o przyblizenie osoby p.R. Zajaczkowskiego .Ma klasc kafle i pra--ktycznie cala wykonczeniowke.Didi prosze o kontakt. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy . Wiem ze to na pewno bedzie Toshiba bo jestem z niej bardzo zadowolona . Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza Również osoboście polecam Toshibę zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony Taka zdolna to ja nie jestem aby zlozyc komputer ale rozkrecic na czesci to chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Chcialam sie jeszcze zapytac o tanie ubezpieczenie na auto co mozecie polecic znalazlam Link 4 a moze jest cos taniego w Szczecinie ,niedlugo i budowe trzeba by bylo ubezpieczyc polecam HDI a ubezpieczenie budowy compensa.( od złodziejstwa i dewastacji) Czy wybudowany dom tez pozniej w Compensie Gdzie ona jest w Sz-e Czy drogie to sa koszty ubezpieczenia budowy Witam Ja ostatecznie ubezpieczyłam w Warcie, na ok 350 tys. - składka ok 250 zł, ale to bardzo zalezy od posiadanych zabezpieczeń. No i ubezpieczyć mozna dopiero stan sutowy zamknięty. W Warcie można sobie wszystko dodatkowo ubezpieczyć - nawet kabel do WLZ. Poza tym nie bedę ukrywać, że wszystkie towarzystwa maja podobne oferty i ceny, po prostu ubezpieczyłam u znajomega agenta. to niedrogo ale jak to jest z budowa a dokladniej z materialami Bo np Compensa to ubezpiecza tylko wszystko juz wbudowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 31.01.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 to niedrogo ale jak to jest z budowa a dokladniej z materialami Bo np Compensa to ubezpiecza tylko wszystko juz wbudowane W Warcie też tylko to co wbudowane, ale od zdażen losowych. Nie obejmuje dewastacji i nie obejmuje kradzieży (żadnej) dopóki dom nie bedzie zamieszkany.Jesli dom będzie zamieszkany, nawet przy częściowym odbiorze, to automatycznie obejmuje kradzież. Można dodatkowo ubezpieczyć np. okna od kradzieży. Składka 10% wartości okien. Ja wybrałam wariant najtańszy i najwęższy zakres ubezpieczenia z tego względu, że mam alarm i zakładam, że w ciągu 5-7 min to mi nic wartościowego nie wyniosą. Ale na 100% żadne towatzystwo ubezpieczeniowe nie ubezpieczy ci materiałów składowanych na niezamieszkałej budowie, ani też nie ubezpieczy domu od dewastacji typu grafitti. To tyle co wiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 to niedrogo ale jak to jest z budowa a dokladniej z materialami Bo np Compensa to ubezpiecza tylko wszystko juz wbudowane W Warcie też tylko to co wbudowane, ale od zdażen losowych. Nie obejmuje dewastacji i nie obejmuje kradzieży (żadnej) dopóki dom nie bedzie zamieszkany.Jesli dom będzie zamieszkany, nawet przy częściowym odbiorze, to automatycznie obejmuje kradzież. Można dodatkowo ubezpieczyć np. okna od kradzieży. Składka 10% wartości okien. Ja wybrałam wariant najtańszy i najwęższy zakres ubezpieczenia z tego względu, że mam alarm i zakładam, że w ciągu 5-7 min to mi nic wartościowego nie wyniosą. Ale na 100% żadne towatzystwo ubezpieczeniowe nie ubezpieczy ci materiałów składowanych na niezamieszkałej budowie, ani też nie ubezpieczy domu od dewastacji typu grafitti. To tyle co wiem. Pozdrawiam. 10 % za okna to rozboj w bialy dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 31.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mam prośbę Zależy mi na waszej opinii czy 57 tys. + vat za robociznę plus sprzęt stanu surowego otwartego (z położeniem dachówki) i wymianą gruntu na gł. ok. 0.5 m domku ok.160 m2 pow. użytkowej http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab to dużo czy mało, czy mam się dalej kłócić z żoną czy się zgodzić na te warunki . powiedziałbym, że cena normalna. tylko co to znaczy wymiana gruntu na gł. pół metra???? jeżeli wymieniasz grunt z przyczyn geologicznych to raczej jest to co najmniej 1,5 m, a często w granicach 2 metrów. wtedy koszt wymiany gruntu to jest jakieś 50 tysięcy... Na działce mam ok.1.5 m humusu. Fundamenty będą znajdować się na gł. 1 m, więc do wymiany mam jeszcze 0.5m dlatego tak napisałem gdzie są takie grunty??? Chyba zle zrozumiales budowlanca czy napewno chodzilo o wymiane czy moze humus to 2 rozne rzeczy humus to koszt 300-400 zl a wymiana gruntu duzo duzo wiecej Moż budowlaniec mierzył humus od wys. bujnej trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 31.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja rezygnuję z Compensy z jednego powodu. Nie mają ubezpieczenia od upadku drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 31.