Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Znalazlem ciekawa informacje na temat energii elektrycznej. Moze niedlugo bedzie taniej :wink: http://raportyspecjalne.onet.pl/energia.html

Tez mam nadzieje ze bedzie taniej .

W niemczech np jest otwarty rynek dla uslug telekomunikacyjnych .

Doplace do rachunku 3 euro i na stacjonarne do polski i innych sasiadow bede miala gratisowe rozmowy na budowe darmowy telefon jak znalazl juz sie ciesze :D :D :D

Bez złudzeń koochani taniej nie będzie i jak dobrze pójdzie to jeszcze za zmianę liczników przy zmienie dostawcy też trzeba będzie zapłacić. BTW Niemców po początkowych obniżkach ceny szybko osiagnęły "właściwy " poziom

Tam napisano ze dla indywidualnych nie bedzie zmiany licznikow, ale czas pokaze. do 1 lipca niedaleko.

tak piszą że zmiany licznników nie będzie ale obecni dostawcy prądu robią co mogą by ograniczyć wprowadzenie odrobiny wolego rynku, Są pomysły by zmienić regulacje dotyczące wszyystkich liczników a koszty ich wymiany dla osób które nie zmienią dostawcy będzie ponosił obecny monopolista tzn zakład energetycny i wliczy to sobie do taryfy /obecnie część dystrybucyjna i sprzedaży energii to ta sama firma/. Kto poniesie koszty gdy odbiorca zapragnie zmiany ....?

pozdrawiam wieczorową porą!

i od razu z pytaniem

na ok 1100 m2 trawy jaką kosiarkę,

mam obecnie elektryczną 800 W - ale koszenie trwa ok. 6 h :evil:

co byście polecili - może spalinówka ?

Didi - co ty na to ?! :D

spalinówka jest bardziej mobilna i z reguły mają większą moc od elektrycznych, ale za to bardziej hałasują :) do działek <1500 m2 polecają ręczne, ew. z napędem na kółka, do większych można rozważyć samobieżną (traktorek)

Witaj Didi,

jak miło Cie "widzieć".

Wyjasnię-Rurzyca to miejscowość, natomiast Dobroszyn to nazwa osiedla w Rurzycy.

Widzisz, więc Dorotko, ta wieś Rurzyca to chyba nie aż taka wiocha. :D

Jak tam dzidzia, qurcze, musze w końcu sie wybrac do Ciebie bo zapomne jak wyglądacie. Jaki malutka nosi teraz rozmiar ciuszków?

Jak się "obrobię" z papierami to napiszę priva :D

i od razu z pytaniem

Tylko spalinówka! taka 4,5 konna, jak najbardziej samobieżna, nie patrz na markę ale na silnik - polecam brixa (nie wiem jak to się pisze)

Witam!

A teraz coś o sobie i mojej budowie:

wczoraj lali posadzki - ja ich nie widziałam :cry: , ale mój mąż twierdzi, że są super, a robił Ferlas - ten z listy - w wolnym czasie wyślę jak najbardziej pozytywną notkę do Klausa aby umieścił na liście.

ciesze sie że tak napisałaś bo tez jestem z nim umówiona :D

witam wszystkich

i od razu z pytaniem

Tylko spalinówka! taka 4,5 konna, jak najbardziej samobieżna, nie patrz na markę ale na silnik - polecam brixa (nie wiem jak to się pisze)

Didi - thanks :D