delf 16.02.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No to ja mam pytanie ogrodnivcze:kupiłam sobie w Amsterdamie cebulki tulipanów, moge je jeszcze posadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.02.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie przyłaczenia prądu i wody na czas budowy. Może wiecie ile to bedzie kosztowało i kiedy to załatwiać, teraz czy jak ruszy budowa. Z pradem mniej wiecej wiem ale nie wiem jak to jest z woda czy trzeba pisac jakies papiery do wodociagów. Pomóżcie Czy masz juz warunki z wodociagow . Z pradem nie mam pojecia bo mam juz skrzynke i musze sie przylaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 16.02.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie przyłaczenia prądu i wody na czas budowy. Może wiecie ile to bedzie kosztowało i kiedy to załatwiać, teraz czy jak ruszy budowa. Z pradem mniej wiecej wiem ale nie wiem jak to jest z woda czy trzeba pisac jakies papiery do wodociagów. Pomóżcie Czy masz juz warunki z wodociagow . Z pradem nie mam pojecia bo mam juz skrzynke i musze sie przylaczyc Warunki mam bo pozwolenie na budowe tez juz mam, skrzynke na prąd tez jest więc to chyba tylko kwestia przyjazdu kogos z uprawnieniami. Ale czy ta woda to bedzie jakiś kranik wyciegniety z ziemi czy cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.02.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie przyłaczenia prądu i wody na czas budowy. Może wiecie ile to bedzie kosztowało i kiedy to załatwiać, teraz czy jak ruszy budowa. Z pradem mniej wiecej wiem ale nie wiem jak to jest z woda czy trzeba pisac jakies papiery do wodociagów. Pomóżcie Witam piątkowo, ja załatwiałam krótko przed budową, bo miałam pozwolenie na budowę domu z przyłączami, ale teraz można to robić tylko na zgłoszenie do gminy (zgłaszasz rozpoczęcie robót 30 dni wcześniej). Mój wykonawca potrzebował od razu wodę i prąd. Koszta (wrzesień ub.r.): Przyłącze wody: projekt przyłącza 350zł warunki techniczne ze ZWiK 47zł robocizna 1100zł studnia wodomierzowa 1500 zł pozostałe materiały 491zł Przyłącze prądu: projekt przyłącza 350zł robocizna i materiały 1600zł + opłata przyłączeniowa dla Enei 1848zł Media w drodze przy działce. Wytyczenie, inwentaryzacja i mapka przyłączy (woda+prąd) 550 zł Formalności załatwiali fachowcy, którzy robili przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie przyłaczenia prądu i wody na czas budowy. Może wiecie ile to bedzie kosztowało i kiedy to załatwiać, teraz czy jak ruszy budowa. Z pradem mniej wiecej wiem ale nie wiem jak to jest z woda czy trzeba pisac jakies papiery do wodociagów. Pomóżcie Czy masz juz warunki z wodociagow . Z pradem nie mam pojecia bo mam juz skrzynke i musze sie przylaczyc Warunki mam bo pozwolenie na budowe tez juz mam, skrzynke na prąd tez jest więc to chyba tylko kwestia przyjazdu kogos z uprawnieniami. Ale czy ta woda to bedzie jakiś kranik wyciegniety z ziemi czy cos innego Z woda to roznie niektorzy maja liczniki irury w studzienkach ja chcialam miec to w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.02.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie przyłaczenia prądu i wody na czas budowy. Może wiecie ile to bedzie kosztowało i kiedy to załatwiać, teraz czy jak ruszy budowa. Z pradem mniej wiecej wiem ale nie wiem jak to jest z woda czy trzeba pisac jakies papiery do wodociagów. Pomóżcie Czy masz juz warunki z wodociagow . Z pradem nie mam pojecia bo mam juz skrzynke i musze sie przylaczyc Warunki mam bo pozwolenie na budowe tez juz mam, skrzynke na prąd tez jest więc to chyba tylko kwestia przyjazdu kogos z uprawnieniami. Ale czy ta woda to bedzie jakiś kranik wyciegniety z ziemi czy cos innego u mnie jest kranik na giętkiej niebieskiej rurce przywiązany do palika i studnia wodomierzowa z licznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 16.02.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Koszta (wrzesień ub.r.): Przyłącze wody: projekt przyłącza 350zł warunki techniczne ze ZWiK 47zł robocizna 1100zł studnia wodomierzowa 1500 zł pozostałe materiały 491zł Przyłącze prądu: projekt przyłącza 350zł robocizna i materiały 1600zł + opłata przyłączeniowa dla Enei 1848zł Media w drodze przy działce. Wytyczenie, inwentaryzacja i mapka przyłączy (woda+prąd) 550 zł Formalności załatwiali fachowcy, którzy robili przyłącza. Jezeli chodzi o prąd to rozumiem że ta opłata przyłączeniowa to tzww "wykupienie mocy" a materiały z robocizna to koszt skrzynki. Jesli tak to ja moc mam już wykupioną i skrzynka tez stoi więc te koszty mi odejdą. Jezeli chodzi o wodę to ta studnia wodomierzowa jest podciagnieta tam gdzie te wodomierze chcemy mieć np. garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 16.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 W kwestii rzeczek:sprawdziłam na zdjeciu lotniczym: Płonia biegnie pod Bończą i obok komisariatu. natomiast na ul. Lubczyńskiej pierwsza powinna być Chełszcząca, ale poszukam jeszcze jakiejś mapki dokładniejszej, bo dalej mi zdjecie nie siega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 czesc piątkowo-weekendowo ja dalej czekam na warunki z gazowni, cos mnie olewaja A dzwoniles bo moje po 2 tygodniach czekaly i odebralam je osobiscie no własnie chyba musze osobiscie sie pofatygowac w wodociagach dostałam po 2 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.02.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Koszta (wrzesień ub.r.): Przyłącze wody: projekt przyłącza 350zł warunki techniczne ze ZWiK 47zł robocizna 1100zł studnia wodomierzowa 1500 zł pozostałe materiały 491zł Przyłącze prądu: projekt przyłącza 350zł robocizna i materiały 1600zł + opłata przyłączeniowa dla Enei 1848zł Media w drodze przy działce. Wytyczenie, inwentaryzacja i mapka przyłączy (woda+prąd) 550 zł Formalności załatwiali fachowcy, którzy robili przyłącza. Jezeli chodzi o prąd to rozumiem że ta opłata przyłączeniowa to tzww "wykupienie mocy" a materiały z robocizna to koszt skrzynki. Jesli tak to ja moc mam już wykupioną i skrzynka tez stoi więc te koszty mi odejdą. Jezeli chodzi o wodę to ta studnia wodomierzowa jest podciagnieta tam gdzie te wodomierze chcemy mieć np. garaż? Tak, opłata przyłączeniowa zapłacona przy zawieraniu umowy i realizacji złącza kablowego przez Eneę. Ja mam studnię wodomierzową na zewnątrz. Police tak wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 16.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No to ja mam pytanie ogrodnivcze: kupiłam sobie w Amsterdamie cebulki tulipanów, moge je jeszcze posadzić? jak się dowiem u fachowca to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 16.02.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki serdeczne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.02.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 No to ja mam pytanie ogrodnivcze: kupiłam sobie w Amsterdamie cebulki tulipanów, moge je jeszcze posadzić? jak się dowiem u fachowca to dam znać To ja tez poprosze o porade . Co posieje nasiona na parapecie to mi nie wychodzi czy cos robie zle . I co sadzi o tabletkach torfowych do nasion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.02.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Bryta jakby co to torfu u nas pod dostatkiem nie potrzebne tabletki ... zapraszam Czy robił ktoś z Was wymianę gruntu ?? I ile to wyniosło ?? I jaka firma to wykonywała ?? Dzisiaj odbieram wyniki badania gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.02.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Bryta jakby co to torfu u nas pod dostatkiem nie potrzebne tabletki ... zapraszam Czy robił ktoś z Was wymianę gruntu ?? I ile to wyniosło ?? I jaka firma to wykonywała ?? Dzisiaj odbieram wyniki badania gruntu A kiedy startujesz z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A kiedy startujesz z budowa To wszystko zależy kiedy dostanę pozwolenie planowałam maj ale nie wiem czy się wyrobimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 to jak u nas maj to ostatecznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 to jak u nas maj to ostatecznosc a u nas to wariant optymistyczny a macie już ekipę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.02.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ja mam nadzieje ze pozwolenie dostane na poczatku marca wariant optymistyczny lub dokonieca marca Ekipe mam juz zaklepana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 My jesteśmy jeszcze w polu z papierami może na początku marca uda się złożyć to początek maja będzie pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts