Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktos z Was zna styropian firmy MadBud . Czy jak fundament pokryje sie dysperbitem to zeby przykleic styropian daje sie jeszcze klej :lol:

Chyba Magbud http://www.magbud.com.pl/styropian.html Z tego co pamiętam to parę osób na forum kupowało taki styropian.

Jeśli chodzi o drugie pytanie to tak trzeba dać jeszcze klej.

Witam grupę :) dużo pączków zjedliście?

i ja witam środkowo-walentynkowo

dzisiaj panowie położyli instalację do odkurzacza centralnego-3 godzinki i po robocie :lol: faktycznie fachowo i czyściutko.- to jest dopiero druga ekipa,którą mogę polecić beZ żadnego ,,ale....-a propos dzieki Monka,a pierwszy to elektryk-na kabelki to aż miło sie patrzy i żal zakrywać tynkiem :lol:który jak dobrze pójdzie ruszy po niedzieli

miłego dzionku zyczę-

Miraśka cieszę sie że jesteś zadowolona :D

Czy ktos z Was zna styropian firmy MadBud . Czy jak fundament pokryje sie dysperbitem to zeby przykleic styropian daje sie jeszcze klej :lol:

Chyba Magbud http://www.magbud.com.pl/styropian.html Z tego co pamiętam to parę osób na forum kupowało taki styropian.

Jeśli chodzi o drugie pytanie to tak trzeba dać jeszcze klej.

Witam grupę :) dużo pączków zjedliście?

Jadlam ponczusie posypane cukrem z nadzieniem sliwkowym :D :D :D

Racja Magbud bo zastanawiam sie czy kupic do fundamentow stropian fundamentowy czy drozszy poliester ekst.

Moim skromnym zdaniem styropian wystarczy, tylko trzeba dopilnować, żeby izolacja była porządnie zrobiona.

Polistyren ekstrudowany (poliester to raczej na bluzeczkę 8) ) jest spoooro droższy, a pozostałą różnicę kasy lepiej dobrze zainwestować - na wykończeniówkę będzie jak znalazł :wink:

szydas zgadza się tylko ta wieksza rzeka nazywała sie PŁONIA a teraz stoją tablice z opisem żołnierska struga kogoś w tym urzędzie pokreciło historje dabia ZMIENIA

No własnie dzisiaj zauwazyłam tabliczki, niestety nie wiem, czy sa poprawme, trzeba by zajrzec na jakąś mapke wcześniejszą...mówisz, że cos pokręcili?

hej,

czy robiliście gładzie na tynkach cement.-wap. i dopiero po tym farba czy może malowaliście bezpośrednio otynkowane ściany ?

Czy tzw. gąbkowanie wystarczy żeby później tylko pomalować ? Nie jestem już fanką super gładkich ścian :)

Czy przeciera się czymś specjalnym po tradycyjnych tynkach czy może dodaje jakiegoś super drobnego piasku (kwarcowego ?) ?

Proszę o Wasze doświadczenia i uwagi.

Też mam takie tynki i nie robię na nich gładzi. Zrobię tylko filcowanie. Potem fachowcy mi radzą grunt i farbę akrylową.

Racja Magbud bo zastanawiam sie czy kupic do fundamentow stropian fundamentowy czy drozszy poliester ekst.

Moim skromnym zdaniem styropian wystarczy, tylko trzeba dopilnować, żeby izolacja była porządnie zrobiona.

Polistyren ekstrudowany (poliester to raczej na bluzeczkę 8) ) jest spoooro droższy, a pozostałą różnicę kasy lepiej dobrze zainwestować - na wykończeniówkę będzie jak znalazł :wink:

u mnie chlopaki dali AQUA STYROPEX - ponoć w dobrej /połowa styroduru/ cenie i niezły jakościowo - specjalnie do fundamentów

szydas zgadza się tylko ta wieksza rzeka nazywała sie PŁONIA a teraz stoją tablice z opisem żołnierska struga kogoś w tym urzędzie pokreciło historje dabia ZMIENIA

no właśnie też ostatnio byłam w szoku-przejeżdzam prawie codziennie koło komisariatu w

Dąbiu gdzie przed torami płynie rzeczka a tu nagle napis-żołnierska -struga-nie maja co robi zamiast porządnie drogi porobi po tych remontach,skrecajac do lidla w dąbiu na przykłąd