szydas 02.02.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 a tak w ogóle to od lutego idą w górę ceny - osprzęt elektryczny, biały montaż większości firm, ogrzewanie itp.... od 3- do 15% zła wiadomość dla zaczynających wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający może cena netto i bez montażu? albo bez okuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.02.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 03.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający może cena netto i bez montażu? albo bez okuć? oczywiście szydas, bez okuć i bez szyb, kurcze nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający może cena netto i bez montażu? albo bez okuć? oczywiście szydas, bez okuć i bez szyb, kurcze nie zauważyłem a tak w ogóle witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOZIOŁKI 03.02.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 cześć! forumowicze Dziękuję za odpowiedzi na temat wiązarów. Żeby mieć jakieś rozeznanie, czekamy jeszcze na ofertę od pana Daszkiewicza z firmy Truss System ze Stargardu Szcz. Ale powoli oswajamy się z myślą, że mając taki duży dach, zapłacimy za niego górę pieniędzy. !! Odpowiadam na pytanie Szydasa i być może innych zainteresowanych: kupiliśmy działkę od Agrowestu na osiedlu przy Sportowej. Numer naszej działki to 1024/18 - okolice zbiornika melioracyjnego. Mamy już pozwolenie na budowę, wybranego (z polecenia) kierownika budowy, wybranego ( z polecenia) wykonawcę - i tu pytanie do Miraśki- czy to prawda, że pan Piotr Czech budował Twój dom? Bardzo proszę o jakieś opinie! Tylko dobre!, bo jesteśmy z Nim już "po słowie" pozdrawiam wszystkich sobotnio! - z pracy buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOZIOŁKI 03.02.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 to jeszcze raz ja! Zapomniałam zapytać o tajemniczą listę rankingową która co rusz wypływa w czyimś mailu. Jak można ją zdobyć.? Wysyłałam maila na gaiger - ale nic nie przyszło... Nie piszę "usuń tu" ale może robię inny błąd? nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Nie śpimy! wstajemy Pozdrawiam sobotnio i ciepło Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Odpowiadam na pytanie Szydasa i być może innych zainteresowanych: kupiliśmy działkę od Agrowestu na osiedlu przy Sportowej. Numer naszej działki to 1024/18 - okolice zbiornika melioracyjnego. a to witamy sąsiada, do stawu rzut kamieniem tylko wymiana gruntu was czeka, albo palowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOZIOŁKI 03.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 proszę nie straszyć nowicjuszy! , Wykonawca na działce był, zobaczył, rzucił głośno: "ale bagno", ale o wymianie gruntu lub palowaniu nic nie wspomniał! Zrobiliśmy latem badania geologiczne, grunty mamy dobre( tylko mokre he,he ), pod warstwą humusu są "dobre" piaski -i tej wersji się będę trzymać!! Skoro od Twojej działki do zbiornika jest "rzut kamieniem" i od mojej też, to może.....??????? jesteśmy sąsiadami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 proszę nie straszyć nowicjuszy! , Wykonawca na działce był, zobaczył, rzucił głośno: "ale bagno", ale o wymianie gruntu lub palowaniu nic nie wspomniał! Zrobiliśmy latem badania geologiczne, grunty mamy dobre( tylko mokre he,he ), pod warstwą humusu są "dobre" piaski -i tej wersji się będę trzymać!! Skoro od Twojej działki do zbiornika jest "rzut kamieniem" i od mojej też, to może.....??????? jesteśmy sąsiadami? a, jeśli geolog zrobił swoje to ok, ale te dwa domy co się teraz tam budują musiały wymienić grunt. ja jestem na 1024/49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.02.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam sobotnio. Czy ktoś może orientuje się jak dobrać średnicę rynien do dachu, nie mam tego w projekcie - wyceny na dach dostałem z rynnami 130. Dziś po sporych poszukiwaniach udało mi się także dostać papę "czarną mambę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.02.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam sobotnio. Czy ktoś może orientuje się jak dobrać średnicę rynien do dachu, nie mam tego w projekcie - wyceny na dach dostałem z rynnami 130. Dziś po sporych poszukiwaniach udało mi się także dostać papę "czarną mambę" gdzieś widziałem tabelę dobierania średnicy rynien do długości połaci dachu (czyli krokwi). jak znajdę znowu to wrzucę link, ale wydaje mi się że między 6-8 m to właśnie 130 było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.02.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam wszystkich! trobe, czy moge prosić o te zasady? lub może podasz informacje gdzie je uzyskać? Skorzystaj z linków podanych przez Tomadynę kilka postów wcześniej. Tam jest wszystko dokładnie wytłumaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 witam sobotnio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 03.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam wszystkich! trobe, czy moge prosić o te zasady? lub może podasz informacje gdzie je uzyskać? Skorzystaj z linków podanych przez Tomadynę kilka postów wcześniej. Tam jest wszystko dokładnie wytłumaczone. Widziałem już, że tomadyna podrzucił odpowiednie namiary ale nie zdązyłem dać znać, że przyjąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 03.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 KOZIOŁKI-priv witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.02.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam niedzielnie I podnosze bo spadlismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 04.02.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam niedzielnie I podnosze bo spadlismy w końcu to niedziela, ci co nie pracują mogą sobie pospać dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 04.02.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam sobotnio. Czy ktoś może orientuje się jak dobrać średnicę rynien do dachu, nie mam tego w projekcie - wyceny na dach dostałem z rynnami 130. Dziś po sporych poszukiwaniach udało mi się także dostać papę "czarną mambę" gdzieś widziałem tabelę dobierania średnicy rynien do długości połaci dachu (czyli krokwi). jak znajdę znowu to wrzucę link, ale wydaje mi się że między 6-8 m to właśnie 130 było... Witam niedzielnie Już znalazłem te średnice rynien. http://www.atlas.com.pl/miesiecznik/pazdziernik04/19-20.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts