Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Może ktoś może polecić jakąś ekipę do posadzek. Szczególnie posadzki na podłogówkę. Szydas - a kto u ciebie robił??

Z góry dziękuję.

Spójrz 11 postów wyżej :D

Spojrzałam spojrzałam - Ferlas już obdzwoniony i umówiony.Przez telefon bardzo miły i kompetentne. A jak u niego z terminowością???

witam wszystkich,

potrzebuję informacji gdzie mogę kupić w dobrej cenie płyty osb do wykonania sufitu między użytkowym poddaszem a nieużytkowym stryszkiem.

pozdrawiam

Witam,

ja kupiłam w Castoramie. Płyta bodajże 125x250 grubości 22mm kosztowała 96,87.

czy ta płyta osb była pióro-wpust ?

Witam,

bez piórowpusta

pozdrawiam wieczorową porą!

i od razu z pytaniem

na ok 1100 m2 trawy jaką kosiarkę,

mam obecnie elektryczną 800 W - ale koszenie trwa ok. 6 h :evil:

co byście polecili - może spalinówka ?

Didi - co ty na to ?! :D

Tylko spalinówka! taka 4,5 konna, jak najbardziej samobieżna, nie patrz na markę ale na silnik - polecam brixa (nie wiem jak to się pisze)

Didi - thanks :D

Użytkujemy od dwóch sezonów spalinową STIGĘ z napędem - jest ok. Koszenie 1500m2 zajmuje godzinę, chyba, że trawa zapuszczona, to częściej trzeba opróżniać kosz. Radził sobie z nią nawet nasz jedenastoletni syn :wink:

U mnie humus pieknie zdjety, a w sobote tyczymy budynek. Dzisiaj mialem dostawe desek. Pierwsza dostawa materialow i juz sie ciezarowka zakopala na naszych bagnistych drogach :/ Jutro bede musial zrobic osobny wjazd od bardziej cywilizowanej strony dzialki, moze w ten sposob uda sie przezyc pore deszczowa.

U mnie humus pieknie zdjety, a w sobote tyczymy budynek. Dzisiaj mialem dostawe desek. Pierwsza dostawa materialow i juz sie ciezarowka zakopala na naszych bagnistych drogach :/ Jutro bede musial zrobic osobny wjazd od bardziej cywilizowanej strony dzialki, moze w ten sposob uda sie przezyc pore deszczowa.

No to początek zrobiony! :D

Mogłoby już przestać padać :roll:

pozdrawiam wieczorową porą!

i od razu z pytaniem

na ok 1100 m2 trawy jaką kosiarkę,

mam obecnie elektryczną 800 W - ale koszenie trwa ok. 6 h :evil:

co byście polecili - może spalinówka ?

Didi - co ty na to ?! :D

ja mam spalinowke z silnikiem b&S swiety spokoj z kablami itp...koszenie to okolo 40 minut wprawdzie 200m2

Może ktoś może polecić jakąś ekipę do posadzek. Szczególnie posadzki na podłogówkę. Szydas - a kto u ciebie robił??

Z góry dziękuję.

Spójrz 11 postów wyżej :D

Spojrzałam spojrzałam - Ferlas już obdzwoniony i umówiony.Przez telefon bardzo miły i kompetentne. A jak u niego z terminowością???

nie było problemu, a nawet my zaproponowaliśmy, że wejdziemy środa/czwartek a zaczeliśmy w czwartek i się do nas dopasował

Czy mogla bym prosic o namiary na koparkowego bo tez budujesz na prawobrzezu :lol: Ile u Ciebie to kosztowalo

Czy mogla bym prosic o namiary na koparkowego bo tez budujesz na prawobrzezu :lol: Ile u Ciebie to kosztowalo

Dom-Bud, ul. Uczniowska 5A tel.503 167 920

90zl/h, dojazd tez sie liczy do czasu pracy. U mnie dojazd zajal nie wiecej niz 10min, bo mam bardzo bliziutko.

Witam wszystkich budowniczych tych zaczynajacych i kończących.Ja jestem po środku i poszukuję informacji na temat tynkarzy i cen jakie sobie żądaja.Mialam kontakt z dwoma ekipami i zaśpiewali mi 22 zł :evil: i ani zł taniej. A jeszcze w styczniu mówiło sie od 18 do 20zł. Jak najszybciej wybudować i zapomnieć :wink: :D

Witam wszystkich budowniczych tych zaczynajacych i kończących.Ja jestem po środku i poszukuję informacji na temat tynkarzy i cen jakie sobie żądaja.Mialam kontakt z dwoma ekipami i zaśpiewali mi 22 zł :evil: i ani zł taniej. A jeszcze w styczniu mówiło sie od 18 do 20zł. Jak najszybciej wybudować i zapomnieć :wink: :D

u mnie robił w styczniu Pan Bogdan Stańczyk ( jest na liście) za 17,50 zł / m

maszynowe na Knauf-ie --- bez zastrzerzeń szybko i sprawnie