Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy robiliscie u siebie wiatrolap bo wolala bym bez ale boje sie ze bedzie zimno :lol:

ja mam w projekcie wiatrołap, z którego jest wejście na schody na poddasze. Robimy go, ale nie wstawiamy drzwi (bo wydają mi się bez sensu w takim układzie). Jeśli okaże się zbyt zimno, to wstawimy. Łatwiej wstawić niż demontować drzwi.

A tu wątek na ten temat (ale ilu forumowiczów tyle opinii :) ) :

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1652342&highlight=wiatro%B3ap#1652342

Witam

W projekcie mam wiatrolap tylko on malutki 3,8 m Czy taki nie bedzie za ciasny :-?

Czy robiliscie u siebie wiatrolap bo wolala bym bez ale boje sie ze bedzie zimno :lol:

ja mam w projekcie wiatrołap, z którego jest wejście na schody na poddasze. Robimy go, ale nie wstawiamy drzwi (bo wydają mi się bez sensu w takim układzie). Jeśli okaże się zbyt zimno, to wstawimy. Łatwiej wstawić niż demontować drzwi.

A tu wątek na ten temat (ale ilu forumowiczów tyle opinii :) ) :

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1652342&highlight=wiatro%B3ap#1652342

Witam

W projekcie mam wiatrolap tylko on malutki 3,8 m Czy taki nie bedzie za ciasny :-?

u mnie tez jest niewielki,jakie 4,5 m2 jest oki

Czy jak robiliscie wycene dzialek dla banku a w okolicy byly ceny rynkowe po 120-150 zl to tez tak wam wyceniali dzialki :lol:

Wycena odnosi sie do cen transakcyjnych dzialek, oraz warunkow dla danej dzialki. W moim przypadku wycena byla kozystniejsza niz cena ktora zaplacilem za dzialke. Dodam ze bylo w tamtym roku przed znacznym skokiem cen. Wiec obecnie cena podana przez Ciebie jest jak najbardziej adekwatna.

Czy jak robiliscie wycene dzialek dla banku a w okolicy byly ceny rynkowe po 120-150 zl to tez tak wam wyceniali dzialki :lol:

Wycena odnosi sie do cen transakcyjnych dzialek, oraz warunkow dla danej dzialki. W moim przypadku wycena byla kozystniejsza niz cena ktora zaplacilem za dzialke. Dodam ze bylo w tamtym roku przed znacznym skokiem cen. Wiec obecnie cena podana przez Ciebie jest jak najbardziej adekwatna.

Rzeczoznawca brał pod uwagę ceny transakcyjne, jakie ludzie podawali w aktach notarialnych, a te bywają niższe od rzeczywiście zapłaconych kwot. Poza tym ceny pół roku wstecz różniły się od aktualnych. Oprócz cen transakcyjnych uwzględnił również otoczenie działki (zagospodarowane osiedle), dojazd, infrastukturę itp. Nam cenę wyliczył trochę niższą niż rzeczywista rynkowa. :(

Witam

Znalazlem ciekawa informacje na temat energii elektrycznej. Moze niedlugo bedzie taniej :wink: http://raportyspecjalne.onet.pl/energia.html

Tez mam nadzieje ze bedzie taniej .

W niemczech np jest otwarty rynek dla uslug telekomunikacyjnych .

Doplace do rachunku 3 euro i na stacjonarne do polski i innych sasiadow bede miala gratisowe rozmowy na budowe darmowy telefon jak znalazl juz sie ciesze :D :D :D

Ja nie wyobrażam sobie życia bez wiatrołapu. Dla mnie to super rozwiązanie.

Powiem tak - brat nie miał w swoim domu wiatrołapu i ... szybko dobudowal. Rzecz niezbedna, szczegolnie, jesli wchodzi sie od razu do czesci dziennej domu. Nawet kominek nie pomaga, by uzupelnic braki ciepla powstajace przy otwieraniu drzwi.

P.S. U mnie spych od rana pracuje, a w sobote wytyczamy budynek :)

Ja nie wyobrażam sobie życia bez wiatrołapu. Dla mnie to super rozwiązanie.

Powiem tak - brat nie miał w swoim domu wiatrołapu i ... szybko dobudowal. Rzecz niezbedna, szczegolnie, jesli wchodzi sie od razu do czesci dziennej domu. Nawet kominek nie pomaga, by uzupelnic braki ciepla powstajace przy otwieraniu drzwi.

P.S. U mnie spych od rana pracuje, a w sobote wytyczamy budynek :)

Fajnie masz . Czy rejstrowales dziennik budowy w Szczecinie ile to trwalo :lol:

witam wszystkich,

ile może kosztować obudowa kominka ? Wiem, że zależy z jakiego materiału i innych czynników, ale ja chcę coś typowego,tradycyjnego,bez szleństw. Kominek tylko do ozdoby i przyjemności.

Usłyszałam dzisiaj, że poza wkładem i podstawą (tarnava) muszę się przygotować na jakieś 4 - 4,5 tys. :roll:

A może to średni koszt ?