Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? :evil:
Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu.
A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic :cry:

niestety musisz sie pofatygowac do " miłych pań " ja mialam z polic po tygodniu :-?

Jak mam walczyć to bym chciał wiedzieć za co by nie napisać "za ile" :roll: :lol:

Dlatego istotnym jest informacja jaki jest oficjalny czas na dokonanie wpisu.

hmmm... a my nigdy nie monitowaliśmy, a mimo to w Policach czekaliśmy góra 2 tygodnie.... przysyłali później pisemko do domu :o

Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? :evil:

Ja czekalem 2 miesiace !!. Przy czym u mnie bylo wyodrebnienie i zalozenie nowej, dokonanie wpisu i to sie odbylo jednorazowo.

Napisz prosbe o przyspieszenie wtedy jest szansa na szybsze zalatwienie. Oficjalnego terimnu nie maja. Niestety te czynnosci nie podlegaja KPA.

Ja czekalem 2 miesiace !!. Przy czym u mnie bylo wyodrebnienie i zalozenie nowej, dokonanie wpisu i to sie odbylo jednorazowo.

Napisz prosbe o przyspieszenie wtedy jest szansa na szybsze zalatwienie. Oficjalnego terimnu nie maja. Niestety te czynnosci nie podlegaja KPA.

dostałem akurat dzisiaj pismo potwierdzające założenie nowej księgi na działkę kupioną notarialnie 2 listopada....

Napisałem już wcześniej, a dziś Pan powiedział że oni codziennie "tony" takich pism dostają :x

dzięki :D właśnie o takim sprzęcie marzyłam :o :D :D

poczytałam troszkę i i Owdzie i okazuje sie że lepiej posatwić osuszacz powietrza niz nagrzewnicę ..... czy ktos ma jakies pojęcie w tym temacie/

chciałabym potwierdzić to :-?

ja używałem taką maszynkę - ciągnie trochę prądu :(

ale codziennie wylewałem jakieś 15 ltr wody

dzięki :D właśnie o takim sprzęcie marzyłam :o :D :D

poczytałam troszkę i i Owdzie i okazuje sie że lepiej posatwić osuszacz powietrza niz nagrzewnicę ..... czy ktos ma jakies pojęcie w tym temacie/

chciałabym potwierdzić to :-?

ja używałem taką maszynkę - ciągnie trochę prądu :(

ale codziennie wylewałem jakieś 15 ltr wody

Dość istotnym jest chyba by podczas pracy osuszaczy zamknięte były możliwie wszystkie otwory, a to może być kłopotliwe na takich etapach budowy.

Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu.

tomadyna,

rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Działke kupiłem w październiku i do tej pory nic.

Jak zadzwoniłem ok. 10 dni temu to wspomniana "dziunia" poradziła mi napisać prosbę o przyspieszenie wpisu. Powiedziałem, że aż tak bardzo mi sie nie spieszy i nie chce sie wpychać przed bardziej potrzebujacych. Dodałem tez, że wydaje mi sie, ze prawie 4 m-ce to chyba wystarczajace termin na załatwienie takiej SPRAWY. "niech Pan jednak napisze o przyspieszenie inaczej nie wiem kiedy wpis zostanie załatwiony..." - i weź tu człowieku próbuj zachowywać się jak Europejczyk. Chyba napiszę o to przyspieszenie... Durnota! ;-)

tomadyna,

rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Działke kupiłem w październiku i do tej pory nic.

Jak zadzwoniłem ok. 10 dni temu to wspomniana "dziunia" poradziła mi napisać prosbę o przyspieszenie wpisu. Powiedziałem, że aż tak bardzo mi sie nie spieszy i nie chce sie wpychać przed bardziej potrzebujacych. Dodałem tez, że wydaje mi sie, ze prawie 4 m-ce to chyba wystarczajace termin na załatwienie takiej SPRAWY. "niech Pan jednak napisze o przyspieszenie inaczej nie wiem kiedy wpis zostanie załatwiony..." - i weź tu człowieku próbuj zachowywać się jak Europejczyk. Chyba napiszę o to przyspieszenie... Durnota! ;-)

Witam z rana i podnosze...

Komentarz do sprawy powyzej: wniosek wysuwa sie jeden: sami nie potrafia sie przyspieszyc - a kartka papieru zadziala???? KOSMOS!!! :o

Witam nowych forumowiczów a i "starych" również :D

Ech! W sobotę wybawiłam się na weselu mojej siostry. I Emilka była kochana i dała mi poskakać :wink:

A w sprawach budowlanych - to w piątek zaczęli a dziś będą kończyć przyłączanie prądu i rozprowadzenia w budynku - szybko im poszło :D

Iwa_k, Octopus, wysłałam, chyba ktos jeszcze prosił, ale umnkęło mi, więc prosze dac znać.

Witam serdecznie NOWYCH!

Właśnie wróciłam z wojaży, przejechałam całe Niemce i nawet w Amsterdamie zjadłam "ichniego" przysmaku: śledzika z budki :lol:

Kurcze jak tam jest ładnie na tym Zachodzie, kiedy u nas bedzie tak równiutko i czyściutko na ulicach, a domki będą trzymały sie konwencji...jakiejś, ale w miare spójnej :roll: :wink:

Didi - widzialam, widzialam, rowniotki doleczek po kabeleczek... :lol:

Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge???

Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki :roll:

Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge???

Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki :roll:

obawiam sie, ze kiedys to sie zle skonczy...

ostatnio jakis wariat jechal i plot sasiadowi rozwalil - graniczacy ze mna, bo nie wychamowal... :o - ponoc sprawa w sadzie sie skonczy...

obawiam sie, ze kiedys to sie zle skonczy...

ostatnio jakis wariat jechal i plot sasiadowi rozwalil - graniczacy ze mna, bo nie wychamowal... :o - ponoc sprawa w sadzie sie skonczy...

w sądzie? a tu się nie dziwię, bo to są ci ludzie co my też z nimi mieliśmy problemy - opowiadałam Ci :roll: