Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich,

ile może kosztować obudowa kominka ? Wiem, że zależy z jakiego materiału i innych czynników, ale ja chcę coś typowego,tradycyjnego,bez szleństw. Kominek tylko do ozdoby i przyjemności.

Usłyszałam dzisiaj, że poza wkładem i podstawą (tarnava) muszę się przygotować na jakieś 4 - 4,5 tys. :roll:

A może to średni koszt ?

wszytsko zalezy od upodobań, ostatnio widziałam gdzieś kominek wykończony betonem, brzmi fatalnie, ale wyglada super! Trzeba tylko elegancko zaszalować i zamiast obudowy z kamienia mozna mieć z szarego betonu z dowolnymi wzorkami (zalezy od szalunku) albo zupełnie na gładko, koszt minimalny, ale lepiej robic przed parkietem.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Kur............ dziś byłem na budowie - w 3 dni tak spier..... robotę że zastanawiam się z kierownikiem czy nie będą 1 ściany rozbierać :evil:

Nawet na minutę nie można ekipy zostawić samej na placu - ręce opadają.

I jak ja mam jutro na urlop pojechać ?? :cry: :x

Wyrazy współczucia bo urlop zapowiada się ciężko

Ważne że na kierowników można liczyć -

PIENIĄDZE '>

Nic dziwnego

Sam drżę o wykonawców czy nie spartolą czegoś bo ceny klepałem z nimi w listopadzie a teraz myślę że byłoby drożej.

Fachowcy się cenią i nie mają wolnych terminów, a papraki też się cenią :)

Wyrazy współczucia bo urlop zapowiada się ciężko

Ważne że na kierowników można liczyć -

PIENIĄDZE

Czy robiliscie u siebie wiatrolap bo wolala bym bez ale boje sie ze bedzie zimno :lol:

Ja nie wyobrażam sobie życia bez wiatrołapu. Dla mnie to super rozwiązanie.

Powiem tak - brat nie miał w swoim domu wiatrołapu i ... szybko dobudowal. Rzecz niezbedna, szczegolnie, jesli wchodzi sie od razu do czesci dziennej domu. Nawet kominek nie pomaga, by uzupelnic braki ciepla powstajace przy otwieraniu drzwi.

P.S. U mnie spych od rana pracuje, a w sobote wytyczamy budynek :)

oj pracuje -pracował az miło było powspominac a i ognicho sie pali :lol: -słyszałam ,ze ruszacie ostro od przyszłego tygodnia moze nawet-życzę powodzenia

witam wszystkich - a unas weszli z tynkami :lol: -a chlapa-ledwo wjechali z mułkiem a potem z cementem i resztą

oj pracuje -pracował az miło było powspominac a i ognicho sie pali :lol: -słyszałam ,ze ruszacie ostro od przyszłego tygodnia moze nawet-życzę powodzenia

witam wszystkich - a unas weszli z tynkami :lol: -a chlapa-ledwo wjechali z mułkiem a potem z cementem i resztą

Jesli widzialas do ktorej pracowal, to daj znac, bo jutro bede sie musial za ten luksus rozliczyc. Sam niestety nie moglem do konca nadzorowac. A co do drogi, to masakra. Wjechac jakos wjechalem, ale myslalem, ze juz nie wyjade. Szczegolnie trudny jest ten kawalek obok ciebie. Jak do mnie zacznie ciezki sprzet jezdzic to dopiero bedzie masakra. Trzeba sie modlic, zeby sucho bylo.

jakby ktos miął zły humor, to tak na rozweselenie :D skopiowałam :-?

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/zakonnice.jpg

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/chinczyk.jpg

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/kangurs.jpg

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/mjut.jpg

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/wisi.jpg

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/police_pchamy.jpg

http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/osiol2.jpg

Gość Gosc123

Macie może namiary na kogoś, kto może wykonać schody strychowe, ale o nietypowym rozmiarze?

Na razie jedynym rozwiązaniem dla mnie byłyby nożycowe (strzasznie drogie), ale dodatkowo mają małą szerokość (50 cm).

Castorama, Eko-Dom i Serwis Dach oraz schody Fakro - odpadają...

BTW. Jakie rejony, jakie projekty i na jakim etapie jesteście ?

(to tak żeby było o czym pogadać)

witam,

muszę się też dopisać do Grupy Szczecińskiej,

właśnie kupiliśmy działeczkę w Dołujach, Gmina Dobra,

projekt indywidualny,

szukamy właśnie:

- geologa do badań gruntu pod fundamenty,

- i przede wszystkim solidnego wykonawcy stanu surowego

może kogos polecicie?

EKO GEO Andrzej Piotrowski ul. Kozierowskiego 30 telefonu nie pomnę

5 odwiertów ok 1000 zł

Witam

Znalazlem ciekawa informacje na temat energii elektrycznej. Moze niedlugo bedzie taniej :wink: http://raportyspecjalne.onet.pl/energia.html

Tez mam nadzieje ze bedzie taniej .

W niemczech np jest otwarty rynek dla uslug telekomunikacyjnych .

Doplace do rachunku 3 euro i na stacjonarne do polski i innych sasiadow bede miala gratisowe rozmowy na budowe darmowy telefon jak znalazl juz sie ciesze :D :D :D

Bez złudzeń koochani taniej nie będzie i jak dobrze pójdzie to jeszcze za zmianę liczników przy zmienie dostawcy też trzeba będzie zapłacić. BTW Niemców po początkowych obniżkach ceny szybko osiagnęły "właściwy " poziom

Witam

Znalazlem ciekawa informacje na temat energii elektrycznej. Moze niedlugo bedzie taniej :wink: http://raportyspecjalne.onet.pl/energia.html

Tez mam nadzieje ze bedzie taniej .

W niemczech np jest otwarty rynek dla uslug telekomunikacyjnych .

Doplace do rachunku 3 euro i na stacjonarne do polski i innych sasiadow bede miala gratisowe rozmowy na budowe darmowy telefon jak znalazl juz sie ciesze :D :D :D

Bez złudzeń koochani taniej nie będzie i jak dobrze pójdzie to jeszcze za zmianę liczników przy zmienie dostawcy też trzeba będzie zapłacić. BTW Niemców po początkowych obniżkach ceny szybko osiagnęły "właściwy " poziom

Tam napisano ze dla indywidualnych nie bedzie zmiany licznikow, ale czas pokaze. do 1 lipca niedaleko.

BTW. Jakie rejony, jakie projekty i na jakim etapie jesteście ?

(to tak żeby było o czym pogadać)

witam,

muszę się też dopisać do Grupy Szczecińskiej,

właśnie kupiliśmy działeczkę w Dołujach, Gmina Dobra,

projekt indywidualny,

szukamy właśnie:

- geologa do badań gruntu pod fundamenty,

- i przede wszystkim solidnego wykonawcy stanu surowego

może kogos polecicie?

EKO GEO Andrzej Piotrowski ul. Kozierowskiego 30 telefonu nie pomnę

5 odwiertów ok 1000 zł

dziękuję bardzo, już się skontaktowałem i umówiłem, a teraz druga prośba...potrzebuję najważniejszego, czyli ekipy budowalnej:) proszę o jakieś namiary...

jakby ktos miął zły humor, to tak na rozweselenie :D skopiowałam :-?

To ja dodam coś co znalazłem w sieci:

W Akademiku Medyka w Krakowie ludzie sobie normalnie chlali w pokoju, imprezka, jest gites. W pewnym momencie ktoś już nieźle naprany mówi tak:

Ej, a ciekawe; czy taka żarówka to się do ust zmieści?

No i nie zastanawiając się długo wsadza sobie do gęby. Zmieściła się, ledwo, ledwo, ale siedzi. Ludzie się śmieją, że fajnie itp. Ale w pewnym momencie koleś zaczyna robić jakieś rozpaczliwe gesty i macha, że nie może wyjąć. Ludzie się z niego śmieją, że niby sobie jaja robi, bo jak włożył to i musi wyjąć! Ale gościu widać mocuję się z tą żarówką już dłuższy czas i coraz poważniej to wygląda. Strach w oczach, szczękościsk z nerwów no i nie wyjmie. Zbić żarówki nie można, bo wiadomo próżnia to mu szkło poharata całe podniebienie i gardło. Nie ma rady jedziemy do lekarza

Zadzwonili po taxe, podjechała, wsiadają. Taksówkarz jak gościa zobaczył to się zaczyna śmiać, no bo koleś z żarówką w ryju to niecodzienny widok, ale nic jadą do szpitala i w tym czasie ten drugi koleś opowiada taksówkarzowi co się stało. Gościu też nie wierzy, bo przecież jak się da włożyć to się też da wyjąć!

No nic. Dojechali, zapłacili taksiarzowi i do lekarza. Lekarz też się ubrechtał, że czego to te studenty nie wymyślą po pijaku. Obejrzał go i mówi, że niestety trzeba mu „poszerzyć uśmiech skalpelem”. Zoperował, zaszył, koleś wyjął żarówkę. LUZ. Wracają, wchodzą do pokoju, a tam ...

...siedzi drugi koleś z żarówką w gębie. Nie wierzył, że się nie da wyjąć. Jak zobaczył tego ze szwami to od razu mina mu zrzedła. No to nic, jadą do tego samego szpitala z gościem. Zabrał ich jakiś inny taksówkarz. Dojeżdżają, a tu lekarz jak ich zobaczył to mało się nie poryczał ze śmiechu. Odsłania parawan, a tam siedzi...

taksówkarz nr. 1 z ŻARÓWKĄ W USTACH.

pozdrawiam czwartkowo i marcowo!

moze idzie wiosna :D

1 marca zobowiazuje ;)

Wiosna idzie, slychac jej tupanie.

Poszukuje opinii na temat hurtowni Frambud z Morzyczyna. Oprocz cen interesuje mnie czy dotrzymuja terminow dostaw i czy sa godni zaufania (nie znikna z gotowka).

Chyba Miraska z nich byla zadowolona :lol: