Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wtorkowo,

jako, że moje dziecię młodsze ma zapalenie płuc i aktualnie śpi to ja na sekundkę.

Ktoś pytał o meble kuchenne - my kupowaliśmy w Meblobuku są w Heliosie, Top shopping, CH Turzyn. Wzięliśmy fronty drewniane/fornir?? , klasyczne. Cena była bardzo dorba pod warunkiem, że się trochę pokombinowało. Dają rabaty jesli weźmie się od nich sprzęt na określoną sume minimalną więc część sprzętu wzięliśmy aby mieć ten minimalny rabat a pozostałą kupiliśmy po znajomościach. mimo, że ceny wyposażenia w firmie kuchennej bytły wyższe to po podliczeniu sumy rabatu na meble - opłacało się. Dodatkowo zdecydowaliśmy sie na płatność z góry- ryzykowane ale ten jeden raz daliśmy się namówić co zaowocowało kolejnym rabatem. w efekcie byliśmy mocno do przodu finansowo i starczyło jeszcze na nowa pralkę :lol: Montazyści byli bardzo mili i fachowi, ogólnie bez większych problemów. kuchnię użytkuję 2 lata i jestem zadowolona.

Miłego dnia życzę

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc123
WITAM GRUPĘ i mam pytanko kto wie gdzie w DĄBIU płynie rzeczka o nazwie ŻOŁNIERSKA STRUGA
z tego co się orientuję to są dwie różne rzeczki, obie wpadają do jez. dąbie... :roll:

Żołnierska Struga przecina ul. Goleniowską i Lubczyńską, na wysokości drukarni Com-Graph

Witam wtorkowo,

jako, że moje dziecię młodsze ma zapalenie płuc i aktualnie śpi to ja na sekundkę.

Ktoś pytał o meble kuchenne - my kupowaliśmy w Meblobuku są w Heliosie, Top shopping, CH Turzyn. Wzięliśmy fronty drewniane/fornir?? , klasyczne. Cena była bardzo dorba pod warunkiem, że się trochę pokombinowało. Dają rabaty jesli weźmie się od nich sprzęt na określoną sume minimalną więc część sprzętu wzięliśmy aby mieć ten minimalny rabat a pozostałą kupiliśmy po znajomościach. mimo, że ceny wyposażenia w firmie kuchennej bytły wyższe to po podliczeniu sumy rabatu na meble - opłacało się. Dodatkowo zdecydowaliśmy sie na płatność z góry- ryzykowane ale ten jeden raz daliśmy się namówić co zaowocowało kolejnym rabatem. w efekcie byliśmy mocno do przodu finansowo i starczyło jeszcze na nowa pralkę :lol: Montazyści byli bardzo mili i fachowi, ogólnie bez większych problemów. kuchnię użytkuję 2 lata i jestem zadowolona.

Miłego dnia życzę

Tu muszę wtrącić swoje dwa grosze : ładną kuchnię ma Bikosa :D

witam,

ja z kolei poszukuję informacji gdzie dostanę wełnę do ocieplenia poddasza w rozsądnej cenie ? Czy ktoś z Was robił ostatnio rozpoznanie ?

Witam! Ja kupowałam w SCMB- tam było najtaniej- z wszystkich firm, które obdzwoniłam, a interesowała mnie wełna Isover- 15 Super Mata (chyba nie pokręciłam nazw).

Witam po dluzszej przerwie i komunikuje, ze w koncu otrzymalem upragnione pozwolenie na budowe. Teraz to dopiero sie zacznie ;)

W zwiazku z tym mam od razu kilka pytan. Po pierwsze czy warto zatrudniac ZWiK do wykonania instalacji do pobierania wody na budowe. Mam wodociag podprowadzony do studzienki na dzialce, pozostaje zamontowac licznik, kawalek rury z kranem i zrobic odbior. Na pewno przy zleceniu tego ZWiKowi nie bedzie problemu z odbiorem, tylko czy aby za duzo ze mnie nie zedra?

Druga sprawa to prynd. Jesli macie godnego polecenia elektryka z uprawnieniami to bardzo prosze o namiar. Trzeba zrobic kawalek instalacji do pobierania pryndu na budowe.

Jesli macie jakies rady (poza zakupem srodkow uspokajajacych, ktore pewnie czesto beda potrzebne), to bede bardzo wdzieczny.

Acha, jak dobrze pojdzie ekipa wejdzie na plac w polowie marca.

Witam po dluzszej przerwie i komunikuje, ze w koncu otrzymalem upragnione pozwolenie na budowe. Teraz to dopiero sie zacznie ;)

W zwiazku z tym mam od razu kilka pytan. Po pierwsze czy warto zatrudniac ZWiK do wykonania instalacji do pobierania wody na budowe. Mam wodociag podprowadzony do studzienki na dzialce, pozostaje zamontowac licznik, kawalek rury z kranem i zrobic odbior. Na pewno przy zleceniu tego ZWiKowi nie bedzie problemu z odbiorem, tylko czy aby za duzo ze mnie nie zedra?

Druga sprawa to prynd. Jesli macie godnego polecenia elektryka z uprawnieniami to bardzo prosze o namiar. Trzeba zrobic kawalek instalacji do pobierania pryndu na budowe.

Jesli macie jakies rady (poza zakupem srodkow uspokajajacych, ktore pewnie czesto beda potrzebne), to bede bardzo wdzieczny.

Brawo Marcin!!!

Też bym tak już chciał!!!

Czy mógłbyś dać znać czy i jeśli tak to jaką ekipę wybrałeś? Czym się kierowałeś wybierając takąa nie inną? PS. Uporają się u Ciebie do maja? To potem ich do mnie zaproszę :-)

Gratulacje :D

Ja jeszcze czekam :-?

Witam poniedziałkowo.

Poszukuje namiarów na szalunki stropowe :x

AlimexII i Hune_cośtam i jeszcze jakiś Bau_cośtam obdzwonione.

Kiedyś dostałam dossier od martelii:

1) Pomorze Bauman-Mostostal, ul. Pomorska, tel. 091 469 37 25

2) Hinbeck (?), ul. Wiosenna 1, p. Czakłosz, tel. 091 46 42 907

3) Bauman, ul. Merkatora, tel. 091 462 34 63

4) Peri, ul. Struga, tel. 091 461 28 87

5) PILEX , ul. Dąbska, tel. 091 463 53 55

6) PILEX, ul. Hrubieszowska, tel. 091 48 34 898

7)DOM-BUD, Płonia, tel. 091 462 12 99