Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

hmm...z dzieciakami? do grudnia kawał czasu wiec jak pojdziesz w takim tempie to juz latek bedziesz kosci grzał na tarasie :lol:

Dlaczego tak dzieciaki Cię zdziwiły :roll:

az tak to nie zdziwiły...ale takie tempo :lol: to pomyslałam ze bez dzieciaków :oops: :oops: no bez podtekstów zadnych

Witam!

Teska - a Ty gdzie byłąś jak Ciebie nie było na forum?

Tomadyna - idziesz ostro :wink:

Muszę się wyrabiać - bo żona zarządziła że Boże Narodzenie 2007 roku w nowym domu - na władzę nie poradzę 8) , a tylko pod takim warunkiem dostałem zgodę z dzieciakami na urlop :lol:

Żony należy się słuchać :D

Witam!

Teska - a Ty gdzie byłąś jak Ciebie nie było na forum?

Tomadyna - idziesz ostro :wink:

miałam raz: wstret do neta :lol:

a dwa....połowa jest w domku to szkoda czasu....ale juz 25 jedzie :cry: :cry:

wstręt do neta? przedawkowałaś czy co?

a nawiasem mówiąc tak myślałam, że Piotr jest w domu - pozdrów Go :D

Witam grupę :)

Szydas mogę cię pomęczyć jeszcze w sprawie kominka?

Powiedz mi gdzie masz popielnik w swoim wkładzie? pod paleniskiem czy jest szuflada na zewnątrz? na zdjęciu nie widać ale może jest ona widoczna po otwarciu drzwiczek.

popielnik jest w formie szuflady, widać ją po otwarciu drzwiczek. przy okazji pełni też funkcję regulatora ciągu - przy zamkniętych drzwiczkach można ją wsuwać i wysuwać parę centymetrów. w zasadzie zapraszam do mnie, będzie można "pomacać" na żywo :D

:D

Witam wszystkich !!

To wspaniale że od poniedziałku wiosna :lol: !! Choć zaśnieżone pola i lasy wyglądają wspaniale zdecydowanie wolę ciepełko .. a i budowa, tzn. ogród czeka :)

Didi - jak tam Piotr ?? Mam nadzieję, że zbiera siły przed sezonem .. :lol: 8)

++

Ogłaszam wszem i wobec że kominek skończony - chętnych do zwiedzania zapraszam na stronę : http://ulaz.wrota.net/kominek/

a zainteresowanym budującym POLECAM Studio Kominkowe Pani Anity - miło i profesjonalnie w całym zakresie - doradztwo, projekt i wykonanie .. !! (pełne dane zamieszczę na liście).

Witam wszystkich !!

To wspaniale że od poniedziałku wiosna :lol: !! Choć zaśnieżone pola i lasy wyglądają wspaniale zdecydowanie wolę ciepełko .. a i budowa, tzn. ogród czeka :)

++

Ogłaszam wszem i wobec że kominek skończony - chętnych do zwiedzania zapraszam na stronę : http://ulaz.wrota.net/kominek/

a zainteresowanym budującym POLECAM Studio Kominkowe Pani Anity - miło i profesjonalnie w całym zakresie - doradztwo, projekt i wykonanie .. !! (pełne dane zamieszczę na liście).

Widze ze dwustronny ile takie cudo kosztowalo :lol:

Witam wszystkich !!

++

Widze ze dwustronny ile takie cudo kosztowalo :lol:

wcale nie tak dużo jakby się mogło wydawać - a efekt taki, że kapcie spadają ;)

Witam grupę :)

Szydas mogę cię pomęczyć jeszcze w sprawie kominka?

Powiedz mi gdzie masz popielnik w swoim wkładzie? pod paleniskiem czy jest szuflada na zewnątrz? na zdjęciu nie widać ale może jest ona widoczna po otwarciu drzwiczek.

popielnik jest w formie szuflady, widać ją po otwarciu drzwiczek. przy okazji pełni też funkcję regulatora ciągu - przy zamkniętych drzwiczkach można ją wsuwać i wysuwać parę centymetrów. w zasadzie zapraszam do mnie, będzie można "pomacać" na żywo :D

już go macałam :oops: ale tak się tym macaniem zajęłam że nie zwracałam w tym czasie uwagi na popielnik :wink:

dzięki za zaproszenie teraz jesteśmy w lekkim niedoczasie ale kiedyś z chęcią obejrzałabym wasz domek bo podoba mi się ten projekt :D

peterz kominek - cudo !!!

Peter Z - śliczne wnętrza.

Dzięki :) :p

++

Co do ogrzewania, to liczyliśmy dwie opcje :

parter - podłogówka oprócz kotłowni i garażu

góra - podłogówka tylko w łazience - reszta grzejniki

oraz

parter - podłogówka w kuchni, jadalni, łazience - reszta grzejniki

góra - podłogówka tylko w łazience - reszta grzejniki

Na korzyść drugiego rozwiązania wyszło jakiś 400-500zł (tylko) - ale jak pomyślałem o zimnej podłodze na gruncie i to w salonie i gabinecie to mi zaraz przeszło i skończyło się na opcji nr 1 ! :lol:

Jesteśmy bardzo zadowoleni !!

++

Mamy odkurzacz centralny z Duńskiej - a dokładnie, to rozprowadzoną samą instalacje. Na odkurzacz przyjdzie czas ;) za jakiś czas :) :lol: :roll: