Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Pandusia a nie masz zdjecia jak te wklady wygladaja :lol:

[

Witam jeszcze zimowo!!

Niestety nie mam zdjęć kominka Lewińskiego, jest to nowość, do tej pory robił prostą szybę i pryzmatyczną. Ja zobaczyłam w firmie na żywo, bo był dla innego klienta i bardzo mi się spodobał. Jest stalowy z szamotem, duży i ma szybę wypukłą. Na stronie internet.firmy Petra z Goleniowa są zdjęcia Lewińskiego typ Hubert, to coś podobnego tylko inna szyba.

Pozdrawiam :D

Witam wszystkich

Pandusia a nie masz zdjecia jak te wklady wygladaja :lol:

[

Witam jeszcze zimowo!!

Niestety nie mam zdjęć kominka Lewińskiego, jest to nowość, do tej pory robił prostą szybę i pryzmatyczną. Ja zobaczyłam w firmie na żywo, bo był dla innego klienta i bardzo mi się spodobał. Jest stalowy z szamotem, duży i ma szybę wypukłą. Na stronie internet.firmy Petra z Goleniowa są zdjęcia Lewińskiego typ Hubert, to coś podobnego tylko inna szyba.

Pozdrawiam :D

a w jakiej cenie są ich wkłady?

popielnik mają w środku czy wyciągany na zewnątrz?

witam :)

witam,

w dalszym ciągu rozważam wstawienie okien połaciowych w pokojach na poddaszu. Czy ktoś z Was użytkuje takie pokoje (11-15 m2) bez połaciówek z jednym tylko oknem 120X150 ? Czy nie jest zbyt ponuro ?

Delf : czy grzejniki macie pod każdym oknem połaciowym i pod każdym zwykłym ?

Poszukuję także kogoś kto projektuje i/lub wykonuje kuchnie - ale wirtuoza :) kogoś z pomysłem, a nie osobę, która zamontuje mi to, co ja będę chciała i takie rozwiązania, jakie ja wymyślę. Mam w miarę sprecyzowaną koncepcję, ale chciałabym ją "ulepszyć" o rozwiązania, o których nie mam pojęcia. Moja kuchnia jest stosunkowo mała i ma być funkcjonalna, w stylu tradycyjno-rustykalnym.

Czekam na odzew :)

Masz moze link do strony producenta .

jak dluga jest gwarancja

Gwarancja jest na 5 lat .Linku niestety nie mam ale jak pisałam znalazłam na stronie tej Petry i rozmawiałam z gościem to zachwalał, że od 10 lat montuje i nie ma problemów technicznych.Ja zamówiłam w firmie Arom na Mickiewicza 34 i będę odbierała około 25 marca, może wtedy można go obejrzeć albo będą mieli zdjęcia do tego czasu. :D

mam pytanko dotyczące włąśnie tarasu-podczas budowy nie robiliśmy tarasu bo była koncepcja aby zrobi to tegorocznego lata z kostki granitowej lub starobruku-od początku wiedziałam ,że nie dokońca ten pomysł podobał się mężowi a teraz jak zobaczył tarasy wylane w domkach z tego samego projektu to widzę ten jego żal w oczkach i chyba w najbliższym czasie zdecydujemy się na wylanie tarasu a wracajac do tematu-mamy dużo odpadów w postaci dachówek pociętych i innego gruzu-wcześniejszy został uzyty pod schody wejściowe -ale to nie były dachówki-jednak słyszałam opinię ,ze jak gruz się ,,opije,, wody z gruntu to może ,,podnieśc beton ,który popeka.Może by tak na gruz połozy folię budowlaną a na nia ziemię i dopiero zbrojenie i beton-mamy ok 50-60 cm do poziomu zero

kolejny zabobon...od kiedy cegła czy dachówka po nasiąknięciu wodą zwiększa swoją objętość??? :o to nie drewno.... nawet resztki płyty gk nie będą miały wpływu na stabilność płyty. wylewka popęka jeśli ten gruz pod spodem nie będzie dobrze zagęszczony i zacznie osiadać a wylewka będzie za słaba....

tak własnie; my wybieralismy tylko organiczne rzeczy, czyli jakies worki po cemencie, chwasty i takie tam, a reszta pozostała. Dosypaliśmy piachu, ubilismy wibratorem i po temacie. Na koniec wylaliśmy beton, na to poszła kostka granitowa i taras, jak malowanie :)

mam pytanko dotyczące włąśnie tarasu-podczas budowy nie robiliśmy tarasu bo była koncepcja aby zrobi to tegorocznego lata z kostki granitowej lub starobruku-od początku wiedziałam ,że nie dokońca ten pomysł podobał się mężowi a teraz jak zobaczył tarasy wylane w domkach z tego samego projektu to widzę ten jego żal w oczkach i chyba w najbliższym czasie zdecydujemy się na wylanie tarasu a wracajac do tematu-mamy dużo odpadów w postaci dachówek pociętych i innego gruzu-wcześniejszy został uzyty pod schody wejściowe -ale to nie były dachówki-jednak słyszałam opinię ,ze jak gruz się ,,opije,, wody z gruntu to może ,,podnieśc beton ,który popeka.Może by tak na gruz połozy folię budowlaną a na nia ziemię i dopiero zbrojenie i beton-mamy ok 50-60 cm do poziomu zero

kolejny zabobon...od kiedy cegła czy dachówka po nasiąknięciu wodą zwiększa swoją objętość??? :o to nie drewno.... nawet resztki płyty gk nie będą miały wpływu na stabilność płyty. wylewka popęka jeśli ten gruz pod spodem nie będzie dobrze zagęszczony i zacznie osiadać a wylewka będzie za słaba....

tak własnie; my wybieralismy tylko organiczne rzeczy, czyli jakies worki po cemencie, chwasty i takie tam, a reszta pozostała. Dosypaliśmy piachu, ubilismy wibratorem i po temacie. Na koniec wylaliśmy beton, na to poszła kostka granitowa i taras, jak malowanie :)

A zdjecia :roll: chetnie bym zobaczyla jak taras wyglada :lol:

Moi drodzy.

Witajcie po długiej przerwie. Przepraszam tych którzy się dobijali o listę i długo

nic nie otrzymywali ale jestem w głębokim niedoczasie. Dzisiaj już jednak

uaktualniłem listę i rozesłałem do niektórych z Was.

W temacie listy mam następujące nowe propozycje, które usprawnią

jej dystrybucję. Otóż ponieważ jestem wręcz zasypywany e-mailami

z prośbą o listę od wielu obcych osób, od dzisiaj usuwam z mojej stopki

informację o możliwości jej zamawiania i proszę o to samo tomadynę i szydasa.

Listę będę wysyłał po każdym uaktualnieniu do wszystkich z nas, którzy

zapiszą się na listę wysyłkową oraz w razie potrzeby na osobne zamówienie.

Oczywiście tylko do uczestników naszego forum. Nie widzę potrzeby

dodatkowego napędzania koniunktury wykonawcom, którzy i tak obrośli już

w piórka. Nie chcielibyśmy chyba też aby obcy podbierali nam wykonawców

bo sami wiecie jak o nich teraz trudno.

Tak więc proszę wszystkich zainteresowanych o zgłaszanie chęci otrzymywania

listy na mój adres e-mailowy. Nie będę bo nie mogę reagować na prośby

wysyłane za pomocą opcji "PrywatnaWiadomość".