Klaus 25.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Lista rozesłana. Kogoś pominąłem? Ktoś dostał dwa razy? Komuś nicka przekręciłem? Piszcie to poprawię. Tylko mailem, nie na forum bo mogę niedoczytać. ja nie dostałam a zamówienie wysłałam 2 razy Jesteś na pierwszym miejscu listy, musiałaś dostać. Jak nie to może to problem serwera pocztowego. Napisz do mnie maila to Ci w odpowiedzi wyślę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 25.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Czy bramy garażowe montowaliście przed tynkowaniem zaraz na końcu stanu surowego czy tak jak drzwi wejściowe po najgrubszych robotach ?? My po tynkowaniu i niewyobrazam sobie, żeby to zrobić odwrotnie. Cały mechanizm podnoszenia bramy (automat) i prowadnice napewno byłyby utrudnieniem dla tynkarzy. Jakośc wykonania tych tynków w okolicach mechanizmu napewno byłaby o wiele niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Szydas do kogo wystepowales o warunki podlaczenia wody i kanalizacji? I gdzie sie wybrac. tam gdzie trzeba czyli wodociągi zachodnie w Goleniowie i urząd gminy w Dobrej, na parterze, nie pamiętam który pokój, ale pani w kasie powie ci na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam, Jeśli chodzi o kominy: 1. Kominy murowane mają przekrój prostokątny, więc sadza osadzając się w narożnikach nie doprowadza tak szybko do zmniejszenia się światła w przewodzie jak w systemowych, gdzie przewód jest okrągły. A poza tym jak się komin (czy to murowany, czy systemowy) regularnie czyści i pali dobrym, wysuszonym drewnem, to do pożaru sadzy nie powinno dochodzić. to prawda, pożar sadzy jest pewnym ekstremum, które nie powinno się nigdy zdarzyć. ale co jeśli się zdarzy? co do kształtu - prostokątny uniemożliwia np. wirowy ruch powietrza, który znacznie przyspiesza przepływ i oczyszczanie komina. w prostokątnym, a szczególnie o dużym przekroju przepływ może być dużo wolniejszy co sprzyja osadzaniu się sadzy. kominu przemysłowe zawsze były okrągłe właśnie z tego powodu. 2. Tak naprawdę to nikt nie wie, jak kominy systemowe będą wyglądać za kilkadziesiąt lat. Schiedel jest na rynku bodaj od lat dwudziestu. to prawda.... trzeba poczekać 3. Komin murowany działa też jak dodatkowy grzejnik, bo cegła nagrzewa się od dymu, akumuluje ciepło i oddaje je przyległym pomieszczeniom. W kominach systemowych przewód ceramiczny jest odizolowany od ściany. jak wiadomo są plusy dodatnie (akumulacja ciepła) i plusy ujemne (samozapłon przy pożarze sadzy) takiej sytuacji. ja wolędogrzewać się jednak zwykłym kaloryferem szydas, bedę udawał, że się wymądrzam o ile wiem - tak na chłopski rozum - to jednak w domach jednorodzinnych chyba nigdy nie stosowano kominów jak w elektrociepłowniach? Zreszta chłopakom chyba by sie nie chciało murować do dziesiatego któregoś metra w górę Natomisat przy mniejszych kotłowniach, np. osiedlowych widziałem kominy prostokatne... Zauważmy, to kominy murowane były standardem, istnieja w domach wybudowanych "za Niemca" i - o ile ktoś o nie jakoś dba - funkcjonują jak należy. Sysyemy kominowe to chyba jednak sposób na ułatwienie życia budowlańcom i skrócenie mąk inwestorom - taką mam koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 26.02.2007 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No i już poniedziałek. Wszyscy zmęczeni inwestorzy poszli spać. A ja właśnie skończyłem poszukiwania na forum na temat "Orzechówki". Ilość informacji ( a raczej ich brak ) powalająca. Przynajmniej domek będzie się wyróżniał w okolicy Dobrej nocy wszystkim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.02.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam z rana i znowu pytam: Gdzie w dobrej cenie moge zakupic deski na szalunki?Slyszalem o jakim skladzie przy wjezdzie do Mierzyna o nazwie Terfex lub podobnej. Ma ktos jakis telefon do nich? Namiary na inne miejsca rowniez mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 26.02.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam wszystkich, potrzebuję informacji gdzie mogę kupić w dobrej cenie płyty osb do wykonania sufitu między użytkowym poddaszem a nieużytkowym stryszkiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 26.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Szydas do kogo wystepowales o warunki podlaczenia wody i kanalizacji? I gdzie sie wybrac. tam gdzie trzeba czyli wodociągi zachodnie w Goleniowie i urząd gminy w Dobrej, na parterze, nie pamiętam który pokój, ale pani w kasie powie ci na pewno. Mialem nadzieje ze ominie mnie wizyta w Goleniowie. W Dobrej rozumiem ze kanaliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 26.02.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WitamZaczynam z dniem 1 marca - chyba że się rozpada i mi się droga rozjedzieProjekt Irma II z Archipelagu.Okolice Szczecina.Życzcie mi pomyślności - bo jej najbardziej teraz potrzeba. pozdrowienia Jancio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 26.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Lista rozesłana. Kogoś pominąłem? Ktoś dostał dwa razy? Komuś nicka przekręciłem? Piszcie to poprawię. Tylko mailem, nie na forum bo mogę niedoczytać. ja nie dostałam a zamówienie wysłałam 2 razy Witam Poproszę też o listę rankingową. I odrazu pytanie jak do listy dopisać swoje typy - te jasne i ciemne(oby jak naj mniej takich spotkać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.02.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam wszystkich, potrzebuję informacji gdzie mogę kupić w dobrej cenie płyty osb do wykonania sufitu między użytkowym poddaszem a nieużytkowym stryszkiem. pozdrawiam Witam, ja kupiłam w Castoramie. Płyta bodajże 125x250 grubości 22mm kosztowała 96,87. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 po kilkudziesięciu latach użytkowania życzę ci długiego życia, ale za kilkadziesiąt lat twoim największym zmartwieniem będzie nieprzeoczenie ulubionego tokszołu w TV, Dzień Dziadka u prawnuków w przedszkolu i cotygodniowa wizyta młodziutkiej pielęgniarki do tego też czasu remontu będzie wymagać kilka innych rzeczy w domu... zanim zdążysz dojść do komina..... Ale, Sto Lat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 bimbelt, deski szalunkowe mają chyba w każdym tartaku. My braliśmy z "Kudra i spółka" w Mierzynie i na Santockiej. Asia i Robert Zawsze mi się podobały projekty Włada-Kowalskiego, choć niektóre są mocno awangardowe. A jakie zmiany planujecie wprowadzić? Zostawiacie schody na środku salonu? Jancio Wodnik Pomyślności i trzymam kciuki . Opinie na listę rankingową trzeba wysłać mailem do Klausa. On umieści je na liście i roześle do zainteresowanych. Irma II? Czy to nie taki dom, jak ma Teska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WITAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.02.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Asia i Robert Wasza Orzechówka jest prześliczna!!! Uwielbiam takie klimaty, będe trzymać kciuki i regularnie odwiedzać, nic na to nie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 26.02.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam Wszystkich! Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie mogę kupić drzwi zewnętrzne w rozsądnej cenie pod kolor okien (z M&S) orzech? Jancio Wodnik życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 26.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam Wszystkich! Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie mogę kupić drzwi zewnętrzne w rozsądnej cenie pod kolor okien (z M&S) orzech? Jancio Wodnik życzę powodzenia My mamy Humdrex z Profi na Boh.Warszawy, ale podobno nie są to najlepsze drzwi, chociaż nam służą 3 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 26.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam Wszystkich! Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie mogę kupić drzwi zewnętrzne w rozsądnej cenie pod kolor okien (z M&S) orzech? Jancio Wodnik życzę powodzenia My mamy Humdrex z Profi na Boh.Warszawy, ale podobno nie są to najlepsze drzwi, chociaż nam służą 3 rok. a pamiętasz w jakim przedziale cenowym sprzedają te drzwi; jakie są ich wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 26.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Didi wysłałam Ci SMS-em namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 26.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 peterz, ulanka śliczny macie kominek A jak sprawdza się podłogówka w salonie przy panelach - ciepło w nóżki?? dziekujemy:-) co do podlogowki - cieplo jest odczuwalne ale delikatnie. Podłoga nie grzeje w nogi, a jest przyjemnie ciepla. ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts