Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam i wracajac do rzeczki PŁONI obecnie zołnierska struga HE HE ale nazwa / SWÓJ BIEG TA RZECZKA ZACZYNA JAK SIE NIE MYLE TO OD JEZ MIEDWIE ,PŁYNIE KOŁO DAWNEJ FABRYKI KONTENERÓW W PŁONI , koło sławociesza tj niby drugie wielgowo,, przy ul tczewskiej koła autostrady dalej przy dawnej fabryce narzedzi w dąbiu ,koło komisariatu wzdłuż ul nurkowej ,pod hotelem bończa i wpada do małego jeziora dabskiego I TYLE Z GEOGRAFI RZECZKI

Witam i wracajac do rzeczki PŁONI obecnie zołnierska struga HE HE ale nazwa / SWÓJ BIEG TA RZECZKA ZACZYNA JAK SIE NIE MYLE TO OD JEZ MIEDWIE ,PŁYNIE KOŁO DAWNEJ FABRYKI KONTENERÓW W PŁONI , koło sławociesza tj niby drugie wielgowo,, przy ul tczewskiej koła autostrady dalej przy dawnej fabryce narzedzi w dąbiu ,koło komisariatu wzdłuż ul nurkowej ,pod hotelem bończa i wpada do małego jeziora dabskiego I TYLE Z GEOGRAFI RZECZKI

Rzeka Płonia ma źródło z okolicach Barlinka, a tylko przepływa przez przez Miedwie

No to ja mam pytanie ogrodnivcze:

kupiłam sobie w Amsterdamie cebulki tulipanów, moge je jeszcze posadzić?

jak się dowiem u fachowca to dam znać

A więc tak: jeśli posadzesz je teraz to powinny zakwitnąć ale......na następny rok będą już słabe. Jeśli chcesz aby te tulipany cieszyły oko troche dłużej to jedak wstrzymaj się do jesieni z posadzeniem ich.

No to ja mam pytanie ogrodnivcze:

kupiłam sobie w Amsterdamie cebulki tulipanów, moge je jeszcze posadzić?

jak się dowiem u fachowca to dam znać

To ja tez poprosze o porade .

Co posieje nasiona na parapecie to mi nie wychodzi czy cos robie zle .

I co sadzi o tabletkach torfowych do nasion

Hmmm...może je słońce wysusza?

Tabletek nigdy nie stosowalismy, jeśli ziemia jest dobrze zaprawiona to nie ma już potrzeby.

pytanie do tych na finiszu albo nawet po: kto robił wam mebelki do kuchni? potrzebne namiary, żeby zrobić przetarg :D wprawdzie mogę sobie sam zrobić, ale czasu brakuje....

Mi kuchnię, i garderobę, i mebelki do łazienki, i szafę robiła firma KamMeble i byłam baaaardzo zadowolona, ale......bo jest i ale gdy teraz zamiawiałam u nich meble to powstał mały problem.....zapomnieli o mnie.......i montaż opóźnił się o miesiąc. Być może to była ich mała wpadka, ale ja chodziłam baaardzo rozdrażniona, plus tej sytuacji to to, że montaż wykonano gratis.

pytanie do tych na finiszu albo nawet po: kto robił wam mebelki do kuchni? potrzebne namiary, żeby zrobić przetarg :D wprawdzie mogę sobie sam zrobić, ale czasu brakuje....

Mi kuchnię, i garderobę, i mebelki do łazienki, i szafę robiła firma KamMeble i byłam baaaardzo zadowolona, ale......bo jest i ale gdy teraz zamiawiałam u nich meble to powstał mały problem.....zapomnieli o mnie.......i montaż opóźnił się o miesiąc. Być może to była ich mała wpadka, ale ja chodziłam baaardzo rozdrażniona, plus tej sytuacji to to, że montaż wykonano gratis.

Gdzie ta firma sie miesci :lol:

Gdzie ta firma sie miesci :lol:

są na pocztowej, milczańskiej i iwaszkiewicza

Zrezygnowalam z jednego pokoju aby polaczyc go z salonem i w miejscu polaczenia zrobic dwustronny kominek .

Moj maz byl u klientow i zobaczyl u nich kanadyjski piec . Tak sie w nim zakochal ze tylko taki chce miec :-? a ja chcialam podwojny kominek .

ten piec to co takiego .Co o tym sadzicie

http://images11.fotosik.pl/55/f685c3c61c4078da.jpg