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo my mamy 30 cm, z marmuru, zamawiane w M&S, wybrałam marmur ,bo parapety w naszym domu są tylko w pom.gosp., łazience, gabinecie i pokoju gościnnym, wszystkie sypialnie mam na poddaszu, a tam okna połaciowe, gdybym miała wybierać do sypialni, napewno byłyby to parapety drewniane; od paru lat mam w domu drewniane i też są piękne, bardziej ciepłe i pasują do drewnianych podłóg A jak cenowo i z utrzymaniem w czystosci co do czystości to nie wiem, bo u mnie budowa, jeśli chodzi o cenę to za trzy parapety dł.152 gł.30 grubość 3 i jeden mniejszy chyba dł. 50/30/3 zapłaciłam 610 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 31.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy . Wiem ze to na pewno bedzie Toshiba bo jestem z niej bardzo zadowolona . Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza Również osoboście polecam Toshibę zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony ja złożenie kompa zlecałam w Hart http://www.hart.pl/company.php , mam w środku to wszystko co potrzebowałam jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 31.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja rezygnuję z Compensy z jednego powodu. Nie mają ubezpieczenia od upadku drzew. no tak, u Ciebie jest trochę tych drzewek, właściwie dom stoi w pięknym lasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.02.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam.Czy ktoś słyszał o firmie okniarskiej ze Szczecina "Trans Bud" (właściciel nazywa się Solecki)? Bardzo proszę o informacje. Ludzie mieszkający na stałe we Francji chcą złożyć u niego zamówienie na okna do jakiegoś zamczyska (kosmiczna ilość i kosmiczne pieniądze), więc każda informacja jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.02.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać U mnie na szczęście zasobnik 120l więc miałam wodę, ale teraz telewizory mi strzelają, no i coś z piecem gazowym się dzieje, ale od Pańki przyjada dopiero gdy bedzie normalny prąd bo inaczej to i tak bez sensu była by naprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać U mnie na szczęście zasobnik 120l więc miałam wodę, ale teraz telewizory mi strzelają, no i coś z piecem gazowym się dzieje, ale od Pańki przyjada dopiero gdy bedzie normalny prąd bo inaczej to i tak bez sensu była by naprawa Ja mam ponad 200l, ale na piętro woda juz nie dochodziła, a łazienke mam na razie jedna i to właśnie na pietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 01.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich czy jest możliwe ,że przed niedawną wichurą z dachem było wszystko ok-tzn nie ciekło-na drugi dzień było ok a od nidawna zacieka przy dwóch kominach ,przy lukarnie i jednym miejscu-ponoć to,,pryszcz,,bo kominy mam wysokie i napewno były drgania i izolacja sie obruszyła .Ludziki nie mogli skończyć ocieplenia poddasza i jeszcze prośba -w ostatniej chwili zdecydowaliśmy sie na odkurzacz centralny-właściwie narazie instalacje-może jakieś namiary macie na sprawdzonych i niedrogich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 01.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich czy jest możliwe ,że przed niedawną wichurą z dachem było wszystko ok-tzn nie ciekło-na drugi dzień było ok a od nidawna zacieka przy dwóch kominach ,przy lukarnie i jednym miejscu-ponoć to,,pryszcz,,bo kominy mam wysokie i napewno były drgania i izolacja sie obruszyła .Ludziki nie mogli skończyć ocieplenia poddasza Wypadałoby sprawdzić obróbkę komina na zewnątrz. Być może, jeśli coś było niedokładnie zrobione wcześniej, np. obsunęła się albo rozszczelniła taśma dekarska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich i jeszcze prośba -w ostatniej chwili zdecydowaliśmy sie na odkurzacz centralny-właściwie narazie instalacje-może jakieś namiary macie na sprawdzonych i niedrogich To dobra decyzja, zajrzyj na Liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 01.02.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam Mam pytanko: Czy ktoś z Was miał taką sytuację, że rozpoczynając budowę nie było jeszcze drogi dojazdowej?? ... żadnej nawet polnej ... po prostu działka na środku łączki Czy na taki teren będą wogóle chcieli wjechać betoniarą czy z dostawą materiałów ?? czy trzeba zrobić chociaż jakąś namiastkę drogi ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts