Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich,

potrzebuję informacji gdzie mogę kupić w dobrej cenie płyty osb do wykonania sufitu między użytkowym poddaszem a nieużytkowym stryszkiem.

pozdrawiam

Zrobiłem casting składów budowlanych oferujących suchą zabudowę, i na pierwszym miejscu uplasowała się PSB Nowa (teraz chyba Futura) z Mierzyna. Właściwie prawie wszystko u nich kupowałem - od płyt R/G, OSB przez stelaże, masy Profin-Mix, kleje do gruntera. Ceny mieli konkurencyjne a jak do tego przyszły rabaty to byli nie do pobicia - do dzisiaj korzystam z ich usług.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Lista rozesłana.

Kogoś pominąłem? Ktoś dostał dwa razy? Komuś nicka przekręciłem?

Piszcie to poprawię. Tylko mailem, nie na forum bo mogę niedoczytać.

ja nie dostałam a zamówienie wysłałam 2 razy :cry:

Jesteś na pierwszym miejscu listy, musiałaś dostać. Jak nie to może to problem serwera pocztowego. Napisz do mnie maila to Ci w odpowiedzi wyślę jeszcze raz.

Od Ciebie nie dostałam, ale Kasia już mi wysłała :D

Witam wszystkich.

po kilkudziesięciu latach użytkowania

życzę ci długiego życia, ale za kilkadziesiąt lat twoim największym zmartwieniem będzie nieprzeoczenie ulubionego tokszołu w TV, Dzień Dziadka u prawnuków w przedszkolu i cotygodniowa wizyta młodziutkiej pielęgniarki 8) ........

Ale, Sto Lat!!!

Hm, mam duże wątpliwości co do tej listy. Myślę, że głównym problemem będą jedna szeroko pojęte wypróżnienia. :wink:

witam wszystkich,

potrzebuję informacji gdzie mogę kupić w dobrej cenie płyty osb do wykonania sufitu między użytkowym poddaszem a nieużytkowym stryszkiem.

pozdrawiam

Zrobiłem casting składów budowlanych oferujących suchą zabudowę, i na pierwszym miejscu uplasowała się PSB Nowa (teraz chyba Futura) z Mierzyna. Właściwie prawie wszystko u nich kupowałem - od płyt R/G, OSB przez stelaże, masy Profin-Mix, kleje do gruntera. Ceny mieli konkurencyjne a jak do tego przyszły rabaty to byli nie do pobicia - do dzisiaj korzystam z ich usług.

dzięki za info. Czekam na wycenę materiałów i zobaczymy :)

Witam wszystkich wieczorowo!

Witam.......

...i pytam: w jakiej cenie jest teraz zrobienie posadzek z materiałem (tu: piasek i cement bez styropianu)?

u nas 20 pln za m2 robocizna

mi zaproponowano cene 30zł z materiałem - dobrze, czy mam się targować?

za materiał trzeba liczyć jakieś 7-8 pln za m2, a potargować się zawsze warto. :wink: :D :D :D :D

my robilismy posadzki miesiac temu i wyszlo nam 23 zl-m2 tzn.

12zl -m2 robocizna + 11zl-m2 piasek,cement,siatka, transport tych materialow[/quote

Poprosila bym o namiary .

Witam wszystkich.

po kilkudziesięciu latach użytkowania

życzę ci długiego życia, ale za kilkadziesiąt lat twoim największym zmartwieniem będzie nieprzeoczenie ulubionego tokszołu w TV, Dzień Dziadka u prawnuków w przedszkolu i cotygodniowa wizyta młodziutkiej pielęgniarki 8) ........

Ale, Sto Lat!!!

Hm, mam duże wątpliwości co do tej listy. Myślę, że głównym problemem będą jedna szeroko pojęte wypróżnienia. :wink:

nieeeee, w tym wieku wypróżnienia nie są już żadnym problemem.... :wink: :D :D :D

Witaj moonshine,

podobno strach ma wielkie oczy, więc nie ma co rozpaczać tylko wziąść się w garśc i zaczynać :D

My to nawet nie mielismy czasu sie zastanowić, praktycznie na wariata zostaliśmy inwestorami, ale może to i lepiej. Czym dłużej bym się zastanawiała to może decyzja byłaby zupelnie inna. W każdym bądź razie nie zalujemy.

Napisz jaki domek stawiacie i w której czesci Rurzycy?

pozdrowionka

Iwonka

Witaj,

nasza działeczka jest w obrębie Dobroszyn, przy ul. Zielonej, a budować chcemy z Muratora C84 Gustowny - bez garażu. Garaż zaplanowany został na tzw. drugi rzut :wink:

Szukamy właśnie wykonawcy stanu surowego... A to jak wiadomo nie lada zadanie, w każdym razie nasz entuzjazm nieco ostygł... :-?

Jeśli możesz polecić swoją ekipę, to bylibyśmy wdzięczni :lol:

A gdzie stoi Wasz domek, będziemy bliskimi sąsiadami?

Pozdrowionka

bimbelt, deski szalunkowe mają chyba w każdym tartaku. My braliśmy z "Kudra i spółka" w Mierzynie i na Santockiej.

Asia i Robert Zawsze mi się podobały projekty Włada-Kowalskiego, choć niektóre są mocno awangardowe. A jakie zmiany planujecie wprowadzić? Zostawiacie schody na środku salonu?

Jancio Wodnik Pomyślności i trzymam kciuki :D . Opinie na listę rankingową trzeba wysłać mailem do Klausa. On umieści je na liście i roześle do zainteresowanych.

Irma II? Czy to nie taki dom, jak ma Teska?

Projekty Włada-Kowalskiego są dobrze przemyślane. Przynajmniej większość. Schody zostają. Nam nie przeszkadza ich usytuowanie. Podoba nam się układ góry.

Planujemy zrezygnować z podcienia z pergolami i wejścia z tamtej strony do salonu, chcemy przesunąć ścianę i powiększyć w ten sposób salon.

W pokoju na parterze planujemy dołożyć okno od strony ulicy, podobne do tego jak w kuchni, tak by go doświetlić.

Zastanawiamy się nad poszerzeniem garażu i przesunięciem go na bok by zaoszczędzić trochę miejsca z przodu.

Reszta naszym zdaniem jest ok.

Asia i Robert Wasza Orzechówka jest prześliczna!!! Uwielbiam takie klimaty, będe trzymać kciuki i regularnie odwiedzać, nic na to nie poradzę :wink: :lol:

Dzięki Delf :D

Nam też się ten projekt spodobał jak zostalismy zmuszeni do zrezygnowania z Przestronnego.

A kiedyś "Orzechówka" wydawała nam się zbyt "bunkrowata".

Ale faktycznie ma swój klimat.

Oby nam wyszło - wówczas odwiedziny mile widziane. :)

Didi wysłałam Ci SMS-em namiar

dostałam , już robimy spotkania z potencjalnymi wykonawcami, bo u nas posadzka musi być trochę inna, bo "przemysłowa" (z kruszywami i trochę inaczej jest zacierana)

Ja bym taką chciał w garażu. Jak coś ustalisz daj prosze znać.

jesteśmy z jednym z wykonawców prawie "po słowie" (bo dziś jeszcze jedno spotkanie) dał nam cenę robocizny - 14zł, sami kupujemy materiały ale on nam je przywozi. Zobaczymy co ten dzisiejszy zaproponuje lepszego? :wink